Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vakantiebellen.com brengt duidelijkheid in buitenlandse GSM-tarieven

Usquert (GR.) 10 juli, het bedrijf Bencom van de jonge internetondernemer Ben Woldring, laat het Nederlandse publiek kennis maken met een nieuwe internetsite Vakantiebellen.com, speciaal gericht op de (mobiel) bellende vakantiegangers.

Op Vakantiebellen.com is alle informatie te vinden over bellen in het buitenland en de kosten daarvan. Er worden nuttige tips gegeven om de telefoonrekening binnen de perken te houden tijdens het verblijf in het buitenland en er wordt uitgelegd hoe diensten als SMS en Voicemail daar werken. Daarnaast staan er op Vakantiebellen.com belangrijke telefoonnummers om bij de hand te hebben op vakantie en kan de bezoeker zelf uitvinden of zijn of haar toestelfrequentie wel geschikt is voor gebruik op het buitenlandse netwerk.

Als men met een mobiele telefoon gebruik maakt van een buitenlands netwerk, worden zgn. "roamingkosten" in rekening gebracht. Deze zijn vaak een veelvoud van de tarieven die de beller gewend is te betalen in Nederland. De roamingtarieven verschillen vaak per land, operator, dagdeel en abonnement. Dat leidt tot een jungle van tarieven, waar de argeloze vakantieganger nauwelijks wijs uit wordt. Door de tarieven van meer dan 125 bestemmingen op Vakantiebellen.com te vergelijken, kan mobiel bellend Nederland de telefoonrekening behoorlijk binnen de perken houden bij het bellen in het buitenland!

In tegenstelling tot gebeld worden in Nederland, moet er in het buitenland voor het ontvangen van gesprekken op een Nederlands mobieltje fors betaald worden. Daardoor kan met name het aan hebben staan van het mobiele antwoordapparaat voicemail in het buitenland een dure aangelegenheid worden. Als iemand in Nederland een bericht inspreekt op de mobiele voicemailbox van de "vakantieganger", dan betaalt deze beller enkel de kosten tot aan de grens. De gebelde persoon draait op voor de kosten vanaf de Nederlandse grens naar de buitenlandse bestemming en weer terug naar de voicemailcomputer in Nederland. Zo kan het dus gebeuren dat mensen die denken niet gebeld te hebben in hun vakantieland, maar die wel (onbewust) voicemailboodschappen hebben ontvangen, terugkomend in Nederland zullen schrikken van een ontzettend hoge telefoonnota. Vakantiebellen.com geeft tips over het goed gebruik van voicemail in het buitenland en behoedt vakantiegangers voor een financieel drama.

Vakantiebellen.com is in zijn geheel door Bencom ontwikkeld en wordt net als de andere Bencom sites gehost bij PLANT Internet Solutions in Amsterdam.

Informatie over Bencom:
Ben Woldring 16 jaar, scholier (overgegaan naar 5 VWO) en waarschijnlijk de jongste telecom-/internetondernemer van Nederland, is eigenaar/directeur van Bencom BV (www.bencom.nl). Sinds het begin is het Noord Groningse Bencom een winstgevend internetbedrijf, met momenteel 3 personeelsleden in vaste dienst.

Ben Woldring (die overigens niets te maken heeft met de GSM aanbieder Ben) begon eind 1998 met de populaire telecomvergelijkingssite Bellen.com, die zo 'n 6.000 unieke bezoekers per dag genereert. Op Bellen.com zijn alle telefoontarieven van het vaste en mobiele net te vergelijken en kan men gebruik maken van diensten als de ContractWizard (service waarmee men herinnerd wordt aan het op tijd opzeggen van een GSM-contract) en de Belwijzer (online rekentool voor het tonen van mogelijke besparingen op telefoonkosten). De andere Bencom website Internetten.nl, waarop alle internet access- en hostingproviders op zijn te vergelijken, is enkele maanden geleden compleet vernieuwd en biedt sinds begin juni een (bèta) providersnelheidstest aan.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met Ben Woldring op telefoonnummer 0595-425859 of kijken op de website www.bencom.nl