Politiebericht Eindhoven e.o. 4-07-2001

1e Persbericht 4 juli 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Man valt meisje lastig
Op de Aeneaslaan is dinsdagmiddag rond 17.30 uur een 11-jarig meisje voor de deur van haar woning door een onbekend man op een fiets lastig gevallen. De man pakte het meisje hard vast terwijl hij op de fiets zat. Hierdoor werd het meisje een stukje meegesleurd. Het slachtoffertje zag kans om tegen de fiets te trappen en riep om hulp waarop de man haar los liet en richting Muzenlaan wegfietste. Het gaat om een blanke kale man, tussen de 30 en 40 jaar oud. Hij droeg een lichtgrijs T-shirt en een zwarte zonnebril. Hij fietste op een mountainbike.

Eindhoven: Prostituee aangehouden
Op de Wattstraat is een 45-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. Zij wordt verdacht van het uitlokken van prostitutie. De vrouw is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte van poging diefstal fiets aangehouden Op het Stationsplein is woensdagochtend rond 00.55 uur een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een politiesurveillance zag dat de man poogde om een fiets weg te nemen uit een fietsenrek op het Stationsplein en hield hem aan. De man is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man weigert volledige personalia op te geven Op de Spijnhof is woensdagochtend rond 3.25 uur een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man reed in een auto met een defecte koplamp waarop hij staande werd gehouden. De politie schreef een bekeuring uit en vroeg de man om zijn personalia. Deze weigerde hij volledig te geven. Hierop is de man aangehouden. De aanhouding werd getracht te verhinderen door drie medepassagiers. Een agent kreeg hierbij een duw in zijn rug en werd tegen zijn scheenbeen getrapt. De drie medepassagiers wisten te ontkomen. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Drugsoverlast
De politie stelde een onderzoek in na een melding van drugsoverlast op het Stratumseind. Ter plaatse werd rond 17.50 uur een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het verkopen van verdovende middelen. Bij hem werd een bolletje cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte is na verhoor weer naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachten aangehouden
In een fietsenstalling aan de Deurneseweg zijn dinsdagmiddag rond 17.15 uur twee jongens (15 en 18 jaar) uit Helmond aangehouden. De 41-jarige Helmondse eigenaresse betrapte het duo toen ze een poging deden om haar bromfiets te stelen. Ze waarschuwde de politie waarop beiden aangehouden konden worden. De twee jongens zijn na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Winkeldievegge aangehouden
In een winkel aan de Boterhoek is dinsdagmiddag rond 14.10 uur een 15-jarige inwoonster van Oisterwijk aangehouden. Het meisje wordt verdacht van winkeldiefstal. Toen ze de winkel uitliep ging het alarm af. Het meisje rende hierop meteen weg maar kon door twee medewerkers onder hevig verzet worden aangehouden. Hierop werd ze overgedragen aan de politie. Het meisje had twee tassen bij zich. Beiden zijn in beslag genomen. Uit de winkel werden haarelastiekjes, make-up, nagellak en parfum ter waarde van ongeveer 80 gulden weggenomen. Zij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eersel: Auto aangereden op vluchtstrook
Op de vluchtstrook van de A67 is dinsdagavond rond 18.20 uur op de rijbaan Antwerpen richting Venlo, ter hoogte van hectometerpaal 11.0, een personenauto van achteren aangereden door een 37-jarige automobilist uit Bladel. De personenauto die aangereden werd stond met pech op de vluchtstrook. Alle inzittenden waren uitgestapt. Eén inzittende, een man (leeftijd onbekend) uit Weert ging even terug in de auto zitten. Op dat moment botste de automobilist uit Bladel, die over de vluchtstrook reed, achter op de auto. De man uit Weert is overgebracht naar het St. Josephziekenhuis.

Eersel: Verdachte bestuurder aangehouden
In zijn woning in Wintelre is dinsdagmiddag rond 16.45 uur een 19-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het aanrijden van een 19-jarige fietser uit Eersel op de Oude Postelseweg op maandagmorgen rond 0.30 uur. De fietser voelde dat een onbekende automobilist tegen de achterzijde van zijn fiets reed. Hij fietste door, doch voelde direct daarop dat de automobilist weer tegen de achterzijde van zijn fiets reed. De fietser viel en raakte gewond. Een getuige zag dat de automobilist stopte, achteruit reed en een doodlopende weg van de Oude Postelseweg inreed. Even later kwam de automobilist terug en reed snel weg richting Markt, zonder zijn identiteit bekend te maken. Het slachtoffer kon na behandeling aan zijn verwondingen in het ziekenhuis naar huis. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Geldrop: Snelheidscontrole
Op de Laan der Vier Heemskinderen zijn dinsdagavond tussen 20.10 en 21.30 uur 523 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 127 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 89 km/u.

Hapert: Inbraak in winkelpand
Uit een winkel aan de Oude Provincialeweg is woensdagochtend rond 00.30 uur een kassalade met daarin enkele honderden guldens aan wisselgeld gestolen. De dader kwam binnen door een ruit aan de voorkant van het pand te vernielen.

Mierlo: Snelheidscontrole
Op de Industrieweg zijn dinsdagmiddag tussen 14.40 uur en 17.55 uur
1.328 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 93 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 99 km/u.

Veldhoven: Radarwaarnemer bedreigd en beledigd
Op de Run is dinsdagochtend rond 10.30 uur een 53-jarige radarwaarnemer bedreigd en beledigd door een 35-jarige Eindhovenaar. De Eindhovenaar was het niet eens met het feit dat hij zojuist geflitst was voor te hard rijden. Hij zette de auto van de radarwaarnemer klem en ging tegen de man te keer. Het slachtoffer heeft de deuren en ramen van zijn dienstauto gesloten en om assistentie gevraagd. De politie, die ter plaatse kwam, heeft hierop de Eindhovenaar aangehouden. Hij is gedagvaard en kreeg, naast de bekeuring van 60 gulden voor het overtreden van de toegestane snelheid, een boete van 1.050 gulden voor het beledigen en bedreigen van de radarwaarnemer.

Veldhoven: Verdachte voor vernieling caravan aangehouden Op een camping aan de Banstraat is woensdagochtend rond 00.20 uur een 30-jarige Veldhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het vernielen van een caravan op het campingterrein van een 58-jarige vrouw uit Veldhoven. Een toegangsdeur van een aanbouw en een ruit van de deur van de caravan werden vernield. In de caravan werden een ijskast, een dressoir en een salontafel omgegooid. Ook werden een stereotoren, servies, glazen en de luxaflex vernield. Verder lagen overal doperwten en werd de caravan besmeurd met ketchup, eieren en ranja. Ook werd de hond geschopt. Deze loopt hierdoor mank. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Veldhoven: Verdachte van vernieling aangehouden Op de Christinastraat is woensdagochtend rond 2.45 uur een 25-jarige Veldhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een ruit van een voordeur van een woning aan deze straat. De verdachte had ruzie met de bewoner van het pand. Hij is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Hennepkwekerijen aangetroffen
In een pand aan de Broekweg zijn woensdagochtend rond 6.00 uur twee hennepkwekerijen met in totaal een paar honderd, reeds geoogste, planten aangetroffen. De oogst, ongeveer 6 kilo henneptoppen, werd in een droogruimte aangetroffen. Ook vond de politie een gestolen personenauto. De benodigde apparatuur in de kwekerijen, de restanten van de hennepplanten, de oogst en de gestolen auto zijn in beslag genomen. In het pand werd een 35-jarige verdachte inwoner van Waalre aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.