Ministerie van Defensie



Persberichten


Nieuwe commandant Caraïbisch gebied

28-06-2001

Brigade-generaal der Mariniers W.A.J. Prins draagt woensdag 4 juli as. het commando als Commandant der Zeemacht in het Caraïbisch gebied, Commandant Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba en Commander Task Group 4.4, over aan brigade-generaal der Mariniers R.L. Zuiderwijk.

Tijdens de bevelsoverdracht worden onder meer saluutschoten afgegeven vanaf Hr.Ms. Van Amstel, het stationschip van de Nederlandse Antillen en Aruba, en wordt een fly pass gehouden met drie helikopters, een P3C Orion en twee F-16s. Personeel van de kustwacht, Koninklijke Marine, Antilliaanse en Arubaanse Militie, het Vrijwilligers Korps Curaçao (VKC) en de Citizens Rescue Organisation (Citro) staan gedurende de ceremonie aangetreden op de kade.

Voorafgaand aan zijn promotie tot brigade-generaal, was generaal Zuiderwijk Chef Staf van de Commandant van het Korps Mariniers te Rotterdam. Generaal Prins wordt in september bevorderd tot generaal-majoor en Commandant van het Korps Mariniers te Rotterdam. Tijdens zijn periode als Commandant der Zeemacht in het Caraïbisch gebied is de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba grotendeels tot stand gekomen. Daarnaast was hij een aantal keren betrokken bij de noodhulp na orkaanpassage en is onder zijn bevel 26.000 kilo drugs onderschept