NedGraphics Holding NV

4 juli 2001
NedGraphics krijgt belangrijke Europese opdracht in de luchtvaart

NedGraphics Holding N.V. (NedGraphics), dat gisteren bekend maakte dat zij verwachten overeenstemming te bereiken over een overname door Blue Fox Enterprises N.V, heeft van een internationaal consortium, dat geleid wordt door Avitech GmbH uit Duitsland en Frequentis Ges. MbH. uit Oostenrijk, de opdracht gekregen voor de levering van een aeronautisch cartografisch systeem.

Het contract is onderdeel van de opdracht die het consortium van EUROCONTROL heeft gekregen voor het leveren van de European Aeronautical Information Services Database (EAD). Het NedGraphics deelproject, met een contractwaarde van EUR 750 duizend, is gebaseerd op de in december 2000 van LOGOS overgenomen smartGlobe productlijn. Het project heeft een doorlooptijd van 2 jaar.

EUROCONTROL, de Europese organisatie voor vliegveiligheid, is verantwoordelijk voor de veiligheid van het luchtverkeer in het Europese luchtruim. Het EAD project richt zich op de levering van een geïntegreerde, Europese Database voor kwaliteitsgecontroleerde aeronautische informatie die wordt verspreid door de nationale luchtvaartautoriteiten. NedGraphics zal het cartografische subsysteem leveren waarmee de autoriteiten kaarten en schemas kunnen vervaardigen voor opname in de Aeronautical Information Publication (AIP) of ten behoeve van de luchtverkeersbegeleiding. Naast de smartGlobe software zal NedGraphics database consultancy diensten en integratie en migratie services leveren. In het kader van het contract zal het EAD System Europa-breed worden ingezet.