Politie Amsterdam-Amstelland

Buitenfunctiestelling
4-7-2001. De korpsleiding heeft vandaag een brigadier van politie buiten functie gesteld. Het gaat om een 35-jarige politieman van het vijfde district (Amsterdam-Zuid). Het besluit is genomen naar aanleiding van een strafrechtelijk onderzoek in verband met relationeel geweld.



Snelheidscontroles
4-7-2001. Gistermorgen hield de politie snelheidscontroles op de Tasmanstraat en de Transformatorstraat. Op de Tasmanstraat zetten de agenten 320 snelheidsovertreders op de bon. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 kilometer per uur. Op de Tasmanstraat geldt een maximumsnelheid van 50.

Op de Transformatorweg gingen gistermorgen 250 snelheidsovertreders op de bon. Hier bedroeg de hoogste snelheid 88 kilometer per uur, in plaats van 50. Alle overtreders krijgen binnenkort een acceptgirokaart thuisgestuurd.

Overval Staalmanplein
4-7-2001. Drie gewapende mannen hebben gistermiddag een sigarenwinkel aan het Abraham Staalmanplein overvallen. Het trio bedreigde de eigenaar van de winkel met een vuurwapen en een mes en eiste geld. Nadat de overvallers geld uit de kassa hadden weggenomen gingen ze er vandoor. Niemand raakte gewond.
Schietpartij Leickertstraat
4-7-2001. Bij een schietpartij in de Charles Leickertstraat is gistermiddag een 50-jarige man lichtgewond geraakt. Het slachtoffer is behandeld in het ziekenhuis aan een schampschot aan het hoofd. Na zijn behandeling is de man samen met twee andere bewoners van de Charles Leickertstraat gearresteerd. In de boxruimte van de woning van de verdachten trof de politie een kleine hoeveelheid drugs aan. De schutter, een nog onbekende man, is samen met een maatje nog voortvluchtig. Zij gingen er vandoor in een witte Nissan. De achtergrond van de schietpartij is een ruzie om drugs. GVB-er mishandeld
29-06-01. Tijdens een kaartcontrole gistermiddag op het station Cornelis Lelylaan deden zich tegelijkertijd twee incidenten voor. Een ongeveer 30-jarige man zonder vervoersbewijs probeerde de controle te omzeilen door hard weg te rennen. Op de trap van het perron verloor de man zijn evenwicht en kwam ten val. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis. Tegelijkertijd kreeg een kaartcontroleur een stoot in zijn maag van een andere 25-jarige passagier die zonder kaartje reisde. De controleur is behandeld in een ziekenhuis. De 25-jarige passagier is voor mishandeling ingesloten aan een politiebureau.
Verkeershinder A10-west
Het wegdek van de A10-west bij Amsterdam is bijna 30 jaar oud. Voor een goede doorstroming van het verkeer is deze weg hard toe aan groot onderhoud. Dit zal plaatsvinden in de periode 26 mei - 26 augustus 2001.
Gedurende de werkzaamheden is de A10-west wel open voor doorgaand verkeer, maar zullen de op- en afritten S103 t/m S107 worden afgesloten. Bovendien is maar een beperkt aantal rijbanen beschikbaar. Er worden verschillende maatregelen getroffen om de westkant van Amsterdam bereikbaar te houden. Sinds januari 2001 worden er al voorbereidingswerkzaamheden verricht. Klik op het logo voor meer informatie.