Politiebericht Eindhoven e.o. 4-07-2001
2ePersberichtwoensdag4juli2001

Politieberichten

Helmond: Hennepkwekerij aangetroffen
De politie trof woensdagmorgen rond 9.00 uur in een pand op de Burgemeester Krollaan een hennepkwekerij aan. In een kamer op de eerste verdieping zijn 310 en op de zolderetage 690 planten aangetroffen. De planten en de daarbij behorende apparatuur zijn inbeslagge-nomen en afgevoerd. De hennepplanten worden vernietigd. Er was niemand in het pand. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Helmond: Auto aangetroffen
Woensdagmorgen rond 8.25 uur is bij het watergemaal in de Zuid Willemsvaart, ter hoogte van de Venuslaan, een blauwe personenauto, Opel Astra G Caravan, aangetroffen. De auto bleek afgelopen nacht vanaf de Maaslaan te zijn verdwenen.

Helmond: Diefstal portemonnee
Woensdagmiddag tussen 12.00 en 13.00 uur is een 55-jarige vrouw uit Someren slachtoffer geworden van diefstal van haar portemonnee. Zij was aan het winkelen in de Veestraat. Toen zij daar in een winkel haar tas op de grond zetten, zag ze dat deze openstond en dat haar portemonnee verdwenen was. In de portemonnee zaten enkele pasjes en ongeveer tachtig gulden.

Lieshout: Aanrijding met gewonde
Woensdagmorgen rond 8.30 uur raakte bij een aanrijding op de Provincialeweg een 29-jarige motorrijder uit Erp gewond. Hij reed daar komende vanuit de richting Lieshoutseweg. Voor hem reed een 34-jarige automobilist uit Landhorst. Door de noodzaak van het verkeer geboden remde de automobilist. De motorrijder was niet in staat zijn voertuig tijdig tot stilstand te brengen en reed tegen de achterzijde van de bestelauto. De motorrijder klaagde over pijn aan de rug. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis in Veghel.

Veldhoven: Inbraak in een bedrijf
Tussen dinsdagmiddag 16.15 en woensdagmorgen 7.30 uur is ingebroken in een bedrijfs-pand op de Nieuwe Kerkstraat. Aan de achterzijde van het pand is een ruit vernield en het raam geopend. Er wordt niets vermist.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Woensdagmorgen tussen 10.10 en 10.35 uur is op De Run 4200 een snelheidscontrole gehouden. 86 voertuigen zijn gecontroleerd. 13 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/u.

Veldhoven: Aanrijding met gewonde
Woensdagmorgen rond 8.25 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Riethovensedijk Volmolenweg een 18-jarige bromfietster uit Riethoven gewond. Zij reed over de Riethoven-sedijk naar genoemde kruising. De bromfietster verleende geen voorrang aan een 27-jarige automobiliste uit Veldhoven die op genoemde kruising reed. De Riethovense klaagde over pijn aan haar benen. Zij is overgebracht naar het St. Josephziekenhuis.

Eindhoven: Verkeerscontrole
Woensdagmiddag is op de Oirschotsedijk een verkeerscontrole gehouden. 9 automobilisten kregen een proces-verbaal: 7 voor het niet dragen van de autogordel en 2 geen APK. 2 bromfietsers kregen een bon voor: 1x geen bromfietscertificaat en 1x geen verzekering.

Helmond: Snelheidscontrole
Woensdagmorgen tussen 9.35 en 11.25 uur is op de President Rooseveltlaan een snelheids-controle gehouden. 951 voertuigen zijn gecontroleerd. 101 daarvan reden te hard. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 80km/u.

Asten: Auto in brand
Woensdagmiddag rond 16.00 uur trof een politiesurveillance op de Aaweg een brandende auto aan. De gewaarschuwde brandweer bluste de brand. De auto is totaal vernield. Vermoedelijk is de brand in het motorcompartiment ontstaan.

Gerwen: Snelheidscontrole 30 km zone
Woensdagmiddag tussen 14.30 en 15.15 uur is op de Gerwenseweg een snelheidscontrole gehouden. 4 automobilisten reden sneller dan de toegestane snelheid. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 57 km/u.

Nuenen: Snelheidscontrole 30 km zone
Op de Berg is woensdagmiddag tussen 15.20 en 15.45 uur een snelheidscontrole gehouden. 5 automobilisten reden sneller dan de toegestane snelheid. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 52 km/u.

Geldrop: Diefstal uit winkel
Woensdagavond om 18.40 uur is in een winkel op de Bleekvelden een 37-jarige man uit Veldhoven aangehouden. Een beveiligingsmedewerker zag dat de man daar goederen in zijn rugzak stopte. Vervolgens verliet hij de winkel zonder de goederen, waarde fl. 564,35, af te rekenen. De aangehouden man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Waalre: Aanrijding met gewonde
Woensdagmiddag rond 16.20 uur raakte bij een aanrijding op de Heikantstraat een 39-jarige motorrijder uit Veldhoven gewond. Hij reed daar in een langzaam rijdende file. De motorrijder begon de voor hem rijdende voertuigen in te halen op het moment dat de voor hem rijdende 26-jarige automobilist uit Veldhoven naar links uit week om de file voorbij te rijden. De motorrijder remde daarop krachtig, sloeg over de kop en kwam op het wegdek terecht. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.