Politiebericht Eindhoven e.o. 3-07-2001
2ePersberichtdinsdag3juli2001

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte van stalking ex-vriendin aangehouden Op het politiebureau aan de Ruysdaelbaan is maandagochtend om 9.40 uur een 51-jarige man uit Geldrop aangehouden. Hij wordt verdacht van het stalken van zijn 57-jarige Eindhovense ex-vriendin. Na verder onderzoek is de verdachte dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Eindhoven: Verdachte mishandeling aangehouden
Maandag om 2.10 uur is op de Swammerdamstraat een 27-jarige man uit Eindhoven aange-houden. Eerder op de avond had hij in een woning op de St. Gertrudislaan zijn ex vriendin mishandeld en met een mes bedreigd. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte inbraak auto aangehouden
Dinsdagmorgen rond 10.15 uur is een 34-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Getuigen zagen op de Patrijslaan dat de man een geparkeerde auto open brak. Zij waarschuwde de politie, die de man op de Tongelresestraat aantrof. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
De gewaarschuwde politie trof dinsdagmorgen rond 10.30 uur in een achtertuin van een woning aan de St. Romboutstraat een 36-jarige man uit Eindhoven aan. Hij zat daar bier te drinken. De man had zich de toegang tot de tuin verschaft door een gedeelte van de schutting in te trappen. Verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte met vals paspoort aangehouden Dinsdagmorgen om 11.40 uur is in een gebouw op het Stadhuisplein een 20-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij probeerde daar met een vals paspoort een verblijfsvergunning aan te vragen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Kinderen lastig gevallen
Dinsdagmiddag rond 12.50 uur zijn twee meisjes, 11 jaar oud, uit Eindhoven door een onbe-kende man lastig gevallen. Zij liepen langs het fietspad, gelegen aan de Opaal, ter hoogte van de volkstuintjes. De onbekende man, die op een mountainbike fietste, sprak de meisjes aan. De man vroeg of hij hen iets mocht vragen. Zij liepen direct hard weg. De man wist een van de meisjes beet te pakken, doch zij wist zich los te rukken. Direct daarop probeerde de man het ander meisje vast te pakken, maar dat lukte niet. Hierop renden zij snel weg. De man fietste over het grasveld weg, richting Opaal. De verdachte is een man tussen de 30 en 40 jaar oud, met kort geschoren haar. Zijn mountainbike was donker van kleur.

Helmond: Bewoonster verjaagt inbreker
Dinsdagmorgen rond 10.55 uur hoorde de bewoonster in haar woning op de Wolfstraat gestommel. Zij ging kijken en zag dat een onbekende man met een steen in zijn hand voor het slaapkamerraam stond. Direct daarop sloeg de man de ruit stuk. Onmiddellijk daarna vluchtte de man over het dak weg.

Helmond: Aanrijding met gewonde
Dinsdagmiddag rond 12.25 uur raakte bij een aanrijding op de Kanaaldijk Noord West een 42-jarige motorrijder uit Sint Oedenrode gewond. Hij reed daar door onbekende oorzaak tegen de achterzijde van een voor het roodlicht wachtende bestelauto, bestuurd door een 63-jarige man uit Valkenswaard. De motorrijder raakte gewond aan armen en is overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Helmond: Diefstal portemonnee
Dinsdagmiddag rond 13.15 uur is een 15-jarig meisje uit Helmond slachtoffer geworden van diefstal van haar portemonnee. Zij was aan het winkelen in de Veestraat. Toen zij wilde afre-kenen bemerkte ze dat de portemonnee uit haar schoudertas verdwenen was. In de porte-monnee zaten persoonsbescheiden en geld.

Bakel: Inbraak in woning
Dinsdag tussen 0.30 en 8.00 uur is ingebroken in een woning op de Molenakkers. Het slot van de achterdeur is geforceerd. Uit de woning verdwenen sieraden en geld.

Tussen dinsdagmorgen 0.30 en 9.30 uur is vanaf de Eindhovenseweg een witte personen-auto, Fiat Fiorino, kenteken VP-04-VH, gestolen.

Valkenswaard: Diefstal portemonnee
Dinsdagmiddag rond 13.40 uur is een 59-jarige vrouw uit Valkenswaard slachtoffer gewor-den van diefstal van haar portemonnee. Zij was op de Corridor aan het winkelen. Toen zij wilde afrekenen zag ze dat de portemonnee uit haar tas verdwenen was. In de portemonnee zaten meerdere pasjes, persoonsbescheiden en vijfhonderd gulden.

Best: Diefstal portemonnee
Een 62-jarige vrouw uit Best is dinsdagmorgen rond 10.20 uur slachtoffer geworden van diefstal van haar portemonnee. Zij was aan het winkelen in de Boterhoek. Bij het afrekenen zag ze dat de portemonnee uit haar tas verdwenen was. In de portemonnee zaten diverse pasjes, persoonsbescheiden en ongeveer driehonderd gulden.

Best: Diefstal uit winkel
Dinsdagmiddag rond 14.10 uur is op de Boterhoek een 15-jarig meisje uit Oisterwijk aangehouden. Toen zij daar een winkel verliet ging het alarm af. In haar tas bleek zij goede-ren te hebben die zij niet had afgerekend bij de kassa. Het meisje verzette zich hevig tegen de aanhouding. Zij is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Veldhoven: Verdachte bedreiging aangehouden
Dinsdagmorgen rond 10.35 uur is op De Run 4200 een 35-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Hij was daar gefotografeerd omdat hij te hard reed. De man was het niet eens met de bekeuring en ging verhaal halen bij de opsporingsambtenaar. De Eindhovenaar voegde daarbij zeer onwelvoeglijke taal naar hem. Vervolgens dreigde hij de ambtenaar de kop in te slaan en de apparatuur te vernielen. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een geldboete van fl. 1.050,- aangeboden.

Veldhoven: Verdachte aangehouden
Dinsdagmiddag om 14.15 uur is op de Van Aelstlaan een 28-jarige man uit Veldhoven aangehouden. Even daarvoor zagen getuigen dat de man via een vernielde ruit uit een woning op de Begijnstraat kroop. Zij waarschuwden de politie. De aangehouden verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Dinsdagmiddag tussen 14.55 en 16.30 uur is op de Heers een snelheidscontrole gehouden. Van de 21 gecontroleerde voertuigen reden er 3 sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 65 km/u.

Veldhoven: Diefstal portemonnee
Dinsdagmiddag rond 16.30 uur is een 40-jarige vrouw uit Veldhoven slachtoffer geworden van diefstal van haar portemonnee. Zij liep te winkelen op de Lei. Op een gegeven moment bemerkte zij dat de rits van haar tas openstond en dat haar portemonnee verdwenen was. In de portemonnee zaten enkele pasje en ruim vijfentwintig gulden.

Geldrop: Inbraak in een bedrijf
Tussen maandagavond 22.00 en dinsdagmorgen 7.45 uur is ingebroken in een bedrijfspand aan de Vincentiusstraat. Aan de achterzijde is een toegangsdeur geforceerd. In het pand is een kast opengebroken. Uit de kast verdwenen twee geldkistjes.

Eersel: Inbraak in een winkel
Tussen maandagavond 23.30 en dinsdagmorgen 7.30 uur is ingebroken in een winkel op de Markt. Aan de zijkant van het pand is een raamventilator geforceerd. Door de ontstane opening zijn diverse kledingstukken uit de winkel gestolen.