Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-07-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 12.30 u) Woensdag, 4 juli 2001

District Kerkrade

Kerkrade; aanrijdingen
Gistermorgen, dinsdagmorgen omstreeks 11.45 uur vond op de Schifferheidestraat in Kerkrade een aanrijding plaats. Een 41-jarige automobilist uit Budel botste met zijn auto tegen de linkerachterzijde van een andere auto, bestuurd door een 24-jarige vrouw uit Kerkrade. De vrouw raakte als gevolg van de aanrijding gewond en werd met ondermeer verwondingen aan een arm overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werden de wonden aan haar arm gehecht met totaal negentien hechtingen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.
Afgelopen dinsdagavond omstreeks 22.00 uur vond op de Feldbiss in Kerkrade eveneens een aanrijding plaats. Een 22-jarige automobilist uit Kerkrade botste met zijn auto (frontaal) tegen een motor, bestuurd door een 36-jarige man uit Heerlen. Die kwam bij de aanrijding met zijn motor ten val en raakte gewond. Hij werd met beenletsels (precieze aard en ernst beenletsel niet bekend) per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerlen. De politie die aanwijzingen had dat de automobilist onder invloed zijn auto had bestuurd, hield de Kerkradenaar aan en bracht hem over naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte. Bij nader onderzoek vond de politie in de auto van de verdachte ook nog een zakje met sofdrugs (vermoedelijk marihuana). De verdovende middelen werden inbeslaggenomen. De politie stelt verder onderzoek in.

Simpelveld; dodelijke aanrijding
Afgelopen dinsdagmiddag omstreeks 17.30 uur vond op de Wijnstraat in Simpelveld een dodelijke aanrijding plaats. Een 34-jarige bestuurder van een motor uit Heerlen botste tegen een auto, bestuurd door een 33-jarige vrouw uit Kerkrade. De motorbestuurder liep bij die aanrijding ernstig letsel op aan zijn nek / hoofd en overleed. De politie stelt een nader onderzoek naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Landgraaf; onder invloed
De politie heeft afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht een 29-jarige automobilist uit Landgraaf bekeurd met een boete van fl. 410,-. Bij controle op de Koeweg in Landgraaf bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij bijna 0,6 promille alcohol in zijn bloed had. Daarnaast kreeg de man een rijverbod.