Gemeente Rotterdam

Dit is een gezamenlijk persbericht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, stadsgewest Haaglanden en stadsregio Rotterdam

Gesprek minister Netelenbos met regio's over RandstadRail

Minister Netelenbos heeft op 4 juli overleg gehad over de voortgang van het project Randstadrail met portefeuillehouder Bruins van stadsgewest Haaglanden, Janssens van stadsregio Rotterdam en met gedeputeerde Norder van de provincie Zuid-Holland.

Alle partijen hebben het overleg als zeer constructief ervaren. Er zijn aanzienlijke vorderingen bij de voorbereiding gemaakt, zoals een uitgewerkt technisch ontwerp, die hebben geleid tot het aanbieden van een concept subsidie aanvraag door de betrokken regio's. Deze aanvraag wordt de komende periode beoordeeld door het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Afgesproken is dat de bestuurders in oktober van dit jaar een definitief contract ondertekenen over de uitvoering van RandstadRail.

Randstadrail is een lightrailsysteem dat Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer in de toekomst met elkaar verbindt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de bestaande Hofpleinlijn tussen Rotterdam en Den Haag en de Zoetermeerlijn tussen Den Haag en Zoetermeer. Daarnaast wordt een koppeling aan bestaande stedelijke railnetwerken gerealiseerd.