Ministerie van Economische Zaken

Ministerie van Economische Zaken
Berichtnaam: Persbericht
Nummer: 101
Datum: 04-07-2001

NLG 50 MILJOEN EXTRA VOOR ICT IN HET MKB

Minister Jorritsma van Economische Zaken trekt NLG 50 miljoen extra uit om ICT (internettoepassingen en elektronisch zakendoen) in het Midden- en Klein Bedrijf een forse impuls te geven. Dat staat in het Plan van Aanpak "Het MKB in De Digitale Delta" dat de minister vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Het Plan van Aanpak bevat een aantal nieuwe elementen. Zo krijgen brancheverenigingen de mogelijkheid om een branchespecifieke gedragscode voor e-commerce uit te werken en om bestaande commerciele ICT-cursussen te vertalen naar een branchespecifieke context. Ook zal in samenwerking met de overkoepelende organisaties worden onderzocht hoe het MKB kan worden geholpen bij het vinden van de juiste commerciele e-commerce adviseurs. Daarnaast zullen verkenningen worden uitgevoerd naar de mogelijkheden van elektronische marktplaatsen voor branches.
Verder gaat het om een verlenging en uitbreiding van bestaand beleid: regionale workshops, spreekuren en maatwerkadviezen voor individuele bedrijven en een uitgebreid brancheprogramma in het kader van Nederland gaat digitaal.

Het Plan van Aanpak loopt van 2002 tot en met 2005. De doelstelling is dat aan het einde van de looptijd zo'n tweederde van het Nederlandse MKB actief is op het terrein van elektronisch zakendoen en ook daadwerkelijk elektronische transacties verricht.
"Het MKB in De Digitale Delta" richt zich met name op bedrijven met minder dan 100 werknemers die op het gebied van ICT achterblijven. Syntens, het landelijk innovatienetwerk van EZ dat bedrijven adviseert, speelt in de uitvoering van het Plan van Aanpak een belangrijke rol. Ook het Telematica Instituut wordt bij de uitvoering van een aantal onderdelen betrokken.