Gemeente Weerselo

Huurdersvereniging St.Joseph Weerselo.

Geachte huurders,

Zoals u weet werd u in het verleden vertegenwoordigd door een huurdersraad.
Omdat bij een huurdersraad niet altijd alle zaken ook wettelijk konden worden geregeld en vastgelegd waren, is in overleg met de Woningstichting St. Joseph besloten tot het oprichting van een huurdersvereniging.
De huurdersvereniging is juridisch beter in staat uw belangen te behartigen en verwerft zich ook daarbij een betere positie in de nieuwe gemeente. De huurdersvereniging vertegenwoordigt in eerste instantie de belangen van de huurders/woningzoekenden van de "oude gemeente Weerselo maar kan natuurlijk ook in een breder geheel (lees nieuwe gemeente) overleg plegen om bijvoorbeeld met name voor woningzoekenden meer woningen te krijgen in hun huidige kerkdorpen.
In eerste instantie is zij echter uw gesprekspartner voor de Woningstichting St. Joseph Weerselo.
Ook de woningstichting hecht aan goed overleg, zodat ook wettelijk goed en gedegen de belangen van u worden vertegenwoordigd. Het bestuur van de huurdersvereniging zal bestaan uit de leden van de huidige huurdersraad, aangevuld met enige nieuwe personen, die zich aangemeld hebben n.a.v. een oproep van huurdersraad en woningstichting. De samenstelling van het bestuur is als volgt:

Voorzitter Dhr. A. Engberink, Eschgaarde 12, Deurningen Secretaris/penningmeester Dhr. B. Schartman, Past-Gloerichstraat 14, Deurningen
Leden Dhr. J. Leussink, Korhuislaan 12, Rossum
Mevr. C. Snijders, Robertstraat 18, Weerselo
Mevr F. Hottenhuis, het Vlonder 6, Saasveld
Dhr. P. Stege, Julianastraat 22, Rossum

Zoals u ziet is elk kerkdorp vertegenwoordigd en kunt u, mochten die er zijn, vragen etc. bij hen deponeren. In ons overlegvergaderingen zullen deze dan aan de orde komen. Het is de bedoeling om in het najaar telkens een jaarvergadering te houden waarbij u als lid van de huurdersverening aanwezig kunt zijn. U kunt zich derhalve nu aanmelden als lid van de huurdervereniging. Het lidmaatschap van de vereniging is vastgesteld op fl. 10,-- per adres. De incasso van deze kosten vindt automatisch plaats jaarlijks t.l.v. uw rekening.
U kunt u opgeven door een briefje te schrijven met u naam en adres, postcode, woonplaats en uw bankrekeningnummer en handtekening voor het machtigen van uw lidmaatschap naar een van de bovenstaande bestuursleden.
Ook de woningstichting zal jaarlijks een bijdrage verstrekken aan de vereniging.
De leden van de vereniging zullen op de jaarvergadering maar ook tussendoor zoveel mogelijk worden voorzien van voor hun relevante informatie.
Namens het bestuur van de huurdersvereniging nodigen wij u uit om lid te worden en zo u stem - uw mening - te kunnen laten horen. U kunt nu alvast in uw agenda noteren dat wij de algemene jaarvergadering houden op maandag 17 september 2001 aanvang 20.00 uur plaats en locatie volgen nog.

Met vriendelijke groet,
Namens het bestuur van de Huurdersvereniging St. Joseph Weerselo

Engberink, voorzitter
Schartman, secretaris/penningmeester