Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-07-2001 Politieberichten district Maastricht (H.P. 14.40 uur) Dinsdag 10 juli 2001

Eijsden, snelheidscontroles:
Op maandag 9 juli 2001 heeft tussen 13.15 en 14.45 uur een snelheidscontrole plaatsgevonden op de Rijksweg te Eijsden. Van de 408 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 124 bestuurders harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De topper van de dag bleek een motorrijder te zijn met achterop een passagier die de radarauto met een snelheid van 110 km per uur passeerde. Alle overtredingen werden fotografisch vastgelegd..

Tussen 15.15 en 16.45 uur werd de snelheidscontrole voortgezet op de Kampweg in Gronsveld. Hier werd de snelheid gemeten van 518 langsrijdende motorvoertuigen waarvan 185 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogste snelheid was 82 km per uur. De overtreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd

Maastricht, straatroof:
Een 30 jarige inwoonster van Maastricht is maandag 9 juli 2001 op de Sint Maartenspoort te Maastricht het slachtoffer geworden van een straatroof waarbij haar tas werd gestolen.
Het slachtoffer parkeerde kort voor 18.00 uur haar auto op de Sint Maartenspoort waarna zij naar de Sint Maartenslaan wilde lopen. Na het sluiten van haar auto sloeg zij de tas over haar schouder en liep weg. Meteen hierna voelde zij een harde ruk aan haar tas en zag dat de duopassagier van een bromfiets er met haar tas vandoor ging. De bromfiets reed daarna weg over de Turennestraat. Beide passagiers van de bromfiets droegen een donkere helm. De duopassagier was gekleed in een licht kleurig jack terwijl de bestuurder een donker jack droeg. In de gestolen tas bevond zich een beurs met daarin een geldbedrag in diverse valuta van fl. 350,- een zonnebril en een aantal bankpasjes. Het slachtoffer heeft van de straatroof aangifte gedaan.

Ulestraten, ruim 20 kilo henneptoppen aangetroffen: De politie heeft maandag 9 juli 2001 in een woning aan de Dorpsstraat te Ulestraten enkele grammen cocaïne en 20,5 kilo henneptoppen aangetroffen. De 24 jarige bewoner is door de politie aangehouden. De politie werd maandag omstreeks 11.30 uur ter assistentie gevraagd naar de Dorpsstraat in Ulestraten om te bemiddelen bij een conflict. In de betreffende woning zag de politie op een slaapkamer een negental snowseals liggen waarin vermoedelijk cocaïne in aanwezig was. De bewoner, die de eigenaar van de snowseals was, werd daarop aangehouden op grond van de Opiumwet. Omdat in de woning een hennepgeur werd geroken werd met toestemming van de aangehouden verdachte een verder onderzoek ingesteld. Op de vloer de woonkamer en op een overloop trof de politie een behoorlijke hoeveelheid henneptoppen aan die daar lagen te drogen. De henneptoppen zijn in beslag genomen. Bij weging aan het politiebureau bleek dat het gewicht van de henneptoppen 20.5 kilo bedroeg. De straatwaarde van de henneptoppen wordt geschat op fl. 300.000. De verdachte is in verzekering gesteld.

Maastricht, van fiets beroofd:
Een 19 jarige inwoner van Maastricht is dinsdagmorgen 10 juli 2001 door twee onbekend gebleven jongens op de Fort Willemweg te Maastricht beroofd van zijn fiets en zijn GSM.
De inwoner van Maastricht was dinsdagmorgen omstreeks 02.00 uur op weg naar huis en trof op de Fort Willemweg een tweetal jongens waarvan hij er een kende alleen van voornaam. Er volgde een praatje. Na een tijdje vroeg een van de onbekende jongens aan de 19 jarige inwoner van Maastricht of hij even gebruik mocht maken van zijn GSM. Toen deze daarop de GSM overhandigde kreeg het slachtoffer meteen een fikse klap tegen zijn kaak waardoor hij even buiten kennis raakte en op de grond viel. Het tweetal ging er daarop meteen vandoor met medeneming van de GSM en de fiets van het slachtoffer. Hij zag het tweetal wel wegfietsen maar was niet in staat op meteen op te staan. Het slachtoffer heeft daarop meteen de beroving bij de politie gemeld. De politie stelt een onderzoek in.