Politiebericht Eindhoven e.o. 10-07-2001

1ePersberichtdinsdag10juli2001


Politieberichten

Eindhoven: Aanrijding met gewonde
Maandagavond rond 18.25 uur raakte bij een aanrijding op de Beukenlaan een 29-jarige bromfietser uit Eindhoven gewond. Hij reed daar op de ventweg richting Achtseweg. Voor hem reed 31-jarige automobiliste uit Eindhoven die rechtsaf de ventweg opreed en stopte. De bromfietser reed door onbekende oorzaak tegen haar stilstaande auto en kwam ten val. Hij raakte gewond aan enkel en klaagde over pijn in de nek. De Eindhovenaar is voor onderzoek overgebracht naar het Catharina-ziekenhuis.

Eindhoven: Diefstal tas
Maandagavond tussen 20.00 en 20.30 uur is een 16-jarig meisje uit Nuenen slachtoffer ge-worden van diefstal van haar handtas. Zij stond achter een horecagelegenheid op de Markt te praten en had haar tas en jas op de grond gelegd. Even later zag ze een onbekende man bij haar spullen staan, die direct daarop de benen nam. Het meisje ging kijken en zag dat haar tas verdwenen was. In de tas zaten diverse sleutels en een telefoon.

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Dinsdagmorgen rond 2.15 uur zijn in een woning op het Spanvlinderplein drie mannen, 18, 24 en 36 jaar, uit Eindhoven, een 21-jarige man uit Geldrop en een 23-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. Daar hadden zij een ruit van een voordeur vernield en waren de woning binnengedrongen. Op aanbellen had de bewoner niet gereageerd. In de woning troffen ze een 23-jarige Eindhovenaar die in het bezit was van de huissleutel van de moeder van de 23-jarige Eindhovense. De 23-jarige Eindhovenaar had bij de moeder ingewoond. De 23-jarige Eindhovense kwam de sleutel ophalen. De gewaarschuwde politie trof de verdachten in de woning aan. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten rijden in gestolen auto
Dinsdagmorgen rond 5.00 uur zijn op de Fellenoord een 22-jarige automobilist en zijn 32-jarige passagier uit Eindhoven aangehouden. Bij controle bleek het contact van de auto los van de stuurinrichting te hangen. Bij navraag bleek de auto in Eindhoven gestolen te zijn. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Vrouw gewond bij brand
Maandagavond raakte een 29-jarige vrouw uit Helmond gewond bij een brand in haar keu-ken. De vlam was in een oliepan geslagen. Ze nam de pan van het vuur en liep er mee naar buiten. De pan viel uit haar handen en de hete olie kwam op haar lichaam terecht. Ze is overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis. De keuken liep brandschade op.

Helmond: Diensthond vindt verdachte
Dinsdagmorgen om 2.10 uur is op de Harmoniestraat een 19-jarige man uit Helmond aangehouden. Een getuige zag dat hij daar met nog een persoon een ruit van het gemeenschapshuis vernielde. Hij waarschuwde de politie, die een diensthond inzette. In de dichte bossage vond de diensthond de verdachte. Bij onderzoek bleek een ruit van het gemeenschapshuis te zijn vernield. De Helmonder is voor nader onderzoek ingesloten.

Helmond: Inbraak in een bedrijf
Afgelopen is ingebroken in een bedrijf op de Mierloseweg. Een ruit is vernield. Uit het pand verdwenen twee computers.

Helmond: Diefstal portemonnee
Dinsdagmorgen rond 9.45 uur is van een 23-jarige vrouw uit Helmond haar portemonnee ge-stolen. Zij liep daar over de Markt. Toen zij in haar schoudertas keek zag ze dat de rits openstond. Uit de tas zijn haar portemonnee en paspoort gestolen. In de portemonnee zaten een paar tientjes.

Helmond: Inbraak in een woning
Tussen maandagavond 23.00 en dinsdagmorgen 9.00 uur is ingebroken in een woning op T Bijsterveld. De achterdeur is opengebroken. Uit de woning zijn sieraden en geld gestolen.

Veldhoven: Inbraak in een woning
Tussen maandagmiddag 13.30 en 23.00 uur is ingebroken in een woning op de Nijlandlaan. Aan de achterzijde is een bovenlichtje opengebroken. Uit de woning verdween geld en een kleurentelevisie.

Westerhoven: Verdachten vernieling aangehouden
Dinsdagmorgen rond 2.45 uur zijn op de Kempervennendreef een 20-jarige man uit Bloe-mendaal en een 19-jarige man uit Haarlem aangehouden. Even daarvoor hadden zij een bord van een paal getrokken. Het beveiligingspersoneel trof de mannen daar aan. Zij hebben de verdachte overgedragen aan de gewaarschuwde politie. De verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Best: Verdachte aangehouden
Dinsdagmorgen om 2.20 uur is op de Koningin Julianaweg een 19-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Getuigen zagen dat de man daar aan autos stond te rommelen. Zij waar-schuwden de politie, die de man bij een geparkeerde auto trof. Op de auto werden braak-sporen aangetroffen. Bij controle bleek de verdachte een schroevendraaier bij zich te hebben. Direct daarop rende de verdachte weg. Na een korte achtervolging is verdachte aangehouden. Hij verzette zich hevig, sloeg en gaf een kopstoot aan een agent. De agent liep daarbij verwondingen op aan het gezicht en een tand raakte los. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Lieshout: Inbraak in een woning
Maandagmiddag rond 17.50 uur zag de bewoner van een woning aan de Hertog Hendriklaan dat er was ingebroken. Aan de achterzijde van de woning is een toegangsdeur opengebro-ken. Uit de woning verdwenen sieraden, geld en een videorecorder.

Mierlo: Inbraak in een woning
Tussen maandagavond 23.15 en dinsdagmorgen 8.00 uur is ingebroken in een woning op de Meidoorn. De garagedeur is geforceerd. Uit de woning verdween ruim achthonderd gulden.

Aarle-Rixtel: Verkeerscontrole
Dinsdagmorgen is op de Kloosterdreef een verkeerscontrole gehouden. 3 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het negeren van de geslotenverklaring.

Nuenen: Inbraak in woning
Afgelopen nacht is ingebroken in een woning op de Soeterbeekseweg. Een raam aan de zijkant is geforceerd. Uit de woning zijn een paar gsms, geld, persoonsbescheiden en auto-sleutels gestolen. De op de inrit staande zwarte personenauto, Mercedes Benz is meege-nomen.