Gemeente Deventer

Richtlijn huldiging kampioenen opnieuw vastgesteld

Het college van burgemeester en wethouders heeft de richtlijn ?huldiging kampioenen? opnieuw vastgesteld. De belangrijkste wijziging is dat alleen inwoners van Deventer en teams van verenigingen die statutair in Deventer gevestigd zijn in aanmerking komen voor huldiging. Hiermee sluit het stadsbestuur zich aan bij de criteria zoals deze sinds 2000 door de Deventer Sportraad worden gehanteerd.

Een tweede verandering is de wijze van feliciteren. In de richtlijn uit 1984 werd gesproken over het verzenden van een gelukstelegram. Sinds de introductie van de fax worden telegrammen slechts bij hoge uitzondering nog gebruikt.

Tekst van de richtlijn huldiging kampioenen

Wie komen er voor een felicitatie of huldiging in aanmerking?
* Alle in Deventer woonachtige sporters

* Teams van statutair in Deventer ingeschreven verenigingen
Waarvoor komen kampioenen in aanmerking?

Behalen van een Nationaal Kampioenschap

Sporters die Nederlands kampioen zijn geworden, ontvangen een felicitatiebrief van het college van burgemeester en wethouders. Jeugdleden ontvangen daarbij een cadeaubon ter waarde van 25 gulden (11,34 euro); volwassenen ontvangen een felicitatiebrief en een bos bloemen.

Medailleplaatsen tijdens Europees, Wereld en Olympisch kampioenschap

Bij het behalen van een eerste tot en met derde plaats bij een Europees, Wereld- of Olympisch kampioenschap wordt de man/vrouw of het team een ontvangst door het college van burgemeester en wethouders aangeboden. Hierbij worden het bestuur van de vereniging, familieleden, bekenden en de pers uitgenodigd.

Bij deze gelegenheid ontvangen individuele sporters een geschenk ter waarde van honderd gulden (45, 38 euro). Teams ontvangen een geschenk ter waarde van tweehonderd gulden (90, 76 euro) bestemd voor de vereniging.

Bijzondere prestatie tijdens Europees, Wereld- en Olympisch kampioenschap

Bij het behalen van de vierde tot en met de tiende plaats van een Europees,

Wereld- of Olympisch kampioenschap wordt de man/vrouw of het team ontvangen in een vergadering van het college van burgemeester en wethouders. Het college biedt individuele
sporters een geschenk aan ter waarde van vijftig gulden (22, 69 euro). Teams ontvangen een geschenk ter waarde van honderd gulden (45, 38 euro, bestemd voor de vereniging.