Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl

Amersfoort: 4 juli, 2001

Nieuwe structuur Toptennis KNLTB

De beleidsplannen "Samen naar de top" en "Continu aan de top" van Geselecteerd Jeugdtennis en Toptennis vragen naast een aantal inhoudelijke maatregelen ook om een grotere mate van besluitvaardigheid en slagvaardigheid binnen de organisatie. Eenheid van technisch beleid, onbelemmerde doorstroming van talent, goede verstandhouding en samenwerking met privé-scholen en -opleidingen en topspelers en speelsters zijn voorwaarden om Nederland een toptennisland te laten blijven.

Om de uitvoering van bovenstaande zo efficiënt mogelijk te realiseren is tot een aantal structurele en personele aanpassingen gekomen.

Onder Toptennis valt voortaan een zestal aandachtsgebieden, te weten Bondsjeugdopleiding (tot nu toe genaamd Geselecteerd Jeugdtennis), Jong Oranje van 12 tot 21 jaar, Davis en Fed Cup, Overleg privé-opleidingen, Internationale toernooien en Beroepsopleidingen tot tennisleraar.

Het bestuur Toptennis wordt gevormd door twee bestuursleden te weten de heren Wil Hoppenbrouwers en Lodewijk Kallenberg. Wil Hoppenbrouwers zal de portefeuilles Bondsjeugdopleiding en Jong Oranje gaan beheren en Lodewijk Kallenberg de portefeuilles Davis Cup en Fed Cup, Overleg privé-opleidingen, Internationale toernooien en Beroepsopleidingen.

Per 1 augustus a.s. zal de heer Hans Felius de functie van Technisch Directeur gaan bekleden. Hans Felius die op dit moment fungeert als Bondscoach Damestennis, Technisch Coördinator Toptennis en Fed Cup captain zal in de functie van Technisch Directeur leiding geven aan het technisch personeel binnen de KNLTB. Annemieke de Jong Blom (Bondscoach Jeugdtennis), Michiel Schapers (Bondscoach herentennis), Frank van Fraayenhoven (Coördinator Beroepsopleidingen) en Coert Beek (Event Manager) zetten binnen deze constellatie hun werkzaamheden voort onder leiding van de Technisch Directeur. Voor de invulling van enkele andere functies vinden momenteel gesprekken plaats.

Het ligt in de bedoeling om aan het einde van de zomerperiode een persconferentie te beleggen, waarin het technisch beleid Toptennis nader wordt toegelicht.