Productschappen Vee, Vlees en Eieren

Persbericht nr. 33, 5 juli 2001

Politici laten zich vlees goed smaken op traditionele barbecue

Vandaag werd door de bewindslieden, leden van de Eerste en Tweede Kamer en Nederlandse Europarlementariërs het politieke jaar volgens traditie afgesloten met de parlementaire barbecue. Het evenement vond plaats in het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. De barbecue werd aangeboden door de Productschappen Vee, Vlees en Eieren (PVE), het Voorlichtingsbureau Vlees en het Bedrijfschap Slagersbedrijf.

De barbecue is voor de vele aanwezige politici ieder jaar weer een welkome en vertrouwde onderbreking van hun laatste debatten voor het zomerreces. Zo wist de vee-, vlees- en eiersector met deze bekende barbecue opnieuw een ontspannen bijeenkomst te organiseren met veel informeel contact tussen bewindslieden, parlementariërs, journalisten en bestuurders uit de sector.

Vleesaanbod

De organisatie had dit jaar gezorgd voor varkensvlees met het Vleeskeurmerk PVE/IKB. Daarnaast werden regionale gerechten uit de verschillende Nederlandse provincies met rund, kalf, lam en kip op de barbecue bereid. Het vlees werd vakkundig klaargemaakt door de koks van het Bedrijfschap Slagersbedrijf. Het prachtige weer tenslotte zorgde ervoor dat het goed toeven was in de tuin van het perscentrum. Daar genoten de gasten in ongedwongen sfeer van smakelijke stukjes vlees van uitstekende Nederlandse kwaliteit.