TeleCity voorspelt dat EU-voorschriften zullen leiden tot hogere internet-kosten en roept op tot een internationale oplossing

Reactie op de uitkomst van de vergadering van de Raad voor Telecommunicatie van de EU over de voorschriften met betrekking tot de beveiliging van telecommunicatiegegevens

Amsterdam, 3 juli 2001 - Als gevolg van het compromis-voorstel dat op 27 juni is aangenomen tijdens de vergadering van de Raad voor Telecommunicatie in Brussel, zal het de lidstaten naar alle waarschijnlijkheid worden toegestaan op nationaal niveau wetten uit te vaardigen waarbij netwerk en services providers zullen worden verplicht verkeersgegevens bij te houden (zoals de internetactiviteiten van de klanten van ISP's, waaronder websites die zijn bezocht en de tijd die op het internet wordt doorgebracht), zodat deze kunnen worden gebruikt door bureaus voor ordehandhaving.

Onderstaand de reactie van Glenn Tookey van TeleCity, Europa's meest vooraanstaande bedrijf voor Internet Data Centra. Uiteindelijk zullen het bedrijven als TeleCity zijn die zullen worden belast met de uitvoering van dit voorschrift. TeleCity beheert in heel Europa grote Internet Data centra voor zowel grote als kleine ISP's.

"TeleCity is optimaal voorbereid en gepositioneerd om onze klanten te ondersteunen bij het voldoen aan alle nieuwe wettelijke eisen van de EU, en ik ben dan ook zeer benieuwd naar de voorgestelde strekking van de nieuwe wetgevingen. ISP's zullen gebruik moeten maken van bepaalde technologieën en systemen om aan deze nieuwe eisen te kunnen voldoen. Veel van de ISP's beschikken zelf niet over de vaardigheden die nodig zijn om deze service te leveren en zullen hun toevlucht zoeken tot externe partners om dit voor hen te verzorgen. Uiteindelijk zal dit leiden tot een verhoging van de kosten die gemaakt moeten worden om deze services aan te bieden aan de consument en de zakelijke gebruiker.

Daar komt nog bij dat er door de voorgestelde wetgeving op nationaal niveau ten aanzien van deze kwestie oneerlijke concurrentie in Europa kan ontstaan. Wanneer één van de landen de nieuwe wetgeving doorvoert, kan het gebeuren dat grote ISP's, die hun activiteiten over het hele continent uitvoeren, worden gedwongen om zich voor heel Europa aan de voorschriften van één land te houden, of om in verschillende landen uiteenlopende prijzen en servicecontracten te hanteren. Bovendien kunnen ISP's er voor kiezen hun services aan te bieden vanuit landen die geen wettelijke voorschriften op het gebied van gegevensverkeer doorvoeren, waardoor de nationale voorschriften in andere landen worden omzeild en ondermijnd."

"Wij staan volledig achter het streven om cybercriminaliteit en oneigenlijk gebruik van het internet tot een minimum te beperken. Echter, zowel de EU als de nationale overheden dienen zich bewust te zijn van het feit dat een en ander aanzienlijke kosten met zich meebrengt, waardoor de prijzen voor toegang tot het internet omhoog kunnen gaan. Bovendien zijn telecommunicatie en de infrastructuur van het internet transnationale kwesties, dus moet er een weloverwogen internationale oplossing komen die de industrie op consistente wijze kan toepassen in heel Europa."

Over TeleCity plc
TeleCity is een pan-Europees Internet-infrastructuur bedrijf dat web-hosting, management en development services aanbiedt aan ISPs, telecom carriers/service providers en corporate klanten. Het bedrijf maakt bij haar activiteiten gebruik van Europa's meest toonaangevende netwerk van Internet Data Centra. Het levert geavanceerde services waarmee iedere klant de voor hem meest geschikte verbinding met het Internet tot stand kan brengen - en dat alles op een wijze die e-business op een kosteneffectieve, veilige en betrouwbare manier mogelijk maakt. TeleCity is opgericht in 1998. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Londen en vanaf juni 2000 is het genoteerd aan de London Stock Exchange (TCY.L). Tot december 2000 gaf het jaar 2000 een omzet te zien van £14,1m, een stijging van 318% vergeleken met het jaar ervoor. TeleCity heeft meer dan 300 mensen in dienst die zich allemaal met volle overgave bezig houden met het ontwikkelen en ondersteunen van de services en functionaliteit die het bedrijf aanbiedt aan haar klanten.
Voor meer informatie over Telecity: www.telecity.com .

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Text 100 BV
Dennis Doodeman/Gemma Robertson
Tel: 020 530 43 45
E-mail: dennisd@text100.nl E-mail: gemmar@text100,nl

Telecity BV
Mariska van Beukering
Tel: 020 564 08 72
Email: Mariska.vanBeukering@TeleCity.nl