Gemeente Deventer

Kinderopvang/buitenschoolse opvang

De gemeente geeft de kinderopvang en buitenschoolse opvang een financiële impuls!

Kinderopvang en buitenschoolse opvang zijn belangrijke voorwaarden voor ouders om arbeid en zorg te kunnen combineren. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom de gemeenteraad voorgesteld voor de kinderopvang en buitenschoolse opvang een extra impuls te geven door een stimuleringspremie vast te stellen.

Kinderopvangorganisaties kunnen een eenmalige premie aanvragen voor het realiseren van kinderopvang en buitenschoolse opvang. De aanvraag moet voldoen aan een aantal voorwaarden die opgenomen zijn in de Algemene Subsidieverordening Deventer 2000 en de Verordening Kinderopvang.

De premie behelst een eenmalig bedrag van vijfduizend gulden per gerealiseerde kindplaats.

De eerste 2500 gulden wordt uitgekeerd na een positieve beoordeling op de subsidieaanvraag.

De tweede helft van de premie wordt betaald zodra de opvangplaats in de exploitatie is genomen. Deze regeling werkt terug tot 1 januari 2001. In totaal is er 650.000 gulden beschikbaar voor 130 nieuwe kindplaatsen.

De aanvraag om in aanmerking te komen voor de stimuleringspremie kinderopvang en buitenschoolse opvang dient gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 5000, 7400 GC Deventer.

Voor meer informatie over de stimuleringspremie kunt u bellen met de sector Welzijn, Cultuur en Onderwijs, afdeling Maatschappelijk Beleid, telefoon 693308 of 693307.