PinkRoccade NV

Persbericht

Voorburg, 's-Hertogenbosch, 10 juli 2001

PinkRoccade met Commit ICT-marktleider in food, drinks & pharma

PinkRoccade en Campina Melkunie tekenen intentieverklaring over overdracht ICT-dochter Commit

PinkRoccade nv en Campina Melkunie bv hebben vandaag een intentieverklaring getekend over de voorgenomen overname van Commit Information Systems bv door PinkRoccade. Met de overname realiseert PinkRoccade ook in het food, drinks & pharma segment een leidende positie op het gebied van ICT-dienstverlening. De intentieverklaring wordt de komende maanden gevolgd door een periode van exclusieve onderhandelingen. Beide partijen verwachten het proces nog dit jaar positief te kunnen afronden.

Commit is de voormalige ICT-organisatie van Campina Melkunie die in 1995 is verzelfstandigd. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier van ICT-oplossingen voor organisaties in de food, drinks & pharma markt. Met ruim 190 medewerkers bedient het bedrijf naast Campina Melkunie een groot aantal andere opdrachtgevers. Commit voert een breed dienstenpakket en is als SAP-partner met name sterk in deze dienstverlening. Campina Melkunie gaat over tot verkoop van Commit omdat het niet behoort tot de kernactiviteiten van de onderneming. Voor Commit bestaan betere ontwikkelingsmogelijkheden binnen een gespecialiseerd ICT-concern. Campina Melkunie is voornemens om ook in de toekomst gebruik te blijven maken van de diensten van Commit.

PinkRoccade creëert met de overname een forse positie in de ICT-dienstverlening in het genoemde marktgebied. Dit past binnen het streven sterk aanwezig te zijn in informatie-intensieve sectoren waaronder finance, overheid en industrie. Over 2000 boekte PinkRoccade een omzet van 650 miljoen Euro. Bij het bedrijf werken ruim 8.000 medewerkers.

Campina Melkunie in Zaltbommel behoort tot de grootste internationale zuivelondernemingen en is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van zuivelproducten en hoogwaardige ingrediënten voor de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Het bedrijf boekte in 2000 een jaaromzet van ca. 3,9 miljard Euro en verwerkt jaarlijks ca. 5,8 miljard kilogram melk.


Noot voor de redactie,