Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CONSORTIUM VAN NEGEN PARTIJEN ONDERTEKENT INTENTIEVERKLARING VOOR

TOEPASSINGEN BREEDBAND

Eindhoven, 10 juli 2001

Een consortium van negen partijen - Fontys Hogescholen, Gemeente Eindhoven, Loket W, OMO-scholengemeenschap Het Plein, Openbare Bibliotheek Eindhoven, ROC Eindhoven, Stedelijk College Eindhoven, Stichting RHECO en TU Eindhoven
- heeft een intentieverklaring ondertekend om gezamenlijk een voorstel in te dienen voor toepassingen van breedband communicatie in de regio Helmond en Eindhoven. Het Projectbureau Kenniswijk Regio Eindhoven - dat vanuit haar doelstellingen een hoogwaardige ICT-infrastructuur voor consumenten nastreeft - heeft het initiatief genomen om een aantal partijen uit de regio bij elkaar te brengen.

Het in te dienen voorstel van het consortium is een reactie op de oproep van Giga SURF BV om in het kader van de Regionale Gigabit Erhernetproef breedband toepassingen voor de regio Helmond-Eindhoven, waaronder Kenniswijk, te ontwikkelen. Fontys Hogescholen is penvoerder van het consortium dat begin september haar voorstel zal presenteren. Als toepassingen van breedbandcommunicatie wordt gedacht aan onder meer ontsluiting van beeldmateriaal bij bibliotheken voor leerlingen en studenten, alsmede video-communicatie tussen zorginstellingen onderling en tussen ziekenhuizen en onderwijsinstellingen in het kader van opleidingen.

Regionale Gigabit Ethernet proef
Eind mei heeft GigaSURF BV voor het gebied Eindhoven - Helmond een oproep gericht aan instellingen en bedrijven in de regio om gezamenlijk toepassingen van breedband communicatie te realiseren. Deze proef wordt opgezet met als doel tenminste 20 locaties in de regio Eindhoven - Helmond met Gigabit Ethernet (breedband) aan te sluiten, waarvan tenminste 12 locaties not-for-profit organisaties betreffen, inclusief minimaal 6 schoollocaties.

Het initiatief van het consortium ontmoet warm onthaal in de regio. Andere partijen - onder meer uit Helmond - hebben aangegeven eveneens te willen toetreden tot het initiatief. Daarbij wordt ook gesproken met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven in de regio. "Het enthousiasme onder de deelnemers is groot en er is volop kennis om een breed scala aan nuttige toepassingen mogelijk te maken. De grootste uitdaging is het tijdig bijeenbrengen van de benodigde financiële middelen", aldus de heer Van Elderen, lid van de Raad van Bestuur van Fontys Hogescholen en voorzitter van het vraagconsortium in oprichting.

Voor nadere informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Projectbureau Kenniswijk Regio Eindhoven
Afdeling communicatie/ Nathalie Schroen
Telefoon: 040-2390790
E-mail: nathalie.schroen@kenniswijk.nl

Info: www.kenniswijk.nl

Achtergrondinformatie over de Regionale Gigabit Ethernet proef en GigaSURF kunt u vinden op www.gigaport.nl