Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten >>

2001-07--04: Gemeentearchief brengt grootste historische beeldbank op internet pag.nr.=7511

Op 4 juli wordt brengt het Haagse Gemeentearchief het fotoarchief on line. Met meer dan 100.000 fotos van Den Haag, vanaf 1854 tot nu, is het op dit moment de grootste openbare- via internet opvraagbare- historische beeldbank van het land. In het interactieve archief kunnen de bezoekers de fotos raadplegen, zelf aanvullende beschrijvingen geven, met elkaar over fotos discussieren en deze bestellen. Wethouder mevr. drs. Louise E.J. Engering-Aarts van Financiën en Cultuur zal de website van het gemeentearchief officieel openen. De website is te bezoeken via www. gemeentearchief.denhaag.nl

Het fotobestand is een deel van het Haags Gemeentearchief; het depot bevat 8,5 km. aan gegevensbestanden. In de loop van het jaar wordt de website uitgebreid met portretten, tekeningen en een archievenoverzicht. Daarna zal een genealogiesysteem worden toegevoegd. Hiermee is het bijvoorbeeld mogelijk om zelfstandig informatie over de eigen betovergrootouders te achterhalen.

De gemeente Den Haag wil binnen 4 jaar een volledig aanbod van elektronische overheidsdiensten realiseren. De digitalisatie van het Gemeentearchief is een belangrijk onderdeel van het project De Collectie Den Haag. Daarin worden grote digitale Haagse bestanden van verschillende aanbieders integraal ontsloten en kunnen tevens thematische selecties worden gemaakt (educatie on-line). De inhoud van het HGA fungeert daarin als belangrijke kern.
De website is te bezoeken via www. gemeentearchief.denhaag.nl De officiële opening van de website door wethouder Louise Engering van Financiën en Cultuur is op 4 juli a.s. om 16.00 uur in de studiezaal van het Haags Gemeentearchief (Spui 70; de ingang bevindt zich in het Atrium). U bent van harte welkom.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de directeur van het Haags Gemeentearchief, de heer mr. C.G.M. Noordam, tel. (070) 353 7005.

last update: 5 juli 2001 ;pag.: 7511; auteur: 9