Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-07-2001 Politieberichten district Sittard (H.P. 16.30 uur) Woensdag 4 juli 2001

Stein, vernielers aangehouden:
Twee 16 jarigen zijn woensdagmorgen op de Diependaalstraat in Stein aangehouden nadat zij de ruiten van een telefooncel vernielden. Een getuige meldde de politie woensdagmorgen omstreeks 05.20 uur dat jongeren tegenover het bedrijf Superconfex een telefooncel hadden vernield door de ruiten stuk te slaan. Zij reden na de vernieling weg in de richting van het Steinerbos. De getuige verstrekte een goed signalement van de vernielers.
Een politiepatrouille trof op de Diependaalstraat een groepje van vier jongeren aan waarvan er twee voldeden aan het door de getuige opgegeven signalement. Dit tweetal werd door de politie aangehouden wegens de gepleegde vernieling. Bij een onderzoek in de kleding van een van beiden trof de politie een grote hoeveelheid snoepgoed aan een twee gsms. Op de kleding van het tweetal werden diverse kleine glassplinters aangetroffen. Het tweetal is aan het politiebureau ingesloten. Het betreft een 16 jarige inwoner van Stein en een 16 jarige inwoner van Geleen. Zij zijn beiden in de loop van woensdagmiddag in verzekering gesteld. Bij onderzoek is gebleken dat de afgelopen nacht een inbraak in de kiosk van het Steinerbos heeft plaatsgevonden waarbij een hoeveelheid snoepgoed werd ontvreemd. De politie stelt een verder onderzoek in.

Beek, winkeldief aangehouden:
Een 27 jarige inwoner van Beek is woensdagmorgen door de politie aangehouden nadat hij een winkeldiefstal pleegde. De inwoner van Beek werd omstreeks 09.00 uur betrapt nadat hij in de winkel gevestigd aan de Wethouder Sangersstraat in Beek een flesje knoflooksaus en een pakje kant en klare spaghetti wegnam. Met de weggenomen etenswaren sloot de verdachte zich in op de personeelstoilet waar hij de etenswaren met een winkelwaarde van ruim fl. 10,- begon te verorberen. Door het beveiligingspersoneel werd hij van het toilet gehaald. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. De inwoner van Beek zal zich op korte termijn in het kader van snelrecht bij Justitie moeten verantwoorden. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld.

Susteren, fietser gewond bij verkeersongeval:
Een 45 jarige fietser uit Susteren is woensdagmorgen 4 juli 2001 op de Maaseikerweg in Susteren gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto.
De fietser reed omstreeks 07.45 uur vanaf de Kerkstraat naar de Maaseikerweg terwijl de automobilist over de Maaseikerweg in de richting van Maaseik reed. De automobilist reed op de kruising met de Kerkstraat een andere personenauto voorbij waarbij deze gedeeltelijk op de linker weghelft terecht kwam. De fietser zag de inhalende personenauto niet waardoor deze tegen de zijkant van de personenauto reed. De fietser kwam hierdoor ten val waardoor deze een bloedende hoofdwond en enkele schaafwonden opliep. Het slachtoffer werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar deze aan de opgelopen verwondingen werd behandeld.