NIPO

2.6 miljoen mensen in loondienst willen prestatiebeloning in hun functie

Drie op de vijf van alle werkende en niet-werkende Nederlanders van 18 jaar en ouder is voorstander van prestatiebeloning. Of men ook prestatiebeloning voor zichzelf wenselijk vindt, hangt samen met de mogelijkheid om persoonlijke prestatiedoelstellingen binnen de eigen functie te kunnen formuleren.
Bij 3.3 miljoen banen is prestatiebeloning mogelijk en daarvan willen 2.6 miljoen werkenden dat een dergelijk systeem in hun functie wordt toegepast. Dit blijkt uit een onderzoek onder 1.172 Nederlanders dat midden juni door het NIPO is gehouden.

Drie op de vijf Nederlanders vindt prestatiebeloning een goede ontwikkeling In het onderzoek is de volgende vraag gesteld:

In welke mate bent u het eens met de ontwikkeling dat in steeds meer bedrijven de hoogte van het inkomen van het personeel voor een deel afhankelijk wordt van de inspanningen van de eigen afdeling of van de persoonlijke targets die men tijdens het functioneringsgesprek in samenspraak heeft afgesproken?

59% van alle Nederlanders zegt het met deze ontwikkeling eens te zijn. Daarbij maakt het niet uit of men wel of niet in loondienst is (zie tabel 1).

Dit betekent dat van de 6.8 miljoen mensen in loondienst 4.2 miljoen mensen hiermee eens zijn.

Het zal niet verbazen dat onder de niet-werkende bevolking velen hierover geen mening hebben.
1 | In welke mate bent u het eens met de ontwikkeling dat in steeds meer bedrijven de hoogte van het inkomen van het personeel voor een deel afhankelijk wordt van de inspanningen van de eigen afdeling of van de persoonlijke targets?
In loondienst Niet in loondienst Totaal
% % %
Mee eens 62 56 59
Mee oneens 31 17 26
Weet niet 7 27 15
---------- ---------- ----------
Totaal 100 100 100
6.8 miljoen 3.2 miljoen 10 miljoen

3.9 miljoen mensen in loondienst willen naar prestatie beloond worden Op de vraag in welke mate men het er mee eens is dat een dergelijk systeem ook op het eigen inkomen wordt toegepast, antwoordt 57% (3.9 miljoen) dat men het hiermee eens is (tabel 2).

Of de Nederlander daadwerkelijk prestatiebeloning voor het eigen inkomen wil, hangt samen met het feit of men denkt dat het bij de eigen functie mogelijk is een persoonlijke doelstelling te formuleren waaraan een bonus gekoppeld kan worden.

Bij de personen waar een prestatiebeloning in hun functie mogelijk is, zeggen 2.6 miljoen mensen dat een dergelijk systeem ook op hun eigen inkomen kan worden toegepast.

Bij de anderen die een functie hebben waarin prestatiebeloning nu niet direct binnen hun functie mogelijk is, zegt 1.3 miljoen mensen wel gedeeltelijk beloond te willen worden op basis van prestatiebeloning. 2 | Wil men dat prestatiebeloning ook op het eigen inkomen wordt toegepast? Geanalyseerd tegen de inschatting of het mogelijk is om persoonlijke doelstellingen voor de eigen functie te formuleren. Wilt u dat prestatiebeloning op het eigen inkomen toegepast wordt? Persoonlijke Persoonlijke doel- Alle mensen in
doelstelling mogelijk stelling niet mogelijk loondienst % % %
Ja 78 38 57
Nee 19 51 43
Weet niet 3 11 10
---------- ---------- ----------
totaal 100 100 100
3.3 miljoen 3.5 miljoen 6.8 miljoen

Bij publicatie of verspreiding graag de bron: NIPO, het marktonderzoeksinstituut vermelden.

Voor eventuele vragen kunt u terecht bij de sector Business-to-Business Onderzoek Adriaan Eecen (020-5225 922) of bij sector Arbeidsonderzoek Jerry Krom (020- 5225927). Het veldwerk heeft plaatsgevonden midden juni. Hierbij zijn 1.172 personen van 18 jaar of ouder ondervraagd die representatief zijn voor de 12,3 miljoen Nederlanders van 18 jaar of ouder.

Steekproefmarges zijn op dit onderzoek van toepassing. Voor ongeveer 1.200 respondenten zijn de marges plus/minus 2,8% bij resultaten van rond de 30% en plus/minus 3,1% bij resultaten van rond de 50%.