Politiebericht Eindhoven e.o. 3-07-2001

1e Persbericht 3 juli 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Aanhangwagen gestolen
Vanaf een parkeerplaats op industrieterrein Ekkersrijt 4089 is maandag tussen 11.30 en 13.00 uur een aanhangwagen gestolen. De dader heeft een hangslot vernield om zo de aanhangwagen, die achter een auto hing, weg te kunnen nemen.

Eindhoven: Verdachte van vervalsing emballagebonnen aangehouden Naar aanleiding van een onderzoek is maandagmiddag rond 13.40 uur een 29-jarige vrouw in haar woning in de van Wassenhovestraat aangehouden. De vrouw wordt verdacht van het inleveren van valse emballagebonnen met een totale waarde van ruim 2.000 gulden. Dit gebeurde bij diverse filialen van een supermarktketen in Eindhoven tussen 1 maart 2001 en 30 mei jl. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte aangehouden na verkeersongeval met vrachtauto Op de A2 richting Weert, ter hoogte van hectometerpaal 178,0 is dinsdagochtend rond 7.40 uur een 32-jarige man uit Parijs aangehouden. De politie kreeg een melding van een verkeersongeval op de A2. Toen zij ter plaatse kwam troffen zij een vrachtauto aan die vermoedelijk een klapband had gehad en hierdoor over de kop is geslagen. De vrachtauto is in de sloot tot stilstand gekomen. De lading, die bestond uit DVD-spelers, autoradios en versterkers, was uit de laadbak geslingerd. De 32-jarige man, die bij de vrachtauto werd aangetroffen, kon geen vrachtbrieven of papieren van het voertuig overleggen. De politie vermoedt dat de goederen van diefstal afkomstig zijn en heeft de 32-jarige verdachte aangehouden. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De aangetroffen lading is in beslag genomen.

Eindhoven: Automobilist zonder geldig rijbewijs aangehouden Op de Strijpsebaan is dinsdagochtend rond 2.15 uur een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte reed in een auto terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. De man is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Motorrijder gewond
Op de T-splitsing Rochadeweg Varenschut is maandagmiddag rond 15.45 uur een 38-jarige motorrijder uit Helmond gewond geraakt. De motorrijder reed op de Rochadeweg achter de auto van een 54-jarige man uit Helmond. De automobilist gaf bij de T-splitsing aan rechts af te willen slaan waarop de motorrijder de auto links in ging halen. De auto besloot echter plotseling om te keren. Hierbij zag hij de motorrijder niet waardoor beide voertuigen met elkaar in botsing kwamen. De motorrijder is met klachten aan zijn been en borst overgebracht naar het Elkerliek ziekenhuis. Na behandeling kon hij naar huis.

Helmond: Verdachten beroving 13-jarige aangehouden Op het politiebureau aan de Deltaweg is maandagochtend rond 9.50 uur een 20-jarige inwoner van Helmond aangehouden. Hij wordt samen met een 21-jarige Helmonder, die maandagochtend rond 11.40 uur in een woning aan de Groningenhof is aangehouden, verdacht van het beroven c.q. afpersen van een 13-jarige jongen uit Helmond op 22 juni jl. Het slachtoffer werd die avond op het Utrechtplein tussen 21.15 en 22.45 uur gedwongen om zijn pincode te geven aan twee jongens. Hij was op een veldje in het Brouwhuis aan het spelen. Toen hij naar huis wilde gaan zat één van de daders op de bagagedrager van zijn fiets. Hij had zijn jas aangetrokken, deze lag bij de fiets, en hij had zijn portemonnee en zijn pinpas in zijn handen. Naast de jongen die op de bagagedrager zat, stond nog een tweede dader met een mes in zijn hand. Beiden dwongen het slachtoffer om naar een geldautomaat te lopen. Bij de automaat aangekomen werd naar de pincode gevraagd. Hierop werd vervolgens door de daders bij twee geldautomaten gepind. Uiteindelijk hebben ze de jongen de portemonnee en het bankpasje teruggegeven en zijn beiden gevlucht. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Verdachte van verkrachting aangehouden Dinsdagochtend rond 2.00 uur is op de Warande een 34-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van het verkrachten van een 33-jarige vrouw uit Helmond op 21 juni jl. De vrouw was die middag in een bos aan de Rijpelbergseweg haar hond aan het borstelen. Een onbekende man liep naar de vrouw toe en bedreigde haar met een mes, waarna hij haar verkrachtte. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Snelheidscontroles
Op de Paulus Potterlaan zijn maandag tussen 16.25 uur en 18.00 uur 536 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 53 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 73 km/u.

Tussen 19.25 en 20.45 uur zijn maandag op de Willem Prinzenstraat 167 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Vier bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 60 km/u.

Best: Verdachten van inbraak in bedrijf aangehouden Een politiesurveillance hoorde een alarm afgaan bij een bedrijf aan de Dieze en reed het terrein op. Op dat moment zagen zij een auto hard wegrijden. Hierop zette de politie een achtervolging in. Op de Rouenlaan werd de auto het trottoir opgereden en renden beide verdachten hard weg. De bestuurder van het voertuig, een 26-jarige man uit s Hertogenbosch, kon op de Rouenlaan in Eindhoven maandagavond rond 22.00 uur aangehouden worden. De tweede verdachte, een 35-jarige man uit s Hertogenbosch, kon kort daarna op de Ekkersrijt 5000 in Son en Breugel aangehouden worden. Het duo wordt verdacht van de inbraak in het bedrijf. Aan de zijkant van het pand was een raam vernield. Uit het pand wordt een computer vermist. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Deurne: Vrachtwagen botst achter op auto
Op de Langstraat is dinsdagochtend rond 8.20 uur een 39-jarige automobiliste uit IJsselstein gewond geraakt toen een vrachtwagen van achteren tegen haar auto botste. De 32-jarige vrachtwagenchauffeur uit Toldijk kon niet meer tijdig remmen toen de automobiliste plotseling vaart minderde. De vrouw is met nekklachten overgebracht naar het Elkerliek ziekenhuis.

Geldrop: Bestelbus gestolen
Vanaf de Jan Carstenszweg is tussen maandagavond 21.00 uur en dinsdagochtend 7.00 uur een gele bestelbus van het merk Mercedes Benz 110D met het kenteken VZ-JH-48 gestolen. In de bus zaten tevens diverse gereedschappen waaronder twee polijstmachines, een twee stofzuigers, een ladder en een boormachine.

Knegsel: Onder invloed
Op het Groen is dinsdagochtend rond 2.20 uur een 42-jarige automobilist uit Knegsel betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 0,90 uit. De man kreeg een rijverbod van drie uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Wasgoed gestolen
Vanaf een wasmolen in de achtertuin behorende bij een woning aan de Bossebaan zijn maandagmiddag tussen 12.30 en 16.30 uur twee broeken, een blouse en twee T-shirts gestolen. Het is vooralsnog onbekend hoe de dader in de tuin is gekomen.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op de Provincialeweg zijn maandag tussen 16.50 en 19.00 uur 1.215 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 117 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 81 km/u.