Gemeente Hengelo

Afd. Onderwijs gesloten
Sport & Recreatie gesloten
Fiets in stalling
Hart van Zuid
Uitkering? Naar CWI!
Zonneboilers, nu het nog kan! Bestemmingsplan
Wet milieubeheer
Kapvergunningen
Invalidenparkeerplaatsen Verkeersbesluiten
26 juni
3 juli 2001 Koninginnedag, de dag voor koninklijke onderscheidingen Koninklijke onderscheidingen kunnen worden uitgereikt aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap. Dat kan gebeuren bij een bijzondere gelegenheid, bijvoorbeeld een afscheidsreceptie of een jubileum. Voorts is er de algemene gelegenheid in verband met Koninginnedag (de zogenaamde "Lintjesregen"). Die vindt elk jaar plaats kort voor 30 april (in 2002 op maandag 29 april).

Sinds 1996 wordt de nadruk bij de toekenning van een koninklijke onderscheiding speciaal gelegd op bijzondere persoonlijke verdiensten en prestaties. Verenigingen, instellingen, maatschappelijke organisaties en individuele mensen kunnen een persoon voordragen van wie zij weten dat zij zich geruime tijd op een bijzondere wijze hebben ingezet voor de samenleving.

Voordat een koninklijke onderscheiding wordt uitgereikt is er al het nodige werk verricht. Er moet naspeuring worden gedaan of iemand zich inderdaad zo verdienstelijk heeft gemaakt dat zij of hij voor een koninklijke onderscheiding in aanmerking komt. Dat wordt op het stadhuis gedaan. De burgemeester beslist of diegene die wordt voorgedragen daadwerkelijk kandidaat is. Vervolgens beoordeelt de Commissaris van de Koningin het voorstel en daarna het Kapittel voor de Civiele Orde te Den Haag. Het is dus van belang dat personen tijdig worden voorgedragen bij de burgemeester.

Als iemand wordt voorgedragen dan is het in het bijzonder van belang dat dit goed wordt toegelicht en gemotiveerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: wat heeft zij of hij gedaan, heeft zij/hij dat alleen gedaan, wat is het belang van de verdiensten, etc. Niemand komt meer `automatisch' voor een onderscheiding in aanmerking. Daarom is het van belang dat de kandidaat zich naast haar/zijn betaalde functie op andere terreinen, bijvoorbeeld op maatschappelijk, cultureel of sportgebied, verdienstelijk heeft gemaakt. Voorts is het van belang of betrokkene zelf initiatiefne(e)m(st)er was, de verantwoordelijkheid en de vrijwilligheid verbonden aan de functie en de periode waarin de functie werd uitgeoefend. Dat moet in de aanvraag ook worden toegelicht.

Een koninklijke onderscheiding dient schriftelijk te worden aangevraagd. De aanvrager moet het formulier hiertoe aanvragen en inleveren bij de burgemeester van de woonplaats van degene voor wie de onderscheiding is bedoeld.

Als gezegd, een onderscheiding moet ruim op tijd worden aangevraagd. Voor bijzondere gelegenheden geldt dat een termijn van minimaal vier maanden moet worden aangehouden.

Voor Koninginnedag 2002 geldt een andere termijn. In dat geval moeten de aanvragen vóór 25 augustus 2001 binnen zijn.

Mijn vraag aan u is, kent u in uw omgeving, binnen uw vereniging of organisatie personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt en die in aanmerking zouden kunnen worden gebracht voor een koninklijke onderscheiding. Dan zou ik graag zien dat u die personen aan mij voordraagt.

Voor eventuele nadere informatie kunt u terecht bij Marijke van den Broek, secretaresse van de burgemeester, telefoon 245 92 44.

Drs. F.A.M. Kerckhaert,

Burgemeester van Hengelo
Tot en met 25 augustus 2001 wordt er niet gecollecteerd. Sector Onderwijs, Cultuur en Jeugdzaken gesloten De sector Onderwijs, Cultuur en Jeugdzaken, bestaande uit de afdelingen Educatie en Jeugdzaken, Cultuur en Maatschappelijke Ontwikkelingen, Bestuursbureau Openbaar Onderwijs en Personeels- en Salarisadministratie is in de periode van 16 juli tot en met 10 augustus voor het publiek gesloten. Voor het schoolvervoer kan men met ingang van 6 augustus (alleen 's ochtends) wel bij de afdeling Onderwijs en Jeugdzaken terecht, telefoon 2459385. Sector Sport en Recreatie gesloten
De sector Sport en Recreatie is van 16 juli tot en met 3 augustus gesloten voor het publiek.
Let op: fiets in stalling
Zoals elke maand gaat de sector Wijkbeheer in samenwerking met de Politie verkeerd gestalde fietsen uit de binnenstad verwijderen. Wij verzoeken u dan ook vriendelijk om uw fiets af te sluiten en in een hiervoor bestemde stalling te plaatsen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Wijkbeheer, telefoon 24592459. Gemeenteraad
De gemeenteraad vergadert op dinsdag 3 juli vanaf 18.00 uur in de raadzaal van het stadhuis. Op de
agenda staan onder meer:
Een van de raadsleden spreken

Concept Materplan 'Hart van Zuid'
De inspraak rondom het concept-Masterplan Hart van Zuid is gestart. De gemeenteraad heeft het plan begin juni vrijgegeven, zodat iedereen zijn of haar mening kan geven.

Inspraak

De inspraak periode loopt tot en met 19 oktober 2001. In deze periode kunt u de plannen inzien en de maquette bezichtigen in de Gemeentewinkel van het stadhuis, die elke werkdag van 9.00 uur tot 16.00 uur geopend is. Hier zijn reactieformulieren te verkrijgen, om uw op- en of aanmerkingen kenbaar te maken. Daarnaast worden er meerdere inloopuren georganiseerd.

Inloopuren

Voor alle belangstellenden zijn er een aantal inloopuren georganiseerd in de Gemeentewinkel. Tijdens deze officiële inspraakmomenten zijn er projectmedewerkers van zowel de gemeente als de marktpartijen aanwezig, om uw vragen te beantwoorden.

Deze inloopuren vinden van 16.00 tot 19.00 uur plaats op: woensdag 4 juli, dinsdag 10 juli, donderdag 12 juli, donderdag 23 augustus, donderdag 30 augustus, donderdag 6 september, donderdag 13 september, donderdag 20 september, donderdag 27 september, donderdag 4 oktober, donderdag 11 oktober en op donderdag 18 oktober.

Wij ontmoeten u graag op een of meerdere van de inspraakbijeenkomsten over het concept Masterplan.

Belangrijke mededeling voor aanvragers uitkering Oldenzaalsestraat 15 (Het CWI heette vroeger "het arbeidsbureau") Het CWI is op werkdagen geopend van 9.00 uur tot 12.30 uur.
inrichting verblijven, vrouwen die in een "Blijf van m'n Lijf"-huis
De diensten van het CWI

Bij het CWI kunt u daarnaast terecht als u werk zoekt. Indien nodig kan het CWI een oriëntatie-, scholings-, of begeleidingsadvies geven. Het CWI bemiddelt ook tussen werkgevers en werkzoekenden. Met behulp van onder andere een nationale vacature- en sollicitantenbank en internet krijgen zowel werkgevers als werkzoekenden toegang tot uitgebreide informatie over vacatures, sollicitanten en opleidingen.


Actie Zonneboilers loopt ten einde
Op 1 mei is de gemeente Hengelo gestart met de Actie Zonnig Hengelo 2001. De actie duurt tot en met 31 juli 2001. Particuliere huiseigenaren in Hengelo kunnen tijdens de actieperiode tegen een zeer aantrekkelijke prijs een zonneboiler (voor warm water) met of zonder nieuwe HR-verwarmingsketel aanschaffen. Naast een gunstige aanbieding kunt u ook in aanmerking komen voor een forse energiepremie.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Actie Zonnig Hengelo kunt u contact opnemen met de heer R. Frank van de gemeente Hengelo, telefoon 245 96 38. Let op: U heeft nog een maand.

Bestemmingsplan
een nieuwe bioscoop aande Beekstraat (tegenover discotheek New York). In de Leefmilieuverordening Binnenstad is aangegeven dat vestiging van een vrijetijdscentrum, zoals een bioscoop, op deze locatie mogelijk is. Daarom is recentelijk een bestemmingsplan in procedure gebracht, dat de bouw van de bioscoop mogelijk moet maken. van de ter inzage ligging is gepubliceerd in het Hengelo's Weekblad van 1 mei 2001.

Inloopavond 5 juli

Kapvergunningen

* oprichten tuinhuisje, Robert Stolzstraat 102
* oprichten schuur, Pierre Monteuxstraat 102
* oprichten schuur, Pierre Monteuxstraat 100
* oprichten tuinhuisje, Hazelaarweg 14

* plaatsen van een dakkapel, Woltersweg 103

* oprichten 17 woningen, Vossenbeltweg e.o.
* veranderen en vergroten woonhuis, Robert Stolzstraat 7
* veranderen en vergroten woonhuis, Berfloweg 55
* veranderen en vergroten woonhuis en oprichten garage/stallingsgebouw, Landmansweg 159

* veranderen en vergroten garage, Eendrachtstraat 1
* veranderen en vergroten woonhuis, Stoevelaarstraat 25
* veranderen en vergroten woonhuis, Paulinastraat 66
* veranderen en vergroten woonhuis, Ir M Schefferlaan 16
* veranderen horecabedrijf, Krabbenbosplein 12
* veranderen en vergroten woonhuis en oprichten tuinhuisje, Jan van Galenstraat 9

* veranderen voorgevel, Ottoweg 55A

* veranderen en vergroten woonhuis, Zeehondstraat 2
* oprichten garage annex hobbyruimte, Onze Lieve Vrouwestraat 19
* veranderen en vergroten kantoorgebouw, Europalaan 202
* veranderen en vergroten woonhuis, Paul van Kempenstraat 19
* veranderen gevel kerkgebouw, Backenhagenlaan 200
* veranderen en vergroten woonhuis, Kopenhagenstraat 14

In de week van 18 tot en met 22 juni is ingestemd met:
* veranderen en vergroten woonhuis, Lansinkweg 67
* oprichten tuinhuisje, Rob de Vriesstraat 189
* plaatsen dakkapel, Bittervoornstraat 40
* oprichten tuinhuisje, Loweg 62

* oprichten schuur, Krabbenbosweg 58

* plaatsen 3 markiezen, Wolter ten Catestraat 52 In de week van 18 tot en met 22 juni is vergunning verleend voor:
* veranderen bedrijfsgebouw, Diamantstraat 44
* oprichten 3 kantoorgebouwen, Pr Bernhardplantsoen
* veranderen en vergroten woonhuis, Louis Davidsstraat 36
* oprichten opslaghal, Willem de Clercqstraat 31
* veranderen en vergroten woonhuis en plaatsen blokhut, Wezelstraat 135

De instemming meldingen, verleende bouwvergunningen en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen, kamer 135 van het stadhuis. Iedere belanghebbende, gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, postbus 18, 7550 AA Hengelo.

De besluiten zijn genomen in de week van 18 tot en met 22 juni 2001.

* oprichten schuur, P. Monteuxstraat 102

* oprichten schuur, P. Monteuxstraat 100

* oprichten tuinhuisje, R. Stolzstraat 102
* veranderen en vergroten woning, R. Stolzstraat 7
* veranderen en vergroten woning en oprichting tuinhuisje, Jan van Galenstraat 9

* veranderen en vergroten woning en oprichting garage/stallingsgebouw, Landmansweg 159

* veranderen en vergroten woning, Paul van Kempenstraat 19 bestemmingsplannen. Burgemeester en Wethouders zijn op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om voor bouwwerken als bedoeld in artikel 20 van het Besluit op de ruimtelijke ordening, vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen. Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstellingen worden verleend, omdat de bouwplannen passen binnen het daarvoor gehanteerde beleid.
Het voornemen om de vrijstellingen te verlenen ligt van 3 juli tot 31 Stadhuis. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u van 3 juli tot 31 juli 2001 schriftelijk indienen bij het College van B en W,
Doorbreking aanhoudingsplicht artikel 50 lid 4 Woningwet Een bouwplan is ingediend voor het veranderen en vergroten van een garage/berging: Eendrachtstraat 1.
De raad heeft verklaard dat voor het gebied waarin dit perceel ligt een herziening van het bestemmingsplan in voorbereiding is. Hierdoor moeten burgemeester en wethouders op grond van artikel 50 lid 1 van de Woningwet de beslissing op de aanvraag om bouwvergunning aanhouden. Omdat het bouwplan in overeenstemming is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan en met de in voorbereiding zijnde herziening daarvan dan wel met het provinciaal- en nationaal ruimtelijk beleid kunnen burgemeester en wethouders op basis van artikel 50 lid 4 van de Woningwet de aanhoudingsplicht doorbreken en overgaan tot het verlenen van de gevraagde bouwvergunning. Zij zijn van plan om door middel van bovengenoemde procedure medewerking te verlenen aan dit bouwplan.
Ter inzage en zienswijzen
Het bouwplan ligt van 3 juli tot 31 juli 2001 ter inzage bij de afdeling Bouwen, kamer 135 van het stadhuis. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen om de aanhoudingsplicht te doorbreken kunt u van 3 juli tot 31 juli 2001 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Ontheffing Leefmilieuverordening Binnenstad (LMV) Een aanvraag om bouwvergunning is ingediend, met het verzoek om ontheffing te verlenen van de bepalingen uit de LMV, ten behoeve van:
* het veranderen en vergroten van een winkel/woonhuis, Wemenstraat 18

Volgens de LMV is het verboden zonder ontheffing van burgemeester en wethouders te bouwen. Burgemeester en wethouders zijn op grond van de bepalingen uit de LMV bevoegd hiervoor ontheffing te verlenen en zijn in principe bereid aan dit verzoek mee te werken.
Ter inzage en bedenkingen
Het voornemen ontheffing te verlenen ligt van 3 juli tot 17 juli 2001 voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling Bouwen, kamer 135 van het stadhuis. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van ontheffing kunt u van 3 juli tot 17 juli 2001 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Wet milieubeheer
Melding artikel 8.41
Bij de afdeling Milieu liggen ter inzage de meldingen als bedoeld in de hieronder vermelde, op artikel 8.41 Wet milieubeheer gebaseerde uitvoeringsbesluiten, die zijn ontvangen van:

* HOH Hengelo V.O.F, in verband met het van toepassing worden van het Besluit Opslag- en transportbedrijven milieubeheer voor een inrichting voor de opslag en het overslaan van apparatuur voor horeca en bakkerij, met werkplaats voor kleine reparaties, Binnenhavenstraat 76

* Theater Café de Kleine Kunst, in verband met het van toepassing worden van het Besluit Horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer voor een inrichting voor een theatercafé, Pastoriestraat 30
De inrichtingen dienen te voldoen aan de voorschriften opgenomen in de bijlage bij de daarbij genoemde besluiten.

Ter inzage

Tegen bovenstaande meldingen op grond van de Wet milieubeheer staat geen bezwaar en/of beroep open. De meldingen met bijbehorende stukken kunnen vanaf woensdag 4 juli 2001 worden ingezien bij de afdeling Milieu, telefoon 2459655.

Toepassing hoorplicht ex artikel 4:8 Algemene wet bestuursrecht

Een melding als bedoeld in artikel 8.19, tweede lid van de Wet milieubeheer is ingediend door:

* Rijkswaterstaat Dienstkring Twenthekanalen-Ijsseldelta, met betrekking tot een voorgenomen verandering van het waterbouwkundig complex, bestaande uit de sluis en het gemaal, Twekkelerweg 315

De verandering betreft het vervangen van de handmatige verwijdering van drijvende delen uit het water bij instroom door een mechanische wijze van verwijderen.

Deze voorgenomen verandering is niet in overeenstemming met de voor de betreffende inrichting verleende vergunning of de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften, maar leidt naar ons voorlopig oordeel niet tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan door de betreffende bedrijven volgens de geldende milieuvergunningen en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften mogen worden veroorzaakt. De voorgenomen verandering leidt naar ons eerste oordeel niet tot een andere inrichting dan waarvoor vergunning is verleend en geeft evenmin aanleiding tot toepassing van de artikelen 8.22. 8.23 of 8.25 Wet milieubeheer (actualisering, wijziging of intrekking van de vergunning(voorschriften of beperkingen)

Ter inzage en zienswijzen
De bovenstaande melding, met eventuele daarbij behorende stukken, ligt vanaf 4 juli 2001 ter inzage bij de afdeling Milieu, telefoon 2459655. Tegen betaling van de kosten ontvangt u hiervan desgevraagd een afschrift. Alvorens wij door middel van een verklaring als bedoeld in artikel 8.19, tweede lid onder c van de Wet milieubeheer een besluit nemen over de aanvaardbaarheid van de beoogde verandering worden belanghebbenden krachtens artikel 4:8 Algemene wet bestuursrecht gedurende twee weken in de gelegenheid gesteld hun zienswijze hierop mondeling of schriftelijk naar voren te brengen. Eventuele zienswijzen worden vervolgens betrokken bij het nemen van de definitieve verklaring, welke geldt als besluit in de zin van de Algemene wet bestuursrecht en waartegen desgewenst bezwaar en beroep openstaat.
Bij de afdeling Milieu ligt van 4 juli tot en met 1 augustus 2001 ter inzage de ontwerpbeschikking inzake de aanvraag om vergunning op grond
* Ava Luchttechniek B.V. voor het oprichten en in werking hebben van een handelsonderneming in afzuig- en filterinstallaties, Binnenhavenstraat 4
voorschriften en eventueel beperkingen aan te verbinden, ter voorkoming cq. beperking van mogelijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Gemotiveerde bedenkingen tegen de ontwerpbeschikking kunnen tot en met
1 augustus 2001 worden ingebracht. Schriftelijke bedenkingen richt u aan burgemeester en wethouders en stuurt u naar de afdeling Milieu. Brengt u bedenkingen in, dan kunt u verzoeken uw persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

Tegen de later op de aanvraag te nemen beschikking kan, behoudens het geval dat men redelijkerwijs niet in staat is tijdig bedenkingen in te brengen, beroep worden ingesteld indien er tijdig bedenkingen zijn ingebracht tegen het ontwerp of wanneer er bedenkingen zijn tegen wijzigingen die in het besluit ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht. In geval van beroep kan tevens verzocht worden een voorlopige voorziening te treffen. Bij de definitieve beschikking wordt u nader geïnformeerd hoe, wanneer en door wie beroep kan worden ingesteld en een voorlopige voorziening kan worden gevraagd.

Hoorzitting

Gedurende de inzagetermijn kunt u om een openbare hoorzitting vragen. Tijdens deze zitting is het mogelijk mondeling bedenkingen in te brengen en van gedachten te wisselen over het ontwerp van de beschikking.


* A.F. Pot te Hengelo, voor een akkerbouwbedrijf annex paarden- en vleesvarkenshouderij, Wolfkaterweg 63 te Beckum

Het vergunningbesluit is inhoudelijk niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp daarvan.

Ter inzage en beroep

De vergunning en andere van belang zijnde stukken liggen van 4 juli tot en met 15 augustus 2001 ter inzage bij de afdeling Milieu. Aangezien het vergunningbesluit niet gewijzigd is ten opzichte van het ontwerp, kan alleen degene die tijdig bedenkingen heeft ingebracht, hiertegen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Tevens bestaat deze mogelijkheid voor degene die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig bedenkingen in te brengen.

Beroep bij Raad vanState

Voor het instellen van beroep dient men een gedagtekend, gemotiveerd en ondertekend beroepschrift te zenden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's Gravenhage.

Tevens dient in dat geval binnen vier weken na een verzoek daartoe van de griffier een griffierecht van f. 225,- (Euro 102,10) (rechtspersonen f. 450,- (Euro 204,20) te worden bijgeschreven op girorekening nummer 507590 ten name van de Raad van State. Het hiervoor vermelde geldt trouwens eveneens voor degene die voor 16 augustus 2001, behalve een beroepschrift, ook een voorlopige voorzieningsverzoek (bijvoorbeeld: schorsing) indient bij de Voorzitter van genoemde Afdeling.

In dat geval is nogmaals het hiervoor genoemde griffierecht van f. 225,- (Euro 102,10) respectievelijk f. 450,- (Euro 204,20) verschuldigd, maar dan te voldoen binnen twee weken na een verzoek daartoe van de griffier.

Voor nadere informatie over het instellen van beroep en/of het doen van een verzoek om voorlopige voorziening kunt u terecht bij de afdeling Milieu.

Vergunning Wet milieubeheer

Onder het stellen van voorschriften en/of beperkingen is, na vernietiging van een eerder besluit daartoe door de bestuursrechter, opnieuw een oprichtingsvergunning als bedoeld in artikel 8.1 van de Wet milieubeheer, verleend aan:

* G.H. Wevers te Hengelo, voor het oprichten van een stoeterij annex opfokstal, inclusief mest- en voeropslag, Sluitersdijk 31 te Beckum, gemeente Hengelo.

Bij de vergunningverlening is betrokken, het elders bij een veehouderij binnen deze gemeente vrijgevallen ammoniakemissie- en depositierecht, een en ander als voorgeschreven in het gemeentelijk Ammoniak-reductieplan Hengelo (ARP-Hengelo). De aan de vergunning verbonden geluidvoorschriften zijn op onderdelen gewijzigd ten opzichte van het ontwerp daarvan. Verder hebben de overwegingen, welke ten grondslag liggen aan het vergunningbesluit, in verband met nader ingekomen bedenkingen en adviezen wijziging ondergaan.

Ter inzage, beroep en voorlopige voorzieningen

De vergunning met de daarbij van belang zijnde stukken ligt van 4 juli tot 16 augustus 2001 ter inzage bij de afdeling Milieu. Heeft u tijdig bedenkingen ingebracht tegen het ontwerp of toont u aan hiertoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, dan kunt u tot donderdag 16 augustus 2001 schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Stelt u beroep in, dan kunt u tot uiterlijk 16 augustus 2001 de Voorzitter van deze Afdeling schriftelijk verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Beroep bij Raad van State

U gaat in beroep door tijdig een gedagtekend, gemotiveerd en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's Gravenhage. Daarbij zendt u een afschrift mee van het besluit waartegen u op komt en laat u binnen vier weken na een verzoek daartoe van de Griffier een griffierecht van f. 225,- (rechtspersonen f. 450,-) bijschrijven op girorekeningnummer 507590 t.n.v. van de Raad van State. Nogmaals een zelfde bedrag bent u verschuldigd wanneer u voor 16 augustus 2001, naast een beroepschrift, tevens schriftelijk een voorlopige voorzieningverzoek (bijvoorbeeld: schorsing) indient bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Een zodanig verzoek voorziet u evenals het beroepschrift van een dagtekening, een motivering en een handtekening.

Meer informatie

Voor nadere informatie over het instellen van beroep en/of het doen van een verzoek om voorlopige voorziening kunt u terecht bij de afdeling Milieu.

In de week van 25 tot en met 29 juni 2001 is een kapvergunning
* 1 sierkers op de hoek Palestrinastraat - Oude Postweg in Hengelo. Herplant vindt plaats conform het rapport "Wijken voor beter groen, de Noork en Klein Driene".

* 4 sierkersen aan de Händelstraat ter hoogte van de huisnummers 43-57 en 67-81 in Hengelo. Herplant vindt plaats conform het rapport "Wijken voor beter groen, de Noork en Klein Driene".
* 1 sierappel aan de Sweelinckstraat ter hoogte van de huisnummers 50 en 52 in Hengelo. Herplant vindt plaats conform het rapport "Wijken voor beter groen, de Noork en Klein Driene".
* 1 sierappel aan de achterzijde van de Oude Postweg 150 in Hengelo. Herplant vindt plaats conform het rapport "Wijken voor beter groen, de Noork en Klein Driene".

* 1 es en 3 berken aan de Else Mauhsstraat 24 in Hengelo. Herplant:
1 berk.

indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
De besluiten zijn genomen in de week van 25 tot en met 29 juni 2001. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de sector Invalidenparkeerplaatsen
In de week van 18 juni tot en met 22 juni en 25 juni tot en met 29 juni 2001 zijn besluiten opgemaakt voor toewijzingen gehandicaptenparkeerplaatsen aan de:

* Kortenaerstraat voor woning nummer 13

* Sloetsweg voor woning nummer 141

De parkeerplaatsen mogen, zodra het desbetreffende verkeersbord is aangebracht, alleen worden gebruikt door de eigenaar van de auto, waarvan het kenteken ter plaatse zal worden vermeld.

Ter inzage en bezwaar

De besluiten liggen gedurende 6 weken ter inzage bij de balie van de sector Wijkbeheer, stadskantoor kamer 407. Op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van 6 weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Verkeersbesluiten
Instellen 30 kilometer zone en instellen gebod tot volgen aangegeven rijrichting
Burgemeester en wethouders hebben besloten om een 30 kilometer zone in te stellen voor het gebied globaal omgeven door de Bankastraat, Mitchamplein, Deldenerstraat, Geerdinksweg en Weideweg. Tevens wordt een gebod ingesteld tot het volgen van de aangegeven rijrichting volgens de borden D06R en D06L bijlage I RVV 1990 in de Weideweg ter hoogte van de Antillenstraat, in verband met de voorgenomen realisatie van een bussluis in de Antillenstraat.

Intrekken verkeersbesluit

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij het besluit d.d. 23 maart 2001, nummer 4385, waarbij is besloten de Eiksraat ter hoogte van de Oldenzaalsestraat af te sluiten voor het gemotoriseerde verkeer, intrekken. Gelet op de complexiteit van de verkeersafwikkeling van het gebied globaal achter de Eikstraat, Oldenzaalsestraat en Bornsestraat, alsmede de Oldenzaalsestraat en Bornsestraat als gevolg van de aanleg van de Stadsfietsroute Vossenbelt-Station en de realisering van het Hoogwaardig Openbaar Vervoer, achten wij het noodzakelijk om voor het hiervoor genoemde gebied een integraal verkeersbesluit te nemen. Derhalve dient het hierboven genoemde verkeersbesluit te worden ingetrokken. Ter inzage en bezwaar

De bovengenoemde besluiten liggen van 4 juli tot 15 augustus 2001 ter inzage bij de dienst Stedelijk Beheer en Ontwikkeling, kamer R 115, Reitzstraat 15. Iedere belanghebbende kan binnen de genoemde termijn schriftelijk bezwaar indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7500 AA te Hengelo. Een bezwaarschrift dient te worden ondertekend, bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, een dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.