Persberichten politie Rivierenland
Woensdag, 4 juli 2001
Dagoverzicht

Verkeersongeval met letsel

DIDAM - Op de Kerkstraat in Didam heeft zich op 3 juli rond 17.15 uur een verkeersongeval met letsel voorgedaan. Een auto bestuurd door een 21-jarige man uit Didam, kwam door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft. De man verklaarde dat zijn auto niet remde en in een bocht doorgleed op de verkeerde weghelft.

Vervolgens botste hij op een tegemoetkomende auto (bestuurd door een 74-jarige man uit Didam). Deze moest met diverse kneuzingen en een hersenschudding overgebracht worden naar het Rijnstateziekenhuis in Arnhem.

De 21-jarige bestuurder is aangehouden; tegen hem is proces-verbaal opgemaakt omdat uit onderzoek bleek dat hij met alcohol achter het stuur zat: 1,2 promille. De man kreeg een rijverbod van vijf uur opgelegd.

Fietsers botsen

HETEREN - Een 65-jarige vrouw uit Heteren is op 3 juli rond 18.10 uur met een hersenschudding naar het Rijnstateziekenhuis in Arnhem overgebracht, nadat zij al fietsend op de Dorpsstraat in Heteren botste op een andere fietser (een zeventienjarige jongen uit Heteren). De vrouw fietste van haar erf af, maar had de jongen niet aan zien komen. De jongen reed overigens aan de linkerkant van de weg, omdat hij om geparkeerde auto's moest fietsen.

Fietsers botsen (2)

ELST - Een 27-jarige vrouw uit Elst is op 3 juli rond 11.00 uur met hoofdletsel naar het Rijnstateziekenhuis overgebracht, nadat zij op de Zoetendaal in Elst door onbekende oorzaak in botsing kwam met een tegemoetkomende fietser (een 43-jarige man uit Berg en Dal). Ook deze liep hoofdletsel op, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Drugs

DUIVEN - De politie heeft op 3 juli rond 22.15 uur op de Vergertlaan in Duiven een 21-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden. Deze reed op zijn bromfiets zonder helm. Politie-ambtenaren zagen hem rijden en hielden de jongeman staande. Bij de controle bleek de jongen een bolletje cocaïne bij zich te hebben. De jongen werd aangehouden en gehoord. Hij verklaarde de drugs in Arnhem te hebben gekocht.