Politiebericht Friesland: Friesland 3-07-2001
Politieberichten van 3 juli (07.00 - 13.00)

Burgum: getuigenoproep
Afgelopen zondag, omstreeks 02.10 uur, na afloop van het Waldrockfestival, zag een 15-jarige inwoner van De Tike een zwarte tas staan op het festivalterrein. Hij wilde de tas afgeven aan de receptie. Op dat moment kwam er een man op hem af, die hem op het hoofd sloeg. De bril van de jongen werd hierbij vernield. De verdachte, een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is door bewakingspersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie van Burgum. De politie komt graag in contact met getuigen van de vechtpartij op het algemene nummer van de politie Friesland, telefoon 0900 8844.

Terschelling: man verdronken
Maandag omstreeks 15.30 uur was een 54-jarige inwoner van Leeuwarden aan het zwemmen in de Noordzee onder Midsland. Bij het duiken kwam de man ongelukkig op de bodem van de zee terecht. Hierbij kwam de man, Wieger Leegsma, om het leven. Strandwacht, ambulancepersoneel en een arts hebben nog gereanimeerd, maar dit mocht niet meer baten.

Leeuwarden: inbraak school
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een school aan de Plataanstraat. Men kwam binnen door het inslaan van een raam aan de kant van het plein. Ontvreemd werd een computer. Aangifte is gedaan door een 46-jarige inwoner van Berlikum.

Leeuwarden: inbraak schuur
Maandagochtend is ingebroken in een schuur van een woning aan het Zuidvliet. Ontvreemd werden een fiets, een step en wat kleding. Aangifte werd gedaan door een 60-jarige inwoonster van Leeuwarden.

Leeuwarden: ongeval met letsel
Dinsdag omstreeks 08.40 reed een 31-jarige automobilist uit Leeuwarden over het Oostergoplein, komend uit oostelijke en gaande in westelijke richting. De automobilist reed op de linkerrijstrook en wilde ter plaatse keren. Op het moment dat het licht op groen sprong keerde hij het voertuig door om de vluchtheuvel heen te rijden. Hierna reed hij verder op de voor hem linkerrijstrook, in de oostelijke richting over het Oostergoplein. Op dit moment kwamen uit de tegengestelde richting twee motoren. Blijkbaar schrok een van de twee van de auto, want hij kwam ten val tegen de stoeprand. Dit betreft een 42-jarige motorrijder uit Vrouwenparochie. Hij is met een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het MCL-zuid.

Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 8272