Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-07-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.10 uur
Ongeval met letsel

OUDEWATER - Een 54-jarige fietster uit Gouda is dinsdagavond gewond geraakt toen zij aan de Ruige Weide in Oudewater in botsing kwam met een andere fietster, eveneens een inwoonster van Gouda.

De aanrijding ontstond toen een van de vrouwen die langs de weg stond met haar fiets de weg wilde oversteken en daarbij in botsing kwam met de aankomende andere fietster. De vrouw is met een hoofdwond naar een ziekenhuis overgebracht. De andere fietster, een 41-jarige vrouw, liep geen letsel op

Aanrijding onder invloed

MAARSSEN Een 56-jarige inwoner van Maarssen is dinsdagavond aangehouden toen hij aan de Huis ten Boschstraat in Maarssen in botsing was gekomen met een andere automobilist.

De man was aan de verkeerde zijde van de doorgetrokken streep terechtgekomen en vervolgens frontaal in botsing gekomen met een tegenligger. Daarbij deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Wel raakten beide autos beschadigd.

De man is meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Deze wees uit dat de man een alcoholpromillage van 2,6 had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De man zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.