Gemeente Weerselo

Ontwerp 39e partiële herziening van het bestemmingsplan Buitengebied

Met ingang van 5 juli 2001 ligt gedurende vier weken ter inzage bij de afdeling VROM locatie Weerselo het ontwerp van het plan tot gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan Buitengebied van voorheen de gemeente Weerselo. De herziening houdt verband met het plan om de percelen Roepenbeltweg 3 en Roepenbeltweg 5 te Rossum met resp. de bestemming 'woondoeleinden' en 'agrarisch gebied met agrarisch bouwperceel' overeenkomstig de eigendomssituatie aan te passen in verband met de herbouw van een carport annex schuur op beide percelen. Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent het ontwerp-plan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Denekamp, postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Vrijstellingen op grond van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en van bestemmingsvoorschriften:

Artikel 13 bestemmingsplan Buitengebied
Met ingang van 5 juli 2001 liggen gedurende twee weken ter inzage de plannen van:


* R.A.P. Olde Rikkert voor het vergroten van een woning op het perceel Detertweg 1 te Weerselo;

* H.J.J. Wiggers voor het bouwen van een erker op het perceel Deurningerstraat 26 te Deurningen en

* E.J. Peterman voor het uitbreiden van een woning en garage aan de Oude Weerseloseweg 5 in Weerselo.

Het geldende bestemmingsplan laat de bouwwerken slechts toe nadat burgemeester en wethouders daartoe vrijstelling hebben verleend op grond van artikel 13, lid c, sub 2a van het bestemmingsplan Buitengebied.
Burgemeester en wethouders zijn van plan de gevraagde vrijstellingen te verlenen.
Hiertegen kan iedereen schriftelijk bedenkingen inbrengen bij burgemeester en wethouders, Postbus 11, 7590 AA Denekamp en wel binnen bovengenoemde termijn van twee weken.

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Voor het bouwen van een tijdelijke schuilaccommodatie op het volkstuinencomplex aan de Lindeweg 2 te Denekamp is verzocht om vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan.

De vrijstelling zal worden verleend voor de duur van maximaal 5 jaar. Het vrijstellingsverzoek ligt met ingang van 5 juli 2001 gedurende 4 weken ter inzage bij het bureau VROM. In die tijd kan iedereen de zienswijze over het voornemen tot het verlenen van de vrijstellingen schriftelijk bekend maken bij B en W.

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Met ingang van 5 juli 2001 ligt gedurende 4 weken bij de afdeling VROM, cluster bouwzaken, locatie Weerselo, voor iedereen ter inzage het bouwplan van mevr. M.J. An de Stegge, Pierikspad 2 te Rossum voor het bouwen van een woning met garage-berging op het perceel kadastraal bekend kadastrale gemeente Weerselo, sectie F, nrs. 2654 (ged), 2591 (ged) en 2599 (ged) en plaatselijk bekend Pierikspad 2 te Rossum.

Burgemeester en wethouders zijn voornemens om na afloop van de termijn van terinzagelegging aan Gedeputeerde Staten van Overijssel een verklaring van geen bezwaar te vragen met het doel om, vooruitlopend op het van kracht worden van een herziening van het bestemmingsplan, ten behoeve van dit bouwplan vrijstelling te verlenen van het geldend bestemmingsplan.

Door de heer N.J.J. Horsthuis is een melding bouwvoornemen ingediend voor het uitbreiden van een bedrijfswoning op het perceel Grotestraat 14a te Rossum.
Het geldende bestemmingsplan laat de bouw niet toe. Burgemeester en wethouders zijn van plan, met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan zodat alsnog positief gereageerd kan worden op deze melding.
De melding bouwvoornemen ligt met ingang van 05 juli 2001 gedurende vier weken ter inzage bij de afdeling VROM, cluster bouwzaken, locatie Weerselo.

Door mevrouw I.M.G.A Boll-Voorthuis is een bouwvergunning gevraagd voor het uitbreiden van een woning op het perceel Saterslostraat 31 te Saasveld.
Het geldende bestemmingsplan laat de bouw niet toe. Burgemeester en Wethouders zijn voornemens met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan, waarna bouwvergunning kan worden verleend. De stukken behorende bij dit voornemen liggen met ingang van 5 juli 2001 gedurende vier weken ter inzage bij de afdeling VROM, cluster bouwzaken, locatie Weerselo.

Met ingang van 5 juli 2001 ligt ter inzage bij de afdeling VROM, locatie Denekamp het bouwplan tot het vergroten van een woonhuis aan De Klauwier 19 te Denekamp. Vrijstelling wordt verzocht voor het overschrijden van de voorgevelrooilijn in verband met de bouw van een serre.

Gedurende de periode van terinzagelegging van de bouwplannen c.q. melding bouwvoornemen kan eenieder schriftelijk bedenkingen naar voren brengen tegen het voornemen hiervoor vrijstelling te verlenen. Deze bedenkingen dienen te worden gericht aan Burgemeester en Wethouders van Denekamp, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Voorbereidingsbesluit artikel 21 Wet op de Ruimtelijke Ordening

De raad van de gemeente Denekamp heeft op 31 mei 2001 op grond van artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, besloten te verklaren dat voor het perceel Molenstraat 22 te Ootmarsum een bestemmingsplan wordt voorbereid.
Dit voorbereidingsbesluit is genomen teneinde de uitbreiding van het "Twents Ethoes / Twents Gastenhoes" planologisch mogelijk te maken. Het besluit is in werking getreden op 14 juni 2001. Het voorbereidingsbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken liggen gedurende de periode van 5 juli tot en met 15 augustus 2001 voor een ieder ter inzage bij de afdeling Algemene Zaken van de locatie Ootmarsum, Kerkplein 1 te Ootmarsum. Deze afdeling is op werkdagen geopend van 8:30 tot 12:30 uur. Voor inzage buiten kantooruren kunt u contact opnemen met genoemde afdeling, via telefoonnummer 0541-669666.
Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden tegen het voorbereidingsbesluit een bezwaarschrift indienen bij de Gemeenteraad van Denekamp, Postbus 11, 7590 AA te Denekamp.
Belanghebbenden kunnen binnen bovengenoemde termijn tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de President van de Rechtbank te Almelo, postbus 323, 7600 AH te Almelo.

Artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening

Door de heer G.J.P. Oude Luttikhuis, Eertmansweg 3 te Weerselo is een aanvraag ingediend voor het bouwen van een woning, op het genoemde adres, in die zin dat er na de bouw sprake zal zijn van twee wooneenheden (inwoonsituatie).
Het bouwplan kan alleen gerealiseerd worden nadat daarvoor vrijstelling ingevolge artikel 35 van de voorschriften van het plan Buitengebied is verleend. Door deze vrijstelling kan de inhoud van de woning maximaal 700 m3 bedragen. Burgemeester en Wethouders zijn van plan de gevraagde vrijstelling te verlenen.
Het verzoek om vrijstelling en het bouwplan liggen met ingang van 5 juli 2001 gedurende twee weken ter inzage bij de afdeling VROM, cluster bouwzaken, locatie Weerselo. Gedurende die termijn kan iedereen schriftelijk bezwaren tegen het verlenen van de vrijstelling indienen bij Burgemeester en wethouders van de gemeente Denekamp, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.