Politiebericht Venlo 4-07-2001
Mediaberichten 4 juli 14.30 uur

Snelheidscontroles Samen minder

ITTERVOORT Bij een snelheidscontrole in het kader van het project Samen minder heeft de politie dinsdagmorgen op de Napoleonsweg 36 automobilisten bekeurd die harder reden dan de toegestane 80 km/u. Van de 858 voorbijgangers was de hoogste snelheid 125 km/u.

BAARLO - Bij een snelheidscontrole in het kader van het project Samen minder heeft de politie dinsdagmorgen op de Napoleonsweg Noord en
-Zuid 487 automobilisten bekeurd die harder reden dan de toegestane 80 km/u. Van de 4002 voorbijgangers was de hoogste snelheid 90 km/u.

Venlo 27 bekeuringen bij verkeerscontrole

VENLO Bij verkeerscontroles op de Hogeweg en Havenkade heeft de politie dinsdag 27 weggebruikers bekeurd. De meeste bekeuringen (10 stuks) waren er voor automobilisten die de autogordel niet gebruikten. Verder zijn er 4 bromfietsers zonder helm bekeurd en waren de andere bekeuringen voor het niet hebben of tonen van een bromfietscertificaat; het rijden in strijd met een gesloten verklaring en het rijden op een opgevoerde bromfiets (6).

Weert geldboete na mishandeling

WEERT Een 29-jarige man uit Weert moet een geldboete van Fl. 1350,- betalen wegens mishandeling van een politieman en een wachtmeester van de Koninklijke Marechaussee. Die grepen in toen de man afgelopen zondag ruzie kreeg met zijn vriendin op het OLS terrein in Weert. Bij het scheiden van de partijen werd de Marechaussee geslagen en kreeg de politieman een kopstoot. Hierop is de verdachte aangehouden. Hij kreeg de boete in overleg met de officier van justitie in het kader van het snelrecht.

Venlo flessentrekkerij

VENLO De politie is een onderzoek gestart naar flessentrekkerij door een 44-jarige man uit Venlo. De verdachte blijkt met enige regelmaat in hotels in Venlo en omgeving te overnachten, waarbij de man de hoteliers ervan weet te overtuigen dat hij nog wel komt betalen, maar dat op dat moment even niet kan. Datzelfde doet de man kennelijk ook bij taxibedrijven. Bij één taxibedrijf heeft de man al een rekening openstaan van ruim veertienhonderd gulden. Inmiddels heeft de politie aangiftes verzameld van 5 hotels en 1 taxibedrijf en als de rekeningen vandaag niet betaald worden ook nog van een 2e taxi-bedrijf en een 6e hotel. De politie vraagt hoteliers of taxibedrijven die ook op een dergelijke wijze zijn benadeeld, daarvan aangifte te doen.

Roermond verkeersgewonden

ROERMOND Bij een aanrijding tussen een trike (een soort motorfiets op drie wielen, twee achter en één voor) en enkele fietsers zijn dinsdagmiddag zeker vier gewonden gevallen. Door de politie is een 28-jarige man uit Herten aangehouden.

Toen de gewaarschuwde politie dinsdagmiddag op de Godsweerdersingel kwam troffen zij daar op de motor een kind aan dat aan een been gewond was; op de grond een kind met hoofdletsel; een gewonde fietser en een kind met schaafwonden. Een 29-jarige vrouw uit Herten verklaarde dat zij met de motor gereden had, maar getuigen zeiden dat het een man was geweest die gereden had. En na de aanrijding was weggerend.

Hoe de aanrijding heeft kunnen plaatsvinden is nog niet bekend. De 29-jarige vrouw verklaart de bestuurster te zijn geweest. Maar zij weet niet hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren. De aangehouden en inmiddels in verzekering gestelde man zegt niet gereden te hebben. De slachtoffers zijn allemaal opgenomen in ziekenhuizen in Maastricht en Roermond.

De 28-jarige verdachte man is bij zijn woning aangehouden. Ook hij is (licht)gewond. Van de man is een ademanalyse en een urineproef genomen om vast te stellen of hij alcohol dan wel andere stoffen heeft gebruikt.

De politie is drukdoende met het onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Inmiddels zijn er al verschillende getuigen gehoord, maar daarmee is nog geen duidelijkheid in de zaak gekomen.