AutoRai

10-7-2001

kodaAuto produceert driemiljoenste auto sinds alliantie met VW Groep

In de koda-fabriek in het Tsjechische Mladá Boleslav is de driemiljoenste koda van de band gelopen sinds de samenwerking met Volkswagen.

Het jaar 1991 markeert het begin van de samenwerking met de Volkswagen Groep en vormde de start van een periode waarin koda zich sterk heeft ontwikkeld. De jubileumauto een koda Octavia Elegance met 110 kW 1.8 turbo benzinemotor wordt geleverd aan een klant in Tsjechië.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst van bestuur en werknemers rond de driemiljoenste koda, benadrukte ing. Vratislav Kulhánek, voorzitter van de Raad van Bestuur van kodaAuto, hoezeer de onderneming zich heeft ontwikkeld als gevolg van de samenwerking met de Volkswagen Groep, die hij een sterke strategische partner noemt. Het herstel van kodas reputatie hebben wij mede te danken aan de Tsjechische ingenieurs en technici, die dankzij hun capaciteiten van het hoogste niveau, heel snel een moderne organisatie- en productietechnologie wisten toe te passen in het bedrijf. Destijds produceerden wij jaarlijks nog 170.000 autos, maar tegenwoordig verkopen wij 2,5 keer zoveel voertuigen per jaar. En die stijgende lijn zet zich voort. De Fabia en de Octavia zijn verkrijgbaar in tal van verschillende uitvoeringen, zowel wat betreft motoren, als kleur en uitrustingniveau. Ze behoren tot de modernste autos in hun klasse. Dat is de reden waarom wij 82% van onze productie exporteren naar zon 70 landen, aldus Kulhánek.

Pavel Radda, hoofd Productie bij kodaAuto, sprak zijn lof uit over de werknemers, en roemde vooral de manier waarop men bij koda omgaat met het begrip kwaliteit. Het grote verantwoordelijkheidsgevoel en de motivatie van onze werknemers, die er trots op zijn om bij koda te werken, hebben geleid tot de productie van autos van topkwaliteit. Onze autos koppelen de beste technologie aan een hoge gebruikswaarde en dat voor een redelijke prijs.