Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-07-2001 Politieberichten district Sittard (H.P. 14.30 uur) Dinsdag 10 juli 2001

Sittard, inbraken in flatwoningen:
Op maandag 9 juli 2001 heeft in een flatwoning gelegen aan de Deken Tijssenstraat in Sittard een inbraak plaatsgevonden. De bewoonster die slechts voor een korte tijd in verband met het doen van boodschappen afwezig was bemerkte bij haar thuiskomst dat er in haar woning een inbraak had plaatsgevonden. De inbreker verschafte zich de toegang tot de woning door de toegangsdeur te forceren met een breekvoorwerp. De gehele woning werd doorzocht waarbij een onbekende hoeveelheid buitenlandsgeld en enkele juwelen werden gestolen. Het slachtoffer heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Tussen zondagavond 23.00 uur en maandag 10.30 uur heeft een inbraak plaats gevonden in en flatwoning aan de Verdisstraat in Sittard. De bewoner die vanuit de Verdisstraat aan het verhuizen was en in zijn nieuwe woning sliep bemerkte maandagmorgen dat er tijdens de nachtelijke uren een inbraak in zijn woning aan de Verdisstraat had plaatsgevonden. De toegangsdeur werd met een breekvoorwerp opengebroken waarna de woning werd doorzocht. Ontvreemd werden een keurentelevisie en een videorecorder. De benadeelde heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Nieuwstadt, hond overleden bij verkeersongeval: Een 40 jarige automobilist uit Sittard heeft maandag 9 juli 2001 op de Oude Rijksweg een frontale aanrijding veroorzaakt met een tegenligger. Hij moest door de brandweer uit zijn auto bevrijd worden. Een in zijn auto aanwezige hond overleefde het verkeersongeval niet. De automobilist uit Sittard haalde op de linkerweghelft van de Rijksweg komende uit de ichting van Susteren een aantal voor hem rijdende personenautos in maar zag een tegenligger te laat naderen. Hij probeerde deze personenauto nog te ontwijken door naar links de berm in te rijden maar de uitwijkmanoeuvre was te laat. Een frontale aanrijding was het gevolg. Beide automobilisten werden gewond en bleven achter het stuur van hun auto zitten. De veroorzaker van het verkeersongeval de 40 jarige automobilist uit Sittard raakte bekneld in zijn auto. Hij moest door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd worden. Het dak van zijn auto werd er vanaf geknipt waarna hij met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis te Maastricht werd vervoerd. De in zijn auto aanwezig hond overleefde het verkeersongeval niet. Deze overleed in de auto en werd door een medeweker van de dierenambulance opgehaald.
De aangereden automobilist, een 37 jarige inwoner van Maasbracht, is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sittard. Hij bleek bij onderzoek een middenvoetsbeentje gebroken te hebben. Daarnaast klaagde hij behoorlijk over pijn in zijn nek. In het ziekenhuis te Maastricht heeft een politiearts van de veroorzaker van de aanrijding een bloedproef afgenomen omdat bij het verlenen van eerste hulp de automobilist naar alcohol bleek te ruiken.

Een bergingsbedrijf heeft beide zwaar beschadigde autos moeten afslepen.

Puth/Schinnen, snelheidscontrole:
Op maandag 9 juli 2001 heeft tussen 14.00 en 15.45 uur op de Geleenstraat in Schinnen een snelheidscontrole plaatsgevonden. Van de 376 gecontroleerde motorvoertuigen bleken er 65 harder te rijden dan de geldende maximum snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km per uur. De overtreders krijge het proces-verbaal thuisgestuurd.

Neerbeek, snelheidscontrole:
Maandag 9 juli tussen 16.15 en 17.30 uur heeft op de Neerbeekerstraat te Neerbeek een snelheidscontrole plaatsgevonden. Van de 287 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 11 bestuurders harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km per uur. Ook hier krijgen de snelheidszondaars het proces-verbaal thuis gestuurd.

Sittard, gewond bij verkeersongeval:
Dinsdagmorgen 10 juli 2001 heeft op de Kruising Hemelsley / Broeksittarderweg in Sittard een verkeersongeval plaatsgevonden tussen twee personenautos. Beide inzittenden van de aangereden auto werden met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. Een 35 jarige automobilist woonachtig te Sittard verleende omstreeks 07.00 uur geen voorrang bij het oversteken van de voornoemde kruising aan een andere automobilist die over de Broeksittarderweg de kruising naderde. De 35 jarige Sittardenaar had de andere automobilist niet zien naderen door de laagstaande zon waardoor hij verblind werd. Door de aanrijding werd de auto van de veroorzaker van de aanrijding van de weg geduwd en kwam tot stilstand tegen de geven van een woonhuis. De andere auto werd eveneens van de weg werd geduwd waarna deze tot stilstand kwam in de tuin van een woning waarbij enkele bomen, struiken en de afrastering omver gereden werden. Beide inzittenden van de aangereden auto werden door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht ter behandeling. Een van deze inzittenden liep bij de aanrijding een bloedende hoofdwond die zij opliep na tegen de voorruit geslagen te zijn. De verwondingen van de andere inzittende zijn niet bekend.
De politie maakt tegen de veroorzaker van het verkeersongeval proces-verbaal op.