Heijmans N.V.

4 juli 2001
HEIJMANS BESTUDEERT DE BESCHIKKING

´s-Hertogenbosch - Heijmans N.V. (bouw en gerelateerde activiteiten) bestudeert de beschikking van de ondernemingskamer van het gerechtshof te Amsterdam, waarin zij heeft besloten een onderzoek in te stellen naar het beleid van HBG vanaf 1 januari 2000.

Heijmans blijft ernaar streven om samen met HBG een toonaangevende Europese bouwonderneming (zonder baggeractiviteiten) te creëren, die gemeten naar omzet, marktleider in de Benelux wordt en tot de top-5 in Europa behoort. Dientengevolge hoopt Heijmans dat HBG de nu ontstane situatie zal willen gebruiken om alsnog met Heijmans in overleg te treden. Heijmans van haar kant blijft open staan voor zulke besprekingen.

Voor verdere informatie
Heijmans N.V.
A.H.M. van Lith
Directeur Concerncommunicatie
tel: (073) 528 92 32
e-mail: Flith@heijmans.nl



4 juli 2001
UITSPRAAK ONDERNEMINGSKAMER

De ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam heeft vanmiddag (woensdag 4 juli) op verzoek van de Vereniging van Effectenbezitters en enige andere HBG-aandeelhouders besloten een onderzoek in te laten stellen naar het beleid van HBG vanaf 1 januari 2000. Doel van deze enquête is in het bijzonder na te gaan of de besluitvorming rond de fusie tussen HAM en Ballast Nedam Baggeren op een zorgvuldige wijze tot stand is gekomen.
Tevens heeft de Ondernemingskamer bepaald dat gedurende het onderzoek de uitwerking van de fusieovereenkomst door HBG en Ballast Nedam dient te worden geschorst.