Afzender: dweustink@svgb.nl

Contactpersoon: Dominique Weustink

Makker Hoortechniek in Utrecht genomineerd!

Datum: 4 juli 2001

Nominaties voor het jaar 2001 binnen de audiciensbranche: Utrechtse vestiging van Makker Hoortechniek
genomineerd voor de titel 'Beste Leerbedrijf Van Het Jaar'! De SVGB organiseert jaarlijks de Verkiezing van het Beste Leerbedrijf van het Jaar. Op voordracht van een leerling gaat deze titel naar één bedrijf dat op bijzonder goede wijze vorm geeft aan het opleiden van de leerling in de praktijk. Het bedrijf wint een prachtige prijs en wordt daarnaast helemaal in het zonnetje gezet. De verkiezing van dit leerbedrijf start met het aanschrijven van alle leerlingen van de SVGB. Zij hebben de mogelijkheid om hun leerbedrijf aan te bevelen voor deze titel. Na een zorgvuldige beoordeling door de SVGB-leerbedrijfcommissie van deze voordrachten, afkomstig uit alle veertien branches, komen de nominaties tot stand. De genomineerde bedrijven worden door de commissie bezocht en tenslotte wordt uit deze genomineerde één winnaar geselecteerd.

Voor het jaar 2001 zijn vier bedrijven genomineerd. Eén van de genomineerde bedrijven dit jaar is Makker Hoortechniek in Utrecht! Het bedrijf is voorgedragen door zijn leerling, Erik Battem.

Voor Erik Battem was de overstap naar de audicienswereld een moeilijke beslissing. Hij komt oorspronkelijk uit de ambachtelijke slagersbranche, maar kon daar op een gegeven moment niet meer vinden wat hij zocht. Hij wilde graag actiever bezig zijn met mensen. Michel Makker, directeur van Makker Hoortechniek, zag een goede kracht in hem en bood hem de kans om zich om te scholen. Erik heeft er nooit spijt van gehad, dat hij deze stap heeft gezet. Hij wordt overal bij betrokken, komt door de intakegesprekken direct in contact met mensen en wordt op basis van gelijkwaardigheid behandeld. Door de goede dagelijkse begeleiding loopt hij inmiddels zelfs voor op de stof die op de Audiciensopleiding wordt behandeld.

Alle werkstukken die voor de opleiding in de praktijk gemaakt worden, worden besproken met de praktijkbegeleider om eventuele fouten in de toekomst te voorkomen. De leerling moet het eerst zelf uitzoeken en mag daarbij dan ook fouten maken. Daarna wordt hij gecorrigeerd. Dit ervaart hij als een grote vrijheid van handelen tijdens zijn werk.

Zijn directeur, Michel Makker, is zeer actief betrokken bij de N.V.A.B. (de Nederlandse Vereniging van Audiciensbedrijven), bij de vakvereniging Logopedie en bij de audiciensopleiding. Hij verzorgt ook diverse trainingen, zoals bijvoorbeeld voor de stichting EARDROP in Kenia, en lezingen voor de Nederlandse Vereniging van Slechthorenden.

Zijn enthousiasme werkt zo aanstekelijk dat Erik Battem ook de vervolgopleiding tot Vakbekwaam Audicien wil volgen. Hij ziet voor zichzelf een mooie toekomst in de audicienswereld. Reden genoeg voor hem om zijn leermeester Michel Makker eens flink in de schijnwerpers te zetten.

In het najaar zal de winnaar van de leerbedrijfverkiezing bekend gemaakt worden. Meer informatie hierover treft u aan op de internetsite van de SVGB: www.svgb.nl.


SVGB is intermediair tussen branche en onderwijs voor branches Adaptatietechniek, Audiciens, Goud- en Zilversmeden, Graveurs, Juweliers, Keramiek, Optiek, Orthopedisch Instrumentmakers en Bandagisten, Orthopedische Schoentechniek, Pianotechniek, Schoen- en Lederwarenindustrie, Schoenherstellers, Tandtechniek en Uurwerktechniek.

svgb

Brinkwal 3-7

3432 GA

Nieuwegein

Telefoon: 030 - 603 67 56