NLG 50 MILJOEN EXTRA VOOR ICT IN HET MKB

Visie van Richard Lamb, www.E-commerce.nl : "Gaat Nederland Digitaal? ~ Het bedrijfsleven is aan zet"


Geachte redactie,

4 juli 2001 - Vandaag heeft Minister Jorritsma het Plan van Aanpak "Het MKB in De Digitale Delta" naar de Tweede Kamer gestuurd. Het Ministerie van Economische Zaken trekt NLG 50 miljoen extra uit om ICT (Internettoepassingen en Elektronisch Zakendoen) in het Midden- en Klein Bedrijf een forse impuls te geven. Het Plan van Aanpak loopt van 2002 tot en met 2005. Zie verder een kopie van het persbericht op www.E-commerce.nl .

Richard Lamb: "Gaat Nederland Digitaal? ~ Het bedrijfsleven is aan zet"


Richard Lamb, trendwatcher en auteur van het onlangs verschenen boek "E-commerce.nl, Succesvol Elektronisch Zakendoen" (zie de toelichting onderaan): "Dit is een bijzonder positieve ontwikkeling waar met name het MKB op korte termijn al de vruchten van zal plukken. Een belangrijk onderdeel bij deze 'doorstart' van het voorlichtingsprogramma 'Nederland Gaat Digitaal' is dat brancheverenigingen de mogelijkheid krijgen om een branchespecifieke gedragscode voor e-commerce uit te werken. Niet voor niets heb ik in mijn boek als bijlage de gedragsregels voor Elektronisch Zakendoen, de Code of Conduct van het Electronic Commerce Platform Nederland, opgenomen." Zie inhoudsopgave van boek op www.E-commerce.nl.

EZ, Syntens, Sp.OED Advies, ECP.NL, Senter/Informe, Media Plaza...


Deel II van het boek "E-commerce.nl, Succesvol Elektronisch Zakendoen" is overigens geheel gewijd aan de vergaande voorlichting van de Nederlandse overheid ten aanzien van ICT en E-commerce. Lamb: "Inmiddels kan gesteld worden dat de overheid zich meer dan voldoende inspant om het bedrijfsleven gedegen voor te lichten over de mogelijkheden van Elektronisch Zakendoen via het Internet. Het is jammer dat het gros van de bedrijven de handschoen nog steeds niet heeft opgepakt. Veel MKB-bedrijven zien de kansen niet die hen worden geboden door de opkomst van de nieuwe media. Sterker nog zij zien zelfs de bedreigingen niet omdat zij te druk zijn met de dagelijkse gang van zaken. Het is derhalve erg goed dat de overheid zich via organisaties zoals Syntens, Innovatienetwerk voor ondernemers, pro-actief opstelt om deze ondernemers alsnog te bereiken."

Visie Richard Lamb

Bovenstaande is een eerste reactie van Richard Lamb, trendwatcher en auteur van het onlangs verschenen boek "E-commerce.nl, Succesvol Elektronisch Zakendoen". Richard Lamb is te allen tijde bereid zijn visie te geven op actuele zaken rond het Internet, E-commerce, de Nieuwe Economie, Mobile Commerce, SMS, WAP, breedband Internet en gerelateerde onderwerpen. Hij is hij bereikbaar op 070 - 511 44 44 en 06 - 223 833 26 (ook buiten kantooruren).

Boek: "E-commerce.nl, Succesvol Elektronisch Zakendoen" (ISBN 90-5782-044-7)
Het onlangs verschenen boek "E-commerce.nl, Succesvol Elektronisch Zakendoen" (ISBN 90-5782-044-7) wordt 12 september 2001 pas officieel gelanceerd maar is nu al beschikbaar voor de pers. Het boek bestaat uit drie delen:
Deel I ~ E-commerce, het is zo simpel... Deel II ~ E-commerce in Nederland Deel III ~ E-commerce in Silicon Valley

Zie www.E-commerce.nl voor de complete inhoudsopgave en afbeeldingen.

E-commerce Business Modellen Piramide


De kern van het boek wordt gevormd door de gepresenteerde "E-commerce Business Modellen Piramide". Dit is een set van 10 businessmodellen, gebaseerd op de larenlange praktijkervaring van Lamb, waarmee iedere E-commerce situatie beschreven kan worden.
Het succes van een E-commerce project blijkt grotendeels van drie variabelen afhankelijk te zijn (bel voor een toelichting). De E-commerce Piramide wordt gebruikt voor concurrentie-analyses, het selecteren van de juiste businessmodellen bij het opzetten van nieuwe E-commerce projecten en voor het waarderen van ICT/E-commerce-aandelen.

Zie www.E-commerce.nl voor een biografie, beschikbare afbeeldingen en aanbevelingen van onder andere Bernhard van Oranje (Clockwork/Achmea), Hans Bohm (schaakmeester), Marian Salzman (Intelligence Factory), Arie van Bellen (ECP.NL), Peter Koudstaal (Syntens), Gerard van Vliet (@Group of Companies) en Martijn Hoogeveen (Take It Now / Hoogleraar Multimedi Open Universiteit).

Van het boek zijn present-exemplaren beschikbaar
voor erkende journalisten: Richard.Lamb@E-commerce.nl.

Richard Lamb,
E-commerce.nl
070 - 511 44 44
06 - 223 833 26
www.E-commerce.nl

Richard@E-commerce.nl
Adviesgroep Nieuwe Media
Postbus 202, 2300 AE Leiden


Richard Lamb is 1 van de 10 meest gevraagde sprekers in Nederland Bron: Management Team, 6 april 2001