Geen kort geding Frank de Boer na nieuwe feiten

Rehabilitatie voor The Ortho Company

Gendringen, 4 juli 2001 - Frank de Boer noemt Plantina fit nu zelfs een prima product. Kennelijk gebruikt Frank de Boer overigens naast Plantina fit ook andere voedingssupplementen. De advocaat van De Boer bevestigt dit. Feit is dat Plantina fit het enige supplement is dat Frank de Boer en Edgar Davids beiden gebruikten. Op grond van deze nieuwe feiten besluit The Ortho Company het kort geding tegen Frank de Boer en Rob Cohen in te trekken.

Frank de Boer: "Ik heb nooit gezegd dat het aan mijn gebruik van Plantina fit gelegen heeft. Ik heb ooit drie mogelijkheden genoemd: mijn lichaam heeft het zelf geproduceerd, ik heb besmet vlees gegeten of het heeft in mijn voedingssupplementen gezeten. Omdat het supplement het enige is dat Edgar en ik gemeenschappelijk gebruikt hebben. Nou, vier onderzoeken hebben aangetoond dat het niet aan Plantina fit ligt. Ik kan die mensen best begrijpen. Ze hebben een prima product waarmee niets aan de hand is en plotseling komt daar een kwade geur overheen te hangen."

Door deze uitspraken zijn de Plantina fit producten volledig van iedere blaam gezuiverd. "Hiermee hebben we precies bereikt wat wij wilden", aldus Gert Schuitemaker, apotheker van The Ortho Company. "Deze affaire heeft er mede toe geleid dat de Plantina fit producten nu wat nandrolon betreft de best onderzochte voedingssupplementen zijn in Nederland." Door de uitspraken van Frank de Boer en zijn advocaat vindt The Ortho Company het onnodig om het kort geding door te zetten.

Dit geldt ook voor het verkrijgen van het chargenummer van de Plantina fit producten die door Rob Cohen aan een Gronings laboratorium ter analyse zijn aangeboden. Inmiddels is gebleken, en door de advocaat van De Boer bevestigd, dat Frank de Boer Plantina fit uitsluitend via de KNVB heeft gekregen. De Plantina fit supplementen die de KNVB verstrekte zijn al door het RIVM onderzocht en blijken volledig schoon te zijn. Dit heeft bondscoach Louis van Gaal naar buiten gebracht. Conclusie van dit RIVM-onderzoek: de Plantina fit producten zijn volledig 'schoon'.

The Ortho Company heeft zelf alle charges vanaf 1 januari 2000 bij het IOC-geaccrediteerde Institut für Biochemie van de Deutsche Sporthochschule Köln laten onderzoeken. Conclusie hiervan is: Plantina fit producten zijn volledig vrij van nandrolon en andere prohormonen. Door al deze onderzoeken en door de garanties over het productieproces die door de fabrikant zijn afgegeven, staat nu voor iedereen vast dat de Plantina fit producten niet vervuild zijn of kunnen zijn en daarom ook niet de oorzaak zijn geweest van de hoge nandrolonspiegel van Frank de Boer. Nu hij dat zelf ook openbaar heeft gemaakt, het inmiddels bekend is dat hij Plantina fit uitsluitend via de KNVB heeft betrokken en hij kennelijk ook andere (door FC Barcelona verstrekte) supplementen gebruikt, is de noodzaak voor het kort geding weggevallen.

Over The Ortho Company en de Plantina fit producten

De Plantina fit producten zijn ontwikkeld door het Ortho Institute (www.orthoeurope.com). Dit instituut is hèt kenniscentrum op het gebied van de orthomoleculaire voedingsleer. Deze leer gaat ervan uit dat het lichaam het beste functioneert als het de juiste moleculen (voeding) in de optimale hoeveelheden krijgt aangeboden. De Plantina fit voedingssupplementen zijn gebaseerd op de orthomoleculaire voedingsleer en worden sinds 1993 door The Ortho Company op de Nederlandse markt gebracht. Ze worden al jaren gebruikt door vele topsporters die onder andere hebben meegedaan aan Olympische Winter- en Zomerspelen. En verder door iedereen die zijn gezondheid wil optimaliseren.