Ingezonden persbericht

Lotus Workflow voor e-business workflow-applicaties

Nieuwe standaard voor bouw webgebaseerde workflow-applicaties op Domino-platform

Amsterdam/Diemen, 10 juli 2001 - Lotus Workflow is een grafisch procesmanagementsysteem voor de ontwikkeling, afstemming en beheer van complexe zakelijke processen. Met Lotus Workflow 3.0, voorheen Domino Workflow, kunnen krachtige workflow-oplossingen ontwikkeld worden voor Domino-platforms. De oplossing is integreerbaar met Lotus Sametime, biedt ondersteuning van webstandaarden als Java, XML en SOAP, bevat een volledig op maat te maken user interface en is beschikbaar voor het Linux-platform.

Met Lotus Workflow bouwen organisaties applicaties die tijdrovende processen standaardiseren en stroomlijnen. Verder kunnen ze eenvoudig zakelijke activiteiten definiëren en automatiseren, zodat de productiviteit toeneemt en klanten sneller reacties krijgen. Lotus Workflow biedt een gebruikersvriendelijke gebruikersinterface, waardoor het ontwerp en onderhoud van werkstromen vereenvoudigd wordt. De intuïtieve visuele ontwerpomgeving ondersteunt de samenwerking tussen managers en ontwikkelaars bij het ontwerp en de evaluatie van processen. De ingebouwde logica kan gebruikers bij elke stap aanmelden, indelen, sturen en traceren. Daarnaast ondersteunt de oplossing verschillende ontwikkelomgevingen, wat leidt tot kosteneffectieve inzet en de mogelijkheid om snel applicaties te ontwikkelen.

Nieuwe mogelijkheden van Lotus Workflow 3.0

* Ondersteuning voor internetstandaarden - voor de ontwikkeling van workflow-applicaties die gebruikmaken van internet. Door de ondersteuning voor Java API's, XML en SOAP kunnen geïntegreerde workflow-applicaties met transaction-based e-business-mogelijkheden ontwikkeld worden. Er is ook een Developer Toolkit voor maatwerkapplicaties. Door de ondersteuning voor Java API's, JavaScript en XML kunnen oplossingen geïntegreerd worden met IBM WebSphere.

* Integratie met Lotus Sametime - voor de bouw van applicaties met mogelijkheden voor instant messaging.

* Verbeterde user interface - een volledig op maat te maken user interface, los van de back-end workflow-services. Ontwikkelaars kunnen een eigen interface maken of deze aanpassen aan de standaardinterface van gebruikte applicaties. Via de nieuwe Web Viewer kunnen workflows met een standaardbrowser via het web gevolgd worden.

* Linux-ondersteuning - Lotus Workflow is ook verkrijgbaar voor het Linux-platform, zodat Linux-gebruikers toegang hebben tot de meest complete en flexibele workflow-managementservices en tools voor webapplicaties. Met deze versie kunnen klanten snel businessprocessen samenstellen, aanpassen en verbeteren.

IBM
De Lotus-softwarelijn maakt deel uit van het productportfolio van de IBM Software Group. IBM wil vooroplopen in het ontwikkelen en produceren van toonaangevende oplossingen op ICT-gebied. De Lotus-software voor messaging & collaboration, knowledge management en e-learning is toepasbaar in kleine tot multinationale ondernemingen en laat mensen op wereldwijde schaal samenwerken. Tot de Lotus-productlijn behoren client-, server-, en platformproducten voor (real-time) samenwerking, berichtenverkeer en applicatieontwikkeling. Om klanten zoveel mogelijk geïntegreerde oplossingen te kunnen bieden, werkt IBM samen met vele duizenden partners met gespecialiseerde kennis. Teamwork is immers de sleutel tot IBM's succes. Ondernemingen die kiezen voor Lotus'-oplossingen, kunnen rekenen op professionele dienstverlening van IBM en IBM Business Partners.

Noot voor de redactie,