Neways Electronics International N.V.

Aantal pagina's: 3

Son, 4 juli 2001

PERSBERICHT

NEWAYS ELECTRONICS INTERNATIONAL N.V.

Neways tekent intentieverklaring verkoop Ramaer

Neways Electronics International (Neways) maakt bekend dat het een intentieverklaring heeft getekend voor de verkoop van haar printplatenproductiebedrijven Ramaer en Ramaer Protos & Specialties (Ramaer). Voorts wordt verwacht dat op korte termijn overeenstemming zal worden bereikt over de verkoop van het Duitse productiebedrijf PMA, gespecialiseerd in proces- en machine automatisering.

De voorgenomen verkoop van Ramaer en de verwachte verkoop van PMA liggen in lijn met de aangescherpte strategische uitgangspunten van Neways betreffende de uitbreiding van activiteiten op het gebied van productontwerp, prototyping en reparatie en verdergaande concentratie op electronica assemblage en systeembouw. De uitbesteding van productieactiviteiten aan de werkmaatschappijen in Slowakije en China, en een productiebedrijf in Tsjechië zal worden vergroot, daarnaast zal verdere specialisatie van werkmaatschappijen worden nagestreefd. De in dit kader eerder aangekondigde herstructurering van Neways Huizen verloopt volgens plan.

Met inachtneming van de hierboven geschetste ontwikkelingen verwacht Neways tijdens de presentatie van haar halfjaarcijfers een concrete verwachting te kunnen uitspreken over de omzet en het resultaat voor het gehele jaar.

Voorgenomen verkoopGedeeltelijke afwaardering vaste activa Ramaer In lijn met de aangescherpte strategische uitgangspunten is besloten de verliesgevende activiteiten van printplatenproducent Ramaer (Helmond) te beëindigen. Na zorgvuldige afweging van diverse strategische alternatieven, waaronder de verkoop aan andere partijen en een mogelijke herstructurering of liquidatie van Ramaer, is er voor gekozen de printplatenfabriek te verkopen aan MECAM, eigendom van de heer G.H. Meulensteen, oprichter en voormalig bestuursvoorzitter van Neways.

Ramaer was in 2000 goed voor een omzet van EUR 19 miljoen, maar heeft sinds de herstart in september 1999, na een eerdere brand, te maken gehad met aanloopverliezen. Bij Ramaer werken 180 medewerkers. In verband met de verkoop wordt voor gedeeltelijke afwaardering van Ramaer een extra voorziening getroffen van netto EUR 7 miljoen. Ramaer zal met terugwerkende kracht per 1 juli 2001 worden gedeconsolideerd.

Verwachte verkoop PMA
Naast de verkoop van Ramaer wordt verwacht dat op korte termijn overeenstemming wordt bereikt over de verkoop van PMA in Duitsland (Kassel), gespecialiseerd in machine en procesautomatisering. PMA zal worden verkocht in lijn met de aangescherpte strategische uitgangspunten. PMA behaalde het afgelopen jaar een omzet van EUR 17 miljoen en heeft in totaal 100 medewerkers.

Voortgang herstructurering Neways Huizen
De herstructurering bij de werkmaatschappij Neways Huizen verloopt volgens plan. Recentelijk is met de vakbonden overeenstemming bereikt over het sociaal plan betreffende de afbouw van het aantal medewerkers met 120. Neways Huizen zal zich volledig gaan specialiseren in ontwikkeling, prototyping en reparatie van elektronische onderdelen alsmede prototyping van kleine series. Bij het vernieuwde Neways Huizen zullen ongeveer 40 medewerkers werkzaam zijn.

Op 21 augustus 2001 voorbeurs zal Neways de halfjaarcijfers bekend maken.

Meer informatie kunt U krijgen bij:
Drs. ir. B. Doorenbos (CEO) Drs. V.B.M. de Bok (CFO) Tel. 040 - 2679226 Tel. 040 - 2679247 Mob. 06 - 53904218 Neways Electronics International N.V. Adres hoofdkantoor: Postbus 69, 5690 AB SON Website: www.neways.nl

Neways Electronics International N.V. is een kennisintensieve en technologisch hoogwaardige one stop service provider op het gebied van klantspecifieke elektronische systemen voor toepassingen in eindproducten. De groep bestaat uit een groot aantal internationaal opererende bedrijven en richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop en onderhoud van een breed scala aan producten voor de diverse technologische marktsectoren. Neways richt zich op kennisintensieve, hoge toegevoegde waarde producten in mid-volume tot hoog-volume productieseries. De producten lopen uiteen van kabelmodems en modules voor telefoniecentrales voor de telecomsector, dashboardmodules en ventilatorsystemen voor de automotive sector tot satellietsystemen en pacemakers voor toepassingen in de lucht- en ruimtevaart en de medische sector. Daarnaast richt de onderneming zich ook op eindgebruikers in niche markten, waar het rechtstreeks hoge toegevoegde waarde producten, zoals industriële regelsystemen, voor ontwikkelt, produceert en verkoopt. Klanten van Neways zijn grote OEM's, zoals Philips, ASML, Lucent en Ericsson. Neways biedt werk aan ongeveer 1700 medewerkers. In 2000 werd een omzet gerealiseerd van EUR 220 miljoen. De onderneming is sinds 1986 genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam N.V.

Tot de Neways groep behoren de volgende bedrijven:

Neways Advanced Electronics B.V. Son, Hoyte B.V. Son, Ramaer B.V. Helmond, Ramaer Protos & Specialties B.V. Helmond, Neways Heerlen B.V., Si-Lectron B.V Kerkrade, Neways Leeuwarden B.V., Neways Huizen B.V., Hymec B.V. Sittard, Hykong Ltd. - Hong Kong, Wuxi Ximec Electronics Co. Ltd. Wuxi, Neways Electronics Production GmbH en PMA GmbH - Kassel (Duitsland), Purfürst GmbH Isernhagen (Duitsland), Q-Nova a.s. - Nova Dubnica (Slowakije), Ripa Electronics Best, Ripa SMT Center Best, Ripa Assembly Belgium Opglabbeek (België), Evic Electronics Echt, Evic Service & Repair Center Echt, Evic Service en Repair Center Budapest (Hongarije), Evic Service & Repair Belgium Opglabbeek (België) en Ripa Systems Eindhoven, Evic Deutschland Gmbh Gerlingen (Duitsland)

Neways Electronics International N.V.
Postbus 69
5690 AB SON
Tel. +31 40 2679 201
Fax +31 40 2579 110
Email b.vdberk@neways.nl Website www.neways.nl