Politiebericht Flevoland: district Noord 4-07-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-221 215

Getuige van aanrijding gezocht
URK Een 10-jarige jongen is maandag aan het begin van de middag gewond geraakt aan zijn been nadat hij aangereden werd door een blauwe auto. De jongen reed over het Toppad; de auto kwam vanaf het woonerf en raakte de jongen op de fiets, waardoor deze in de bosjes viel. De automobilist reed zonder te stoppen door. De jongen liep een wond aan zijn been op die door de huisarts is gehecht. De politie is op zoek naar de doorgereden automobilist en vraagt de man die getuige was van het ongeval en met het de gewonde jongen heeft gesproken (en daarbij vertelde dat hij op Urk werkt, maar in Emmeloord woont) om zich te melden.

Auto in beslag, bromfiets gestolen
MARKNESSE Toen politieagenten dinsdagavond bezig waren met het afhandelen van een kleine aanrijding op de Vollenhoveweg, vertelde een getuige dat, toen hij bij de aanrijding stond, twee mannen voorbij kwamen op zijn bromfiets die kort daarvoor in Vollenhove was gestolen. Op de Repelweg heeft de politie beide mannen aangehouden. Van één van hen, een 28-jarige man uit Kraggenburg, was eerder die dag zijn auto in beslag genomen omdat die onverzekerd was. De verdachte is opnieuw naar het politiebureau gebracht, samen met de 15-jarige medeverdachte (eveneens woonachtig in Kraggenburg. Beide verdachten zijn overgedragen aan de politie IJsselland voor verdere afhandeling van de zaak.

Aanhouding op verdenking van diefstal bromfietsen URK Op de Vormtweg gooiden dinsdagochtend twee jongens (beiden 14 jaar uit Urk) bij het zien van de politie de bromfietsen waarop zij reden in een greppel en probeerden zich te verstoppen. De twee zijn aangehouden en de bromfietsen bleken bij nader onderzoek de nacht daarvoor gestolen te zijn. Beide jongens zijn verhoord; één van hen is in verzekering gesteld en moet zich vandaag voor nader onderzoek opnieuw aan het politiebureau melden.

Controle op gebruik parkeerschijf
DRONTEN 13 autobezitters vonden dinsdagmiddag een bekeuring onder hun ruitenwisser, omdat zij zonder gebruik van de blauwe schijf of terwijl de parkeertijd verstreken was geparkeerd stonden op de Rede, het Tussendek en de Schouwstraat.

Frontale aanrijding op Vossemeerdijk
DRONTEN Nadat een 21-jarige automobilist uit Urk dinsdag aan het eind van de middag, doordat hij achter het stuur in slaap viel, op de Vossemeerdijk op de verkeerde weghelft terecht kwam, ontstond er een frontale botsing met een 52-jarige automobilist uit Emmeloord. De laatste bestuurder werd uit de auto geslingerd en raakte gewond aan het hoofd. De man is per ambulance naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle gebracht. De Urker automobilist is voor onderzoek naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. Na het ongeval is de dijk enige tijd afgesloten geweest. Beide voertuigen moesten worden afgesleept.

Kop-staartbotsing op Schroefstraat
LELYSTAD Toen een 58-jarige automobiliste uit Lelystad dinsdagmiddag op de Schroefstraat afremde voor de kruising met de Houtribdreef, had de 27-jarige uit Zwolle die achter haar reed dat te laat in de gaten. Hij reed tegen de achterkant van haar auto, waardoor de passagier van de vrouw (een 57-jarige man uit Lelystad) licht gewond raakte. Hij is per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. De auto van de Zwollenaar moest afgesleept worden, de voorste auto bleek nog te rijden.