Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van dinsdag op woensdag
11:29 woensdag 4 juli 2001

Martin Panman
0651611628

Snelle bromscooter in de vijver
HOOGEVEEN. Een politiesurveillance zag dinsdagavond een bromscooter met zeer hoge snelheid in Hoogeveen rijden. Toen de bestuurder in de gaten kreeg dat de politie achter hem reed ging hij nog sneller rijden. Met snelheden van rond de 80 km/u scheurde hij over diverse wegen in Hoogeveen, waarbij verkeersgevaarlijke situaties ontstonden. Op de Piet Heinstraat ging het mis. De bestuurder van de scooter verloor de macht over het stuur en belandde met passagier en scooter in de vijver. Na deze afkoelingsperiode, kreeg de 16 jarige jongeman uit Hoogeveen een proces-verbaal. Zijn scooter werd voor onderzoek in beslag genomen.

Auto-inbreker betrapt
BARGER COMPASCUUM. Vannacht werd een man uit Barger-compascuum wakker omdat er iemand aan zijn auto zat te rommelen. Toen hij ging kijken, zag hij een vreemde vent in de auto van zijn buurman zitten. Als de man de getuige zien, gaat hij er vandoor. De Barger Compascumer springt in zijn auto en gaat achter de verdachte aan. Hij ontdekte toen ook dat er ook was ingebroken in zijn eigen auto. De radio was er uit verdwenen. Samen met de inmiddels gewaarschuwde politie werd het dorp uitgekamd, maar de twee inbrekers bleven spoorloos. Hun signalement is als volgt: Lang ongeveer 180, leeftijd rond de 20 jaar, de een droeg een pet en de andere had een paardenstaart.

Aggregaat gestolen
HOOGEVEEN. Vannacht is er een aggregaat gestolen die stond achter een bedrijf aan de Voltastraat. Het betreft een geel gekleurde aggregaat, die op een aanhangwagen, een tandem asser stond. Het hek van het bedrijf werd vernield, waarna de aanhangwagen met aggregaat gestolen werd. De waarde bedraagt ongeveer 50.000 gulden.

Diefstal uit kassa
NIEUW DORDRECHT. Dinsdagmiddag kwamen twee jongens in een bedrijf aan de Vastenow in Nieuw Dordrecht. Zij vroegen om kabels voor een bromfiets. Toen de kabels niet aanwezig waren, gingen de beide jongens weg. Opeens ontdekte de monteur dat er nog een jongen in het bedrijf aanwezig geweest was, want ze fietsten met zn drieën weg. Op dat moment ontdekte de monteur ook dat men bij de kassa gezeten had. Hij miste een bedrag van 100 gulden. De jongens zijn rond de 16 jaar oud en twee reden op een herenfiets weg en een had een zwarte mountainbike.

Diefstal uit winkel
ASSEN. Gistermiddag werd een vrouw van Poolse afkomst aangehouden in een winkel op het Mercuriusplein. De vrouw had een geprepareerde tas bij zich, waardoor het winkel alarm buitenwerking werd gesteld. In de tas had de vrouw eau de toilette spullen ter waarde van zon 1400 gulden. De vrouw is in verzekering gesteld.

Brand
COEVORDEN. In Coevorden brak dinsdagavond brand uit in een woning aan de Burg. Gautiersingel. Bleek dat de bewoner een keukenkastje had gerepareerd met lijm. Om dat wat sneller te laten drogen, en de stank van de lijn te laten verdwijnen, had hij er een geurkaars in een pannetje bij gezet. Dit ging mis. Het keukenkastje vatte vlam. De brandweer bluste de brand. Er ontstond rook, roet en water schade.

Man opgesloten in bouwcontainer
ASSEN. Een 37 jarige man uit Sneek, zag dinsdagmiddag op de Zoom in Assen dat een 19 jarige man uit Vries met zijn auto een boompje op zijn terrein omver reed. De man uit Sneek sprak de Vriezenaar er op aan, maar deze reed gewon weg. De man uit Sneek zette de achtervolging in en bij de verkeerslichten op de Balkenweg stopte de man uit Vries. Daar werd hij door de de Sneker uit de auto gehaald. Vervolgens werd de man uit Vries in afwachting van de komst van de politie opgesloten in een bouwcontainer


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe