Politie Amsterdam-Amstelland


Politienieuws

Crash door konijn
10-7-2001. Een 22-jarige automobilist uit Rijswijk werd vannacht op de A1 het slachtoffer van een eenzijdig ongeval als gevolg van overstekend wild. De man week uit voor een konijn en verloor de macht over het stuur. Zijn auto sloeg om en kwam tegen de vangrail tot stilstand. Hij werd ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De man mocht meerijden met de kraanwagenchauffeur die zijn auto wegsleepte.



Meer dan 20 vacatures
4-7-2001. Ben je op zoek naar een andere baan? Er zijn bij ons korps diverse mogelijkheden om als politieman of -vrouw aan de slag te gaan. Maar er zijn ook andere functies waarvoor we nog mensen zoeken. Misschien kunnen wij je binnenkort begroeten als onze nieuwe collega. Klik hier voor meer informatie.



Gordelcontrole Surinameplein
10-7-2001. Agenten van wijkteam Surinameplein hielden maandag tijdens de avondspits een gordelcontrole op het Surinameplein. De actie leverde 45 bonnen op. De overtreders krijgen binnenkort een acceptgirokaart met een boete van 90 gulden.



Gewond in verkeer
10-7-2001. Maandagavond rond negen uur is op de Geldersekade bij een eenzijdig verkeersongeval een 44-jarige fietser gewond geraak. De vrouw zag een betonnen paaltje over het hoofd, botste er tegenaan en ging onderuit. Aangezien ze haar linkerbeen niet meer kon bewegen, bracht een ambulance haar naar een ziekenhuis.

Roetersstraat
Een 50-jarige vrouw ging maandagochtend in de Roetersstraat over de kop met haar brommer. Kennelijk blokkeerde haar rem toen ze vaart minderde. Het slachtoffer kwam ongelukkig terecht en liep een gebroken pols en een gebroken elleboog op. Ze werd met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.


Oliespoor: bon + rekening
10-7-2001. Maandagmiddag is proces-verbaal opgemaakt tegen een vrachtwagenchauffeur die een oliespoor van circa 150 meter had getrokken in de Vijzelstraat. Het betrof een vrachtwagen van een groothandel in levensmiddelen. De chauffeur had een blik slaolie laten vallen en geen aandacht besteed aan de olie die op de weg kwam. De manager van het hotel waar hij spullen afleverde, bood de man een hogedrukspuit aan, maar daar wilde hij geen gebruik van maken. De politie riep de hulp van de brandweer in. Deze spoot het oliespoor weg. De vrachtwagenchauffeur krijgt een bon. Zijn baas de rekening van de opruimingskosten. Het oliespoor werd ontdekt door surveillerende agenten op de scooter.



Dubbel lek, bijna door tunnel
10-7-2001. Surveillerend politiepersoneel heeft maandagavond in de Valkenburgerstraat een automobiliste aan de kant gezet die met een lekke voorband door de IJ-tunnel wilde gaan. Desgevraagd vertelde de chauffeuse dat ze van de lekke band afwist, maar dat ook de reserveband lek was. Vandaar dat ze probeerde op een bijna platte band Amsterdam-Noord te bereiken. De politie verbood haar verder te gaan. De vrouw, die geen lid was van de Wegenwacht, parkeerde haar auto en ging per openbaar vervoer naar huis.



Beschonken automobilisten
10-7-2001. Vanmorgen rond vijf uur heeft de politie op de Prins Hendrikkade een 28-jarige automobilist gearresteerd. De man negeerde twee rode stoplichten, werd aan de kant gezet en bleek te hebben gedronken. Bij een test op een politiebureau kwam een alcoholscore van
1.1 promille uit de bus. Uiteraard zijn meerdere processen-verbaal opgemaakt.

Geldersekade
Op de Geldersekade zette de politie een 34-jarige automobilist uit Almere aan de kant. Deze man had niet alleen gedronken, maar reed ook onverzekerd rond. Hij noteerde een alcoholscore van 0.7 promille.



Hardrijders IJdoornlaan
10-7-2001. Bij snelheidscontroles op de IJdoornlaan zijn maandag 57 hardrijders op de bon gezet. De hoogste score was 89 kilometer per uur. De bekeurde automobilisten krijgen binnenkort acceptgirokaarten thuisgestuurd.



Bromfietsers gewond
10-7-2001. Op de Bovenkerkerweg in Amstelveen zijn gistermiddag twee bromfietsers gewond geraakt. Ze reden elkaar tegemoet op een fietspad en raakten elkaar. Beiden zijn met meerdere botbreuken in een ziekenhuis opgenomen. De slachtoffers zijn niet in levensgevaar.



Mislukte ramkraak
10-7-2001. Maandagochtend is tevergeefs geprobeerd een geldautomaat van een bank op het Gruttoplein in Diemen te kraken. De pinautomaat werd geramd met een gestolen shovel. De schade aan de automaat en de gevel van de bank was aanzienlijk. Niettemin gaf de geldautomaat haar financiële inhoud niet prijs. De drie daders verdwenen zonder buit in een pick-up. De shovel bleek gestolen bij een bouwplaats op de Diemerpolderweg.




Vast na flessentrekkerij
10-7-2001. De politie heeft gisteren een 23-jarige vrouw aangehouden in verband met flessentrekkerij. Ze had wat versnaperingen genuttigd in een café en kon de rekening niet betalen. Het afgelopen weekeinde was ze voor hetzelfde feit ook al gearresteerd. De verdachte is nu in verzekering gesteld.
Gisterenmiddag deed de vrouw verschillende bestellingen in een café aan de Kloveniersburgwal. Op een gegeven moment vervoegde ze zich bij de bar met de mededeling dat ze geen geld bij zich had en wel even zou gaan pinnen. Als borg zou zij haar huissleutels achterlaten. Toen de uitbaatster vroeg of zij dan wel even haar pinpas mocht zien, begon de klant uitvoerig haar tas te doorzoeken. Ze kwam tot de conclusie dat ze geen pas bij zich had en bood aan thuis even geld te gaan halen. De uitbaatster ging akkoord onder de voorwaarde dat de vrouw haar tas als borg achterliet. Dat wilde ze echter niet. Toen ze te kennen gaf dat ze in Maastricht woonde en daar haar portemonnee moest halen, kreeg de uitbaatster argwaan en belde de politie.



Onverzekerd zonder rijbewijs
10-7-2001. Maandag tegen middernacht is op de Kloveniersburgwal proces-verbaal opgemaakt tegen een 37-jarige automobilist die al geruime tijd in Nederland woonde en zijn buitenlandse rijbewijs nog niet had omgeruild. Voor het feit dat zijn auto noch was verzekerd, noch was gekeurd, werden ook bonnen uitgedeeld.


Overlast binnenstad
10-7-2001. De politie heeft maandag in de binnenstad aan 21 personen een verwijderingsbevel uitgereikt. Betrokkenen moesten voor acht uur de buurt uit. Drie overlastveroorzakers die zich niet stoorden aan de dijkverboden, zijn aangehouden en kregen een proces-verbaal. Vier personen die al meerdere keren drugsoverlast veroorzaakten, kregen een 14-dagen bevel en moeten de eerste twee weken wegblijven. De agenten deelden 24 bonnen uit voor gevallen van overlast. Het ging om wildplassen, slapen op de openbare weg, overtreding van het messenverbod en openlijk druggebruik.



Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.


Personen onwel
10-7-2001. Gisteren is de politie meerdere keren uitgerukt voor incidenten waarbij personen onwel waren geworden:

Kerkstraat
. In de Kerkstraat gleed een 68-jarige vrouw uit over hondenpoep. Ze kon niet meer overeind en is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. De vrouw liep vermoedelijk een gebroken heup op.

Kalverstraat
Een 38-jarige vrouw viel flauw tijdens het winkelen in de Kalverstraat. Ze viel op de grond en liep een hoofdwond op. Ze werd voor medische behandeling naar een ziekenhuis overgebracht.

Pont naar Noord
Een 30-jarige vrouw werd niet lekker toen ze met de pont de overtocht maakte naar Amsterdam-Noord. Ze ging voor controle naar een ziekenhuis.

Albert Cuypstraat
In de Albert Cuypstraat werd een man onwel na het gebruik van softdrugs. Naar verluidt had hij in een coffeeshop biologische weed gebruikt. De man had last van spierkrampen en was moeilijk aanspreekbaar. Ook hij is naar een ziekenhuis overgebracht.



Cokelijn opgerold
6-7-2001. De recherche van bureau Flierbosdreef heeft zeven arrestaties verricht in een onderzoek naar een cocaïnelijn tussen Curaçao en Amsterdam. Zes personen, onder wie de twee hoofdverdachten, zijn voorgeleid voor de rechter-commissaris. Het onderzoek staat onder supervisie van de officier van justitie van het parket Amsterdam. De cocaïnelijn was een drugsmokkeltraject waarbij zogenaamde bolletjesslikkers werden ingezet. De gearresteerde slikkers zijn vrij jong en deden het koerierswerk om aan geld te komen. Eén koeriersdienst leverde rond de 5.000 gulden op. Ze vervoerden gemiddeld 70 bolletjes cocaïne per keer (± 350 gram coke; ingeslikte bolletjes die knappen kunnen fatale gevolgen hebben).
Meer lezen...


Verkeershinder A10-west
Het wegdek van de A10-west bij Amsterdam is bijna 30 jaar oud. Voor een goede doorstroming van het verkeer is deze weg hard toe aan groot onderhoud. Dit zal plaatsvinden in de periode 26 mei - 26 augustus 2001.

Gedurende de werkzaamheden is de A10-west wel open voor doorgaand verkeer, maar zullen de op- en afritten S103 t/m S107 worden afgesloten. Bovendien is maar een beperkt aantal rijbanen beschikbaar. Er worden verschillende maatregelen getroffen om de westkant van Amsterdam bereikbaar te houden. Sinds januari 2001 worden er al voorbereidingswerkzaamheden verricht. Klik op het logo voor meer informatie.


Korps sponsort rijbewijs
28-6-2001. Het bezit van het autorijbewijs (rijbewijs B) is een eis om als aspirant te kunnen worden aangesteld. De aspirant die nog niet over het rijbewijs B beschikt, moet dit binnen twee jaar na aanstelling hebben gehaald. Om de aspirant in deze les- en examenkosten tegemoet te komen, biedt de politie Amsterdam-Amstelland een tegemoetkoming in de les- en examenkosten van maximaal f 1.500 per jaar. Deze tegemoetkoming wordt ook verstrekt voor het behalen van het rijbewijs A (motorrijbewijs).

Lees meer over arbeidsvoorwaarden bij de politie Amsterdam-Amstelland



Burgers pakken fietsendief
6-7-2001. Een 21-jarige Amsterdammer is gistermiddag in de Montelbaanstraat opgetreden tegen een fietsendief. De verdachte had het op meerdere rijwielen voorzien. Hij werd op zijn gedrag aangesproken, maar pikte dat niet. Hij haalde uit met een fietsketting en raakte de Amsterdammer op zijn hand. Een tweede uithaal met de ketting wist de man te ontwijken. De verdachte fietsendief kon met behulp van meerdere omstanders worden aangehouden. Hij is door het publiek bij een politiebureau afgeleverd. De verdachte weigert tot nu toe zijn identiteit prijs te geven. Hij is ingesloten voor diefstal met geweldpleging.



Dossier
Zakkenrollersproject succes, over het positieve effect van het project Zakkenrollerij.

GSM-bombardement, over de actie van ons korps om roof van mobiele telefoons tegen te gaan.

Snackbar super-store, over een aanzienlijke heling-zaak die door het Roofteam van district 4 werd opgelost.


© Politie Amsterdam-Amstelland