Gemeente Wervershoof


Binding 4 juli

---

De gemeentelijke informatie verschijnt niet alleen in deze Nieuwsrubriek. De gemeente heeft ook een eigen site op internet (www.wervershoof.nl) waarop u de informatie kunt nalezen.

Op de site verschijnt de informatie enige dagen eerder dan in deze Nieuwsrubriek. Dat heeft te maken met de aanlevertijd van de kopij. Overigens wordt in samenwerking met de gemeenten Andijk, Medemblik en Noorder-Koggenland druk gewerkt aan vier nieuwe internetsites. Op die sites komt een zogenaamde productencatalogus. Diverse diensten van de gemeente zijn dan via internet voor u bereikbaar.
---

Werk in uitvoering

Asfalteringswerkzaamheden Kaagweg

Momenteel is de Kaagweg in reconstructie.

Na de asfaltering van vorige week wordt er verder gewerkt aan het herstel en aanpassen van zijbestratingen en groenstroken.
---

Herstraatwerkzaamheden Floralaan.Doorlopend tot na de bouwvakvakantie wordt er gewerkt aan de herbestrating van nog drie parkeerhofjes aan de Floralaan.

Het betreft de hofjes bij de huisnummers 9-15, 46-60 en 69-75.
---

Asfalteringswerkzaamheden Zwaagdijk

Tussen de Markerwaardweg en de Noorderboekert zijn de Zwaagdijk en het fietspad geasfalteerd. Er wordt nog verder gewerkt aan het herstel en aanpassen van zijbestratingen en groenstroken.

---

Rioleringswerkzaamheden Zijdwerk

De rioleringsaanleg is zo goed als afgerond. Eind augustus wordt begonnen met de uitvoering van het verkeersplan De Hoek/Zijdwerk.
---

Aanleg minirotonde en fiets-suggestiestroken Zeeweg

In de maanden juni/juli wordt een minirotonde aangelegd op het kruispunt met de Kagerdijk en er worden fiets-suggestiestroken aangelegd tussen de Kagerdijk en de Driehuizen.

De aangepaste planning voor de afsluiting voor het doorgaande verkeer op de onderstaande wegvakken ziet er als volgt uit:


- kruising Kagerdijk/Zeeweg tot Driehuizen: heden t/m dinsdag 10 juli


- kruising Zeeweg/Driehuizen: maandag 9 juli en dinsdag 10 juli

Doorgaand verkeer en de bus worden omgeleid via de Driehuizen-Nieuwe Dijk-Kibbel, behalve op 9 en 10 juli. Op die dagen is ook de kruising Zeeweg/Driehuizen afgesloten en wordt de omleiding via de Gedeputeerde Laanweg-Kadijk verlegd. Waar mogelijk, blijven de woningen aan de Zeeweg voor de aanwonenden bereikbaar.

---

Controle openbare verlichting

De openbare verlichting wordt maandelijks gecontroleerd, de eerstvolgende controle/reparatie is op donderdag 19 juli a.s.
---

Verleende vergunningen


- vergunning aan de heer F.N.G. Bot te Wervershoof voor het aanwezig hebben van twee kansspelautomaten in de inrichting Dorpsstraat 190 ( 19 juni)


- vergunning aan het bestuur van de Heren-Sociëteit "De Roos" tot het houden van een gemeenschapsveiling op 4 september in restaurant 't Fortuin (22 juni)


- vergunning aan Voogd Promotions te Den Helder voor het plaatsen van aankondigingsborden in de periode 17 t/m 27 juli (26 juni)


- vergunning aan tennisvereniging De Kaag om in de periode van vrijdag 10 t/m 19 augustus de kantine tot 01.00 uur geopend te hebben en gebruik te maken van een geluidsinstallatie (28 juni)
---

Kennisgeving ontvangen bouwplannen

Aanvragen bouwvergunningen


1. F. van Paassen, Kerkeland 6, 1693 NP Wervershoof voor het plaatsen van een 10K-V Station op het perceel Kerkeland 6;


2. Plantenkwekerij Gitzels B.V., Kerkeland 4, 1693 NP Wervershoof voor het plaatsen van een kas op het perceel Kerkeland 4;


3. S.J.M. Haakman, Talud 10, 1693 KW Wervershoof voor het plaatsen van een dakkapel op het perceel Talud 10;


4. R.W. Otsen, Talud 12, 1693 KW Wervershoof voor het plaatsen van een dakkapel op het perceel Talud 12;


5. Fatels Beverwijk b.v., Parallelweg 49 B, 1648 NK Beverwijk, voor het oprichten van een bedrijfsgebouw op het perceel Marktweg 8.


6. fam. Bakker, Slotlaan 27, 1693 KV Wervershoof, voor het vergroten van de woning op het perceel Slotlaan 27;


7. M. Ruiter, Simon Koopmanstraat 29, 1693 BA Wervershoof, voor het plaatsen van een tijdelijke woonruimte op het perceel Simon Koopmanstraat 29.

Melding bouwvoornemen

G.B.M. van Diepen, Onderdijk 289, 1693 CH Wervershoof voor het vergroten van de woning op het perceel Onderdijk 289.

Belanghebbenden kunnen hier kennis van nemen. Bezwaren kunnen pas op basis van een volgende publicatie worden ingediend.
---

Bouwplannen ter inzage

De burgemeester van Wervershoof geeft kennis van het voornemen van burgemeester en wethouders om:

met toepassing van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bouwvergunning te verlenen aan:


1. Woningstichting "Het Grootslag", Olympiaweg 25, Wervershoof voor het oprichten van 31 seniorenappartementen op het perceel Bisschop Grentplantsoen.

De bouwplannen liggen met ingang van donderdag 5 juli 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter gemeentesecretarie, sector Ruimte ter inzage. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijke bedenkingen aan burgemeester en wethouders van Wervershoof, Raadhuisplein 1, 1693 EA Wervershoof, kenbaar maken.

---

Verleende bouwvergunningen, positieve reacties meldingen

Bouwvergunningen

1. J. van Vliet, Droge Wijmersweg 5, 1693 HP Wervershoof voor het plaatsen van 5 vakantiehuisjes op het perceel Onderdijk 245 (22 juni 2001);


2. P. Warmendam, Korte Belkmerweg 44, 1756 CD 't Zand, voor het oprichten van een bedrijfswoning op het perceel Hokkeling 3 (21 juni 2001);


3. N. Schouten en Zn. B.V., Liederik 1, 1683 NA Zwaagdijk voor het oprichten van een bedrijfsruimte met kantoor op het perceel Liederik 1 (28 juni 2001);


4. S. van der Jagt, Nes 140, 1693 CK Wervershoof voor het veranderen van de voorgevel op het perceel Nes 140 ( 28 juni 2001).

---

Melding bouwvoornemen


1. N.M.B. Koomen, Leistik 2, 1693 HW Wervershoof voor het plaatsen van een tuinhuisje op het perceel Leistik3 (28 juni 2001);


2. J.S.G. Mol, Belmolendijk 21, 1693 DH Wervershoof voor het plaatsen van een tuinhuisje op het perceel Belmolendijk 21 (28 juni 2001);


3. P. van Paassen, Kerkeland 8, 1693 NP Wervershoof voor het plaatsen van een tuinhuisje op het perceel Kerkeland 8 (28 juni 2001).
---

Bekendmaking voorbereidingsbesluit

De burgemeester van de gemeente Wervershoof maakt ingevolge het bepaalde in artikel 22 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat met ingang van 5 juli 2001 voor een ieder ter gemeentesecretarie, sector Ruimte, ter inzage ligt de door de raad van de gemeente Wervershoof d.d. 28 juni 2001 genomen voor het perceel Zwaagdijk 262.

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 5 juli.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een ieder die meent door dit voorbereidingsbesluit rechtstreeks in zijn belang te zijn getroffen, binnen zes weken na deze bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de raad van de gemeente Wervershoof, Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Indien een bezwaarschrift is ingediend kan tevens een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de President van de Arrondissementsrechtbank te Alkmaar. Aan het indienen van een dergelijk verzoek zijn kosten verbonden.

Wervershoof, 4 juli 2001

De burgemeester van Wervershoof,

Mw. J.M. van Wel-Karbet.

---