AXA Verzekeringen

AXA verruimt acceptatiebeleid Bedrijven Pensioenfonds zonder tariefsverhoging

4 juli 2001

Het acceptatiebeleid voor het collectieve pensioenproduct van AXA, het Bedrijven Pensioenfonds, is met terugwerkende kracht, vanaf 1 januari 2001, verruimd. De verruiming geldt met name voor de arbeidsongeschiktheids- en overlijdensdekkingen. Ook is de optiegrens verhoogd en is de aanvraagprocedure vereenvoudigd door werkgevers de mogelijkheid te bieden een standaardberoepsklasse te hanteren.

Bij de arbeidsongeschiktheids- en overlijdensdekkingen wordt onderscheid gemaakt in verplichte en vrijwillige deelname. Bij verplichte deelname in de collectieve regeling worden geen gezondheidswaarborgen gevraagd en geen carenzjaren toegepast. Bij vrijwillige deelname aan arbeidsongeschiktheidsdekkingen die een hoger risico met zich meebrengen dan de standaardregeling, hanteert AXA de clausule uitsluiting bestaande ziekten en gebreken. Daarnaast is de optiegrens verhoogd van 10 procent naar 25 procent. Dit houdt in dat AXA nu salarisverhogingen tot en met 25 procent administreert. Ondanks deze verruiming in het acceptatiebeleid heeft AXA haar tarieven niet verhoogd.

Tenslotte is de aanvraagprocedure voor het Bedrijven Pensioenfonds aanmerkelijk vereenvoudigd. AXA biedt nu de mogelijkheid om voor het volledige bedrijf een standaardberoepsklasse te hanteren. Hierdoor is geen informatie op individueel werknemersniveau meer nodig.