Persberichten politie Rivierenland



Dinsdag, 10 juli 2001



*

Snelheidscontroles unit Bemmel: 14 procent rijdt te hard

GEMEENTE BEMMEL - Deze week worden er in de unit Bemmel diverse snelheidscontroles gehouden. De locaties zijn uitgekozen in overleg met de wijkplatforms en op grond van ongevalsanalyses van de politie. Op 9 april vonden de volgende controles plaats


·
Loostraat in Huissen - maximum toegestane snelheid: 50 kilometer Controle: van 12.00 uur tot 13.20 uur
Aantal gecontroleerde voertuigen: 511
Aantal overtredingen: 89 (17 procent) Hoogst gemeten snelheid: 79


·
Langstraat in Gendt - maximum toegestane snelheid: 50 kilometer Controle: van 13.40 uur tot 15.15 uur
Aantal gecontroleerde voertuigen: 638
Aantal overtredingen: 77 (12 procent) Hoogst gemeten snelheid: 79


·
Deellaan in Bemmel - maximum toegestane snelheid: 50 kilometer Controle: van 16.40 uur tot 18.40 uur
Aantal gecontroleerde voertuigen: 371
Aantal overtredingen: 47 (13 procent) Hoogst gemeten snelheid: 105
BIJZONDERHEID:
Een 26-jarige motorrijder uit Bemmel reed met zijn motor met 105 kilometer over de Deellaan. Zijn kenteken kon worden genoteerd. In overleg met de officier van justitie werd de motor inbeslaggenomen en werd het rijbewijs ingevorderd.


*

Fietsenkijkavond
De fietsenkijkavond die elke eerste donderdag van de maand in het bureau in Zevenaar wordt gehouden, gaat in augustus in verband met de vakanties niet door.

*

Voormalig districtsbureau Over-Betuwe nagenoeg ontmanteld Met de vorming van het district Rivierenland en de vestiging van het districtsbureau in Zevenaar, heeft het gebouw van de politie aan de Schubertstraat in Elst haar functie nagenoeg verloren. Tot 1 juni was het gebouw het districtsbureau Over-Betuwe, waarin behalve de districtsleiding en de staf, ook de afdeling Facilitaire Ondersteuning en enkele onderdelen van de unit Executieve Ondersteuning (bijzondere wetten, milieu en preventie) alsmede het Inbraakpreventie- en Toezichtteam Over-Betuwe waren gevestigd.
De leiding, de staf en de afdeling Facilitaire Ondersteuning zijn overgeheveld naar het bureau in Zevenaar. De resterende onderdelen van de unit Executieve Ondersteuning blijven, tot aan de oplevering van het nieuwe politiebureau in Elst (najaar 2002), in de Schubertstraat. Bovendien wordt het bureau tijdelijk gebruikt door de regionale unit Vreemdelingenzaken, die in het najaar 2001 in het GOM-gebouw aan de Rijnkade in Arnhem trekt.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: Voorlichting@politieoverbetuwe.nl