Ingezonden persbericht



Persbericht

Bull integreert 'Neo Series' van Overland
in zijn oplossingen voor SAN-opslag

Amsterdam, juli 2001 - Bull Infrastructure & Systems (I&S) en Overland Data Inc., de technologische leider op de markt van de producten voor automatische back-up op tape, melden dat de LibraryXpress Neo Series nu beschikbaar zijn voor de Bull-serverfamilie Escala en EXPRESS5800. De back-up-oplossingen van de laatste generatie storage libraries - ontwikkeld door deze Amerikaanse fabrikant, worden in Europa op de markt gebracht door Bull.

"De LXN 2000 van Overland is het krachtigste aanbod voor het middengamma, zowel op het gebied van opslagdichtheid als van betrouwbaarheid," verklaart Michel Lepert, vice-voorzitter van de unit voor back-up-oplossingen van Bull I&S. "Met zijn nieuwe functies, zoals de PCI-interface en de VIA-kaart, is dit een bijzonder veelbelovende oplossing voor het middengamma, die het aanbod van Bull uitstekend aanvult. Wij zullen de LibraryXpress Neo Series opnemen in onze back-up-oplossingen voor SAN-projecten."

"Wij zijn enthousiast en trots dat Bull, sinds 1996 een OEM-partner van Overland, de Neo Series als een productaanbod beschouwt met prestaties die duidelijk aangepast zijn aan de behoeften van zijn klanten," zegt Nick Charles, algemeen directeur en vice-voorzitter van Overland voor de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika. "Dankzij de DRA-architectuur, de derde generatie flexibele SmartScale Storage® producten van Overland, hebben wij een fantastische storingvrije oplossing voor automatische back-up op tape ontwikkeld die servers van het middengamma toegang met hoge beschikbaarheid biedt. Wij hopen op deze wijze bij te dragen aan het succes van Bull op de SAN-markt, en eens te meer de reputatie van Overland op het gebied van de geavanceerde en betrouwbare tape-robots te bevestigen."

Behalve de voordelen op het vlak van opslagdichtheid, betrouwbaarheid en beschikbaarheid (systeem met hoge beschikbaarheid, modules die men kan vervangen zonder het systeem uit te schakelen), biedt de Neo Series de mogelijkheid om binnen een zelfde bibliotheek diverse tapeformaten te gebruiken, zoals DLT* 8000, Super DLT* en/of LTO (Linear Tape Open) Ultrium* lezers.

Elke module van de Neo Series LXN2000 ondersteunt twee lezers en 26 DLT-SDLT cartridges of 30 LTO cartridges. Een Neo Series-bibliotheeksysteem kan in een standaard bay van Bull tot zes LXN2000 modules omvatten, voor een maximale configuratie van 12 lezers en 156/180 cartridges.

Het concept van de Distributed Robotic Architecture(tm) (DRA(tm)) van de derde generatie geeft elke module haar eigen robotica, binnen een systeem met multipele modules. Dit bewijst eens te meer de voorsprong en het wereldwijde leiderschap van Overland op het vlak van de modulaire robotica.

De modules van de Neo Series kunnen facultatief worden uitgerust met de VIA(tm) -(Virtual Interface Architecture(tm)) architectuur. De VIA-expansieslots zijn gebaseerd op de Compact PCI bus-standaard en vereenvoudigen de installatie van aangepaste bibliotheken. Een andere optie, de Fibre Channel interface, ondersteunt back-ups met de belangrijkste back-upprogramma's, buiten een LAN of de servers om. Dit maakt het mogelijk om de bibliotheek aan te sluiten op een opslagnetwerk (SAN).

Over Overland
Overland, Inc. (Nasdaq : OVRL) levert innovatieve oplossingen voor het geautomatiseerde beheer van informaticanetwerken in heel de wereld. Zijn meermaals bekroonde LibraryXpress(tm) DLT en SmartScale Storage®-architectuur zijn de nieuwe standaarden op het vlak van de geautomatiseerde intelligente back-ups en de evolutiviteit. Als erkend leider op de markt van de back-up op tape in het middengamma, wil Overland zijn waaier van producten en zijn technologische aanbod uitbreiden om de markt van de instapoplossingen en van de bedrijfssystemen te penetreren. VR2(tm) (Variable Rate Randomizer), de coderingstechnologie van Overland, optimaliseert de capaciteit en het debiet van de lineaire tapes van Travan-lezers. Het bedrijf heeft de licentie voor het gebruik van zijn technologie afgestaan aan Seagate Technology, StorageTek, Tandberg Data en Imation Corp. De producten van Overland staan bekend om hun kwaliteit en betrouwbaarheid. Ze worden in heel de wereld verkocht via bekende OEM's (zoals Compaq, Groep Bull, IBM, Fujitsu Siemens Computers en NCR), commerciële partners (waaronder Ingram Micro, GE-Access, Infodip en Gigatrend), en systeemintegrators en VAR's. Meer informatie vindt u op: www.overlanddata.com

Over Bull
Bull is een internationale IT-groep die actief is in meer dan 100 landen. De groep realiseerde in 2000 een omzet van 3,2 miljard euro. Bull richt zich bovenal op het leveren van een veilige e-infrastructuur plus de diensten daaromheen. De relaties van Bull moeten optimaal van de net-economie kunnen profiteren. Een voortvarende e-strategie is voor Bull even hot als excellente e-software. Allianties met de beste partners en eigen expertise op het gebied van integratie, onderhoud, beveiliging en ondersteuning zorgen voor een uitgebreid portfolio op het gebied van IT-diensten, systemen en software.

De groep is georganiseerd in twee grote autonome eenheden: Bull Infrastructure & Systems (I&S) en Integris. Bull I&S levert gebruiksklare internetsystemen en net-infrastructuuroplossingen met gegarandeerde prestaties, schaalbaarheid en beschikbaarheid. Bull I&S beschikt over technologische expertise die uniek is in Europa. Integris is een pan-Europees IT-bedrijf voor consulting, systeemintegratie en managementdiensten, dat sterk geconcentreerd is op telecomaanbieders, internetoplossingen en outsourcing.
Voor meer informatie surf naar: www.bull.nl

Escala is een gedeponeerd handelsmerk van Bull SA
AIX is een gedeponeerd handelsmerk van IBM Corp. en wordt in licentie gebruikt. UNIX is een gedeponeerd handelsmerk van de Open Group. Alle andere handels-, dienstenmerken en bedrijfsnamen zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars
###
Neem voor meer informatie contact op met:

Creative Strategies Bull Benelux N.V.
Frederik Schepens Edwin Brok
Streekbaan 196 Hogehilweg 21
1800 Vilvoorde 1101 CB
Amsterdam-Zuidoost
België Nederland
Tel:+32(0)2 267 4160, Fax:+32(0)2 267 1289 Tel.:+31 0)20 4302491, Fax:+31(0)20 430 2911
E-mail: fre@creative-strategies.be E-mail:
Edwin.Brok@bull.nl