Persbericht nr. 33, 5 juli 2001
Politici laten zich vlees goed smaken op traditionele barbecue
Vandaag werd door de bewindslieden, leden van de Eerste en Tweede
Kamer en Nederlandse Europarlementariërs het politieke jaar volgens
traditie afgesloten met de parlementaire barbecue. Het evenement vond
plaats in het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. De
barbecue werd aangeboden door de Productschappen Vee, Vlees en Eieren
(PVE), het Voorlichtingsbureau Vlees en het Bedrijfschap
Slagersbedrijf.
De barbecue is voor de vele aanwezige politici ieder jaar weer een
welkome en vertrouwde onderbreking van hun laatste debatten voor het
zomerreces. Zo wist de vee-, vlees- en eiersector met deze bekende
barbecue opnieuw een ontspannen bijeenkomst te organiseren met veel
informeel contact tussen bewindslieden, parlementariërs, journalisten
en bestuurders uit de sector.
Vleesaanbod
De organisatie had dit jaar gezorgd voor varkensvlees met het
Vleeskeurmerk PVE/IKB. Daarnaast werden regionale gerechten uit de
verschillende Nederlandse provincies met rund, kalf, lam en kip op de
barbecue bereid. Het vlees werd vakkundig klaargemaakt door de koks
van het Bedrijfschap Slagersbedrijf. Het prachtige weer tenslotte
zorgde ervoor dat het goed toeven was in de tuin van het perscentrum.
Daar genoten de gasten in ongedwongen sfeer van smakelijke stukjes
vlees van uitstekende Nederlandse kwaliteit.