Syntegra Nederland


Syntegra breidt uit
Nieuwe huisvesting Education & Training wegens marktgroei

04.07.01 Syntegra in Benelux

4 juli 2001 - Syntegra Benelux breidt haar hoofdvestiging in Zoetermeer uit. Vorige week werd de eerste paal geslagen voor een nieuw pand, dat een totale oppervlakte krijgt van 5.000 vierkante meter. Op deze lokatie wordt de divisie Education & Training gehuisvest. De uitbreiding is noodzakelijk vanwege de marktgroei, met name op het gebied van eBusiness. Trainen en opleiden via elektronische weg, e-Learning, speelt daarbij een belangrijke rol.

Joep C. de Jong, Directeur van de divisie Education & Training: "Syntegra is één van de grootste aanbieders van opleidingen in de markt. Twee jaar geleden hebben wij de groei op het gebied van e-Learning al zien aankomen. Enerzijds in volume, anderzijds in de manier waarop opleidingen worden aangeboden. De markt vraagt om meer maatwerk en flexibiliteit, de mogelijkheden van e-Learning nemen toe. Leren is steeds minder plaats- en tijdgebonden. Logisch dus, dat ook het traditionele klaslokaal een ander aanzicht krijgt. Het is mogelijk dat de docent op de ene plek voor de camera lesgeeft, terwijl de cursisten elders, op de eigen werkplek of zelfs thuis, de training via de PC online volgen. Zowel in technisch opzicht als in oppervlak stelt zo'n virtual classroom heel andere eisen. Het nieuwe pand geeft ons de mogelijkheid elke leervorm - traditioneel én elektronisch - gestalte te geven."

Naast de werkplekken voor de medewerkers van de divisie Education & Training komen er voor de trainers en docenten in het nieuwe gebouw uiteenlopende lesfaciliteiten, van kleine studio's tot lokalen. Het nieuwe pand wordt in augustus 2002 opgeleverd.

Syntegra Benelux
Marlies Pulsford-Hoekx
079 368 23 45
E-mail:m.pulsford@syntegra.nl