Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-07-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 10.00 uur
Aanrijding tussen bromfiets en auto

NIEUWEGEIN Op zaterdag 30 juni heeft een aanrijding tussen een bromfietser en een auto plaatsgevonden. De bromfietser raakte gewond.

Rond kwart over elf in de avond reed een 57-jarige automobilist uit Nieuwegein over de Batenburg, komende uit de richting van de A.C. Verhoefweg en gaande in de richting van de Batauweg. Op de kruising met de Batauweg verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende 22-jarige bromfietser uit Nieuwegein. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de bromfietser ten val kwam. De automobilist verklaarde de bromfietser niet te hebben zien aankomen.

De bromfietser is met mogelijk rugletsel per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis gebracht.

West-Team van start

Op 2 juli start een flexteam met de naam West-Team in de politiedistricten Lekstroom en Rijn & Venen (cluster West). Het West-Team gaat zich vooral bezig houden met het tegengaan van geweld en van de (jeugd-) overlast op straat.

Binnen de Politie Regio Utrecht zijn al flexteams werkzaam. In de districten van de stad Utrecht werkt sinds mei jongstleden een flexteam onder de naam City-team. In de cluster Oost (districten Eemland Noord en Zuid, Heuvelrug en Binnensticht) is vanaf januari van dit jaar ook een flexteam actief. Het West-Team bestaat bij de start uit 5 politiemedewerkers, maar zal later dit jaar uitgebreid worden naar 11. De politiemensen van het West-Team komen uit de districten waarbinnen het team aan de slag gaat.

Het team zal ingezet worden op plaatsen waar de jeugd overlast veroorzaakt, of op plaatsen waar de jeugd geweld gebruikt. Bovendien zal het team ingezet worden indien extra toezicht noodzakelijk is bij bijvoorbeeld grote evenementen en zal het team zich concentreren op problematiek rondom het uitgaansleven. De zaken die men behandelt, worden afgehandeld binnen het district waar het feit heeft plaats gevonden. Gedeeltelijk zal het team zich ook bezig houden met het onderzoeken en afwerken van zaken die wat langer zijn blijven liggen. Dit kunnen zaken zijn die vanwege hun prioriteit en onderzoeksbelang na een eerste screening niet direct voor behandeling in aanmerking kwamen.

De medewerkers van het West-Team zijn tijdens hun dienst in uniform gekleed en zoveel mogelijk op straat om die plaatsen te controleren waar de jeugd zich veelvuldig ophoudt. Het West-Team heeft wel een duidelijke boodschap aan jongeren die zich misdragen. Conform het reeds gevoerde beleid in de districten krijgen zij bij constatering van ( minder ernstige ) strafbare feiten een bekeuring.

Voor het West-Team is kennen en gekend worden uiterst belangrijk. Daarom zal in een zon vroeg mogelijk stadium contact worden gezocht met bijvoorbeeld veroorzakers van overlast op straat. Problemen kunnen dan sneller aangepakt worden.