Gemeente Emmen



Persbericht: Wijzigingen APV, 4 juli 2001

Wijzigingen in de Algemene Plaatselijke Verordening

Het college van b en w stelt de raad voor een aantal nieuwe artikelen over overlast en baldadigheid in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) op te nemen. Dit is nodig door voortdurende overlast veroorzaakt door het gedrag van groepen jongeren. De bestaande maatregelen zijn niet voldoende om deze overlast en baldadigheid aan te pakken. Ook wordt de raad gevraagd de begripsomschrijving van het begrip weg in de APV aan te passen.

Er zijn diverse meldingen gedaan bij het Meldpunt Overlast over hinderlijk gedrag van groepen jongeren. Overleg met betrokken wijkagenten heeft uitgewezen dat behoefte bestaat aan wijziging van de APV, opdat de politie de mogelijkheid krijgt preventief op te treden tegen deze overlast. De toe te voegen artikelen kunnen tevens preventief werken ten aanzien van de structurele overlast zoals geconstateerd in winkelcentra en flats te Emmen.

Begrip weg

Bij de wijziging van de APV in november 1999 is een gedeelte van de begripsomschrijving van het begrip weg weggevallen en ten onrechte is de omschrijving van het begrip rijweg gehandhaafd. Voorgesteld wordt om artikel 1:1 conform de model APV van de VNG te wijzigen.



Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen