Hierbij ontvangt u één of meerdere berichten voor de categorie Milieu. Uitnodiging voor de pers (4-7-2001)
Afsluiting jongerenactie The
Bet Onthulling winnaar Milieuweddenschap met Kabinet

Amsterdam, 4 juli 2001 --- Op vrijdag 6 juli om 15.30 uur organiseren stichting The Bet en het ministerie van VROM in Den Haag een gezamenlijke bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst wordt de uitslag van The Bet- de weddenschap tussen Nederlandse jongeren en het Kabinet over vermindering van
CO2-uitstoot - bekend gemaakt.
Voetbal­scheidsrechter John Blankenstein zal de resultaten onthullen. Staatssecretaris Benschop van Buitenlandse Zaken zal namens het Kabinet aanwezig zijn.

Zes maanden lang zijn Nederlandse jongeren voor
The Bet bezig geweest met het terugdringen van
CO2-uitstoot bij hen thuis, op school, universiteit of vereniging. Op 11 november - vlak voor de internationale klimaatconferentie COP6 in Den Haag - sloten de jongeren een klimaatweddenschap af met minister Pronk. Zij beweerden minstens 2500 jongeren ertoe te kunnen bewegen in zes maanden tijd hun eigen CO2-uitstoot te verminderen met maar liefst acht procent.

Wat:
Persbijeenkomst en bekendmaking
winnaar The Bet

Wanneer:
Vrijdag 6 juli

Tijd:
15.30 - 16.15 uur

Waar: Ministerie VROM,
Rijnstraat 8, Den Haag (Moorse Tuin)

Let op! Aansluitend om 16.15 uur gaat de stoet naar het Malieveld alwaar Staatssecretaris Benschop van Buitenlandse Zaken het startschot geeft voor de jongerenfietstocht naar CoP6,5 in Bonn.

Als op 6 juli blijkt dat de jongeren hebben verloren, dan zullen zij alle ministers en staatssecretarissen een week lang per fietsriksja in Den Haag naar hun afspraken vervoeren. Winnen zij echter, dan zal minister Pronk zich inspannen voor de realisatie van huisvesting van de jongeren natuur- en milieu organisaties. Tijdens de bijeenkomst zal Minister Pronk via een videoboodschap zijn reactie geven op het eindresultaat. Staatssecretaris Benschop van Buitenlandse Zaken zal de aanwezige jongeren namens het Kabinet toespreken en zal tevens met de jongeren per fietsriksja naar het Malieveld gaan, waar hij het startschot geeft voor de jongerenklimaatfietstocht naar Bonn.

Afgelopen maand zijn alle resultaten van The
Bet verzameld en verwerkt. John Blankenstein en Fred Langeweg (adjunct-directeur milieu, RIVM) hebben alle gegevens beoordeeld en enkele controlebezoeken afgelegd. Zij bezochten onder meer de Stichtse Vrije School in Zeist, de LSVB in Utrecht en gingen bij enkele jongeren thuis langs.