Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 4 juli 2001

Dronken Sassenheim (D2)
In de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 juli heeft de politie op de Vijfmeiweg in Sassenheim een 35-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De man zat in zijn auto achter het stuur met de autolichten aan. In de auto lagen verschillende lege bierflesjes. Inderdaad gaf de ademtest aan dat de man onder invloed was en het leek de agenten daarom beter de man niet te laten vertrekken. De man heeft in een cel zijn roes uit kunnen slapen en kreeg een bekeuring van f50,- voor openbare dronkenschap.

Aanrijding met letsel Oud Ade (D3) Op dinsdag 3 juli vond omstreeks 18.15 uur een aanrijding plaats op Rijksweg A4. Een 37-jarige automobilist uit Leiden reed in de richting van Amsterdam. De auto voor hem werd bestuurd door een 46-jarige man uit Amsterdam. Toen deze moest remmen kon de Leidenaar niet tijdig reageren en een aanrijding was het gevolg. Beide mannen zijn voor onderzoek naar het Rijnlandziekenhuis overgebracht.

Fietster rijdt tegen lijnbus Leiden (D4) Een 32-jarige Leidse is dinsdagochtend 3 juli omstreeks 08.00 uur in aanrijding gekomen met een lijnbus. Dit gebeurde op de Rijnsburgerweg. De Leidse fietste over het fietspad en moest oversteken omdat het fietspad ter hoogte van de Mariënpoelstraat was afgesloten wegens werkzaamheden. Ze zag de bus niet aankomen. De buschauffeur remde met kracht, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De vrouw werd ter controle naar het LUMC overgebracht. Met een aantal schaafwonden mocht zij later weer naar huis.

Greep in de kassa Leiden (D4) Een nog onbekende man heeft maandag 2 juli omstreeks 15.55 uur een greep in de kassa gedaan van de Hema in de Haarlemmerstraat. Hij heeft hierbij een geldbedrag buit gemaakt.

Jongetje valt van drie hoog Leiden (D4) Een 3-jarig jongetje is gisteren van drie hoog uit het raam van het ouderlijk huis gevallen in de Marnixstraat. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij geen botbreuken, inwendig letsel of andere ernstige verwondingen bleek te hebben. Ter observatie moet hij wel in het ziekenhuis blijven. De vader van het jongetje verklaarde dat het ventje met zijn zusje binnen zat te spelen bij het raam en waarschijnlijk zelf het raam had opengemaakt.

Aanrijding onder invloed Leiden (D4) Een 19-jarige automobilist uit Wassenaar is woensdagnacht 4 juli omstreeks 02.15 uur in botsing gekomen met een 25-jarige automobilist uit Leiden op de Lammermarkt. De Wassenaarder reed vanaf een parkeerterrein de Lammermarkt op en liet hierbij de Leidenaar niet voorgaan. De Wassenaarder bleek onder invloed te rijden. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.

(herhalingsbericht met wijziging)
Telefoonnummer Vreemdelingenzorg wijzigt Alphen aan den Rijn (D5) Met ingang van vrijdag 6 juli 2001 wijzigt het externe toegangsnummer van de Afdeling Vreemdelingenzorg team Toelating. Het nieuwe nummer is 0172 - 521400.
Het team Toelating is via dit nummer bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur en 13.00 tot 16.00 uur. Het oude nummer 0172 484320 komt te vervallen.

Aanhoudingen voor zware mishandeling Nieuwerkerk aan den Ijssel (D6) Woensdagmorgen 4 juli heeft de politie in hun woning in Zevenhuizen een 55-jarige vader en zijn 24-jarige zoon aangehouden. De twee worden ervan verdacht maandagavond 2 juli een aantal jongens te hebben mishandeld. Vijf jongens in de leeftijd van 12 jaar speelden die avond in een leegstaand pand aan de Derde Tochtweg in Nieuwerkerk toen de twee mannen daar kwamen. De jongens zullen best begrepen hebben dat ze iets deden wat eigenlijk niet mocht, maar hadden nooit verwacht met een plank tegen het hoofd te worden geslagen. Sommigen werden geschopt en ook werd een hond op hen afgestuurd die één van de jongens heeft gebeten. De vijf jongens hebben aangifte van zware mishandeling en openlijk geweld gedaan. De twee aangehouden mannen zijn na hun aanhouding ingesloten.

Scooterrijder naar ziekenhuis Zevenhuizen (D6) Dinsdagmiddag 3 juli is een 16-jarige scooterrijder aangereden bij het oversteken van het Noordeinde. De jongen gaf geen voorrang aan een bestelbus. Ondanks remmen van de 31-jarige chauffeur uit Nieuwlekkerland, kon de botsing niet meer voorkomen worden. De jongen werd door de klap enkele meters weggeslingerd. Met onbekend letsel is hij door de ambulance naar het Groene Hart ziekenhuis gebracht.

Onder invloed Zevenhuizen (D6) Bij een alcoholcontrole aan de Swanlaweg heeft de politie woensdagochtend een 34-jarige man uit Moerkapelle van de weg gehaald. De man reed onder invloed en blies een gehalte van maarliefst 715 ug/l; ruim anderhalf promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie had hem al meerdere malen aangehouden voor het rijden onder invloed. De man zal voor justitie moeten verschijnen.

Ramkraak Waddinxveen (D6) Woensdagmorgen 4 juli rond 02:30 uur is bij een juwelier aan het Koningin Wilhelminaplein in Waddinxveen een ramkraak gepleegd. Twee onbekende mannen hebben met behulp van een auto de pui vernield en sloegen vervolgens hun slag. Met de dieven en de buit verdween de auto in de richting van de Staringlaan. Een atente getuige seinde direkt de politie in zodat meteen naar de auto kon worden uitgekeken. Later in de ochtend is de gebruikte auto teruggevonden in de Potgieterstraat in Waddinxveen. De auto bleek eerder in Rotterdam te zijn gestolen. Mogelijk hebben getuigen gezien dat de auto in de Potgieterstraat werd geparkeerd, en de mannen op ander vervoer overstapten. De politie verzoekt hen dringend zich te melden. De juwelier zal uiteraard aangifte doen. Nog vastgesteld moet worden wat precies gestolen is. De politie is een onderzoek naar de inbraak begonnen. Inmiddels zijn enkele getuigen gehoord. De technische recherche van Politie Hollands Midden zal in de loop van de dag de lokatie en de teruggevonden auto nog op sporen onderzoeken. Ook getuigen van de snelkraak zelf zijn van harte uitgenodigd om hun informatie aan de politie door te geven. De politie in Waddinxveen is bereikbaar onder telefoonnummer (0900) 8844.

Verkeersongeval Haastrecht (D8)
Een 60-jarige vrouw uit Haastrecht is op dinsdag 3 juli omstreeks 08.00 uur aangereden door een 34-jarige motorrijder uit Gouda. De motorrijder reed over de Provincialeweg in de richting van Haastrecht. Ter hoogte van de kruising met de Grote Haven reed de motorrijder de rij wachtende auto's naar de verkeerslichten links voorbij. De voetgangster stak vanaf de rechterzijde tussen de stilstaande auto's over vlak voor de motorrijder. De motorrijder kon de voetgangster niet meer ontwijken waardoor een aanrijding ontstond. De voetgangster is met verwondingen aan een onderbeen overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. De motorrijder liep een snee in een lip op en hij klaagde over last van zijn kaak.

Mishandeling Gouda (D7)
De politie heeft op dinsdag 3 juli een 26-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 25-jarige plaatsgenoot. De 25-jarige man was op maandag 2 juli omstreeks 15.15 uur in een supermarkt aan de Westerkade toen de verdachte de winkel binnenkwam. Er ontstond een woordenwisseling over een vrouw waarna de verdachte de andere aanviel. Toen de 25-jarige man ten val kwam werd hij geschopt en bedreigd met een steekvoorwerp. Toen het winkelend publiek erbij kwam ging de verdachte ervandoor. De 25-jarige Gouwenaar is hierop direct naar het politiebureau gegaan. Op het bureau heeft hij zich laten behandelen door personeel van de GGD.

Verkeersongeval Gouda (D7)
Een 34-jarige motorrijder uit Gouda heeft op maandag 3 juli omstreeks 18.00 uur letsel opgelopen toen hij vermoedelijk een personenauto probeerde te ontwijken. Een 28-jarige automobilist uit Hilversum reed vanaf een parkeerplaats de Industriestraat op en merkte hierbij te laat de motorrijder op die uit de richting van de Steve Bikobrug kwam. De motorrijder probeerde de auto te ontwijken maar kwam hierdoor ten val en gleed tegen de auto aan. De motorrijder is met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Rijden onder invloed Reeuwijk (D7) De politie heeft op dinsdag 3 juli omstreeks 22.15 uur een 26-jarige bromfietser uit Gouda aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De bromfietser reed op de Korssendijk bijna tegen een motoragent aan waarna hij werd staande gehouden. De bromfietser blies 465 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De bromfietser kreeg een proces verbaal en een rijverbod van vier uren.

Rijden onder invloed Gouda (D7)
De politie heeft op woensdag 4 juli omstreeks 00.30 uur een 59-jarige automobiliste uit Gouda aangehouden op wegens rijden onder invloed van alcohol en het verlaten van de plaats van een aanrijding. De vrouw reed op de avond daarvoor omstreeks 23.40 uur vanaf de Rietzoom tegen een lantaarnpaal. Daar werd zij door bewoners uit haar voertuig gehaald. De vrouw verliet vervolgens de plaats van de aanrijding, maar werd later op de Burgemeester van Rheensingel staande gehouden. Bij de vrouw is een bloedproef afnomen. Het resultaat daarvan is nog niet bekend. De vrouw kreeg een proces verbaal. Tevens wordt het rijbewijs ingevorderd.